به گزارش نفت دیلی، معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی از افزایش چنج میلیون لیتری تولید بنزین یورو٤ در سال آینده خبرداد و گفت: این افزایش تولید از پالایشگاههای بندرعباس و تبریز تامین خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی کشور در همایش سراسری مدیران و ذینفعان عرصه سوخت رسانی کشور گفت: با تحقق برنامه افزایش تولید ١,٥ میلیون لیتری بنزین پالایشگاه تبریز و ٣.٥ میلیون لیتر بنزین پالایشگاه بندرعباس در سال آینده، حدود ٥ میلیون لیتر به تولید فعلی بنزین یورو ٤ کشور افزوده می شود.
عباس کاظمی با بیان این که در بحث افزایش کیفیت سوخت نیز اقدامات مطلوبی انجام شده است، افزود: با بهره برداری از واحد گوگردزدایی نفت گاز در پالایشگاه بندرعباس تا شهریور سال آینده حدود ١٠ میلیون لیتر از نفت گاز تولیدی این شرکت به سطح استاندارد یورو ٤ خواهد رسید.
او افزود: همچنین واحد نفت گاز پالایشگاه لاوان نیز تا ماه آینده می تواند ٣ میلیون لیتر گازوئیل یورو ٤ تولید کند.
انباشتگی فراورده مساوی است با افزایش صادرات
کاظمی با اشاره به ظرفیتهای تولید سوخت در کشور گفت: با توجه به کاهش مصرف فرآورده ها در سال جاری با انباشتگی سوخت رو به رو شده ایم که این به معنی افزایش توان صادرات است.
وی با بیان این که به جز بنزین در فرآورده های نفت سفید، نفت گاز، ال پی جی و مازوت با کاهش مصرف در کشور رو به رو بوده ایم، تاکید کرد: به منظور افزایش صادرات فرآورده های مازاد هماهنگیهایی با امور بین الملل شرکت ملی نفت انجام داده ایم که بتوانیم صادرات از بخش دریا را افزایش دهیم.
او اظهار کرد: پیش بینی ما این است که در هشت ماه نخست سال آینده روزانه بیش از ٥٠ میلیون لیتر مازوت، سه هزار تن ال پی جی، ٢٠ میلیون لیتر نفت گاز و ١٠ میلیون لیتر نفت سفید مازاد بر نیاز کشور داشته باشیم.
کاظمی اضافه کرد: این میزان در سال ٩٥ و با افزایش حجم تولید گاز باز هم افزایش خواهد یافت.
به گفته کاظمی صادرات فرآورده های مازاد از طریق مسیرهای خشکی از ماههای گذشته از سوی شرکت ملی پخش در حال انجام بوده است، افزود: برنامه ریزی شده است تا حجم این محموله ها افزایش یابد.
ذخیره ١,٤ میلیارد لیتری بنزین
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با بیان اینکه ذخایر بنزین کشور در سطح مناسبی است، میزان آن را یک میلیارد و ٤٠٠ میلیون لیتر اعلام کرد.
وی افزود: خوشبختانه به دلایل افزایش تولید پالایشگاه ها، مدیریت مصرف و افزایش مصرف سی ان جی، میزان واردات بنزین به کشور بر خلاف پیش بینیهای اولیه به طور میانگین حدود روزانه ٤,٦ میلیون لیتر در سال جاری بوده است.
تجمیع کربن علت اصلی آلودگی هوا
کاظمی با بیان اینکه زمستان امسال نسبت به سال گذشته آلودگیهای مربوط به بنزن، مواد اروماتیک و گوگرد در هوای کلانشهرها بسیار کمتر بوده است، تصریح کرد: پدیده ای که هر سال زمستان بر آن افزوده می شود نه به خاطر نوع سوخت، بلکه به خاطر تجمیع کربن است.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی توضیح داد: در فصول سرد تجمیع کربن به علت گسترش نیافتن توده هوای سرد در افق و ایجاد پدیده وارونگی هوا عامل ایجاد هوای آلوده است که این پدیده فقط با کاهش حجم کربن در هوای کشور قابل حل است.
وی راهکار کاهش کربن در هوا را نیز گسترش حمل و نقل عمومی و استفاده از برق دانست و عنوان کرد: هرچقدر میزان مولفه هایی نظیر آروماتیک، بنزن و گوگرد در سوخت مصرفی خودروها کاهش یابد باز هم نمی تواند از تجمیع کربن در هوای کشور جلوگیری کند و این مهم باید با راهکارهای دیگری حل شود.
وی از برنامه ریزی برای صادرات نفت گاز تولیدی پالایشگاه تبریز در آینده خبر داد و افزود: با اجرایی شدن این برنامه نفت گاز یورو ٤ مورد نیاز شهر تبریز از پالایشگاه تهران تامین خواهد شد.
کاظمی با اشاره به اهمیت مسئله دیسپاچینگ و طرح جمع آوری بخار بنزین در انبارهای نفت و جایگاه های عرضه سوخت (کهاب)، تاکید کرد: امیدواریم با همکاری شرکت ملی پخش در سال آینده این موضوع مهم را به نحو مطلوبی پیش ببریم.
مبارزه با قاچاق در خشکی و دریا
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی مبارزه با قاچاق سوخت را یکی از اولویتهای این شرکت نام برد و افزود: به همین منظور فروش مرزی سوخت را از اوایل امسال در دستور کار قرار داده ایم.
وی با بیان این که فروش مرزی از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است، گفت: هر اندازه که فروش مرزی توسعه پیدا کند به همان اندازه نیز از قاچاق سوخت جلوگیری شده است.
وی ابراز امیدواری کرد: در صورت افزایش فروش فرآورده در مرز پاکستان، تجارت قاچاقچیان دچار رکود خواهد شد.
کاظمی افزود: امیدواریم بتوانیم با انجام تمهیداتی در بخش دریا، قاچاق در این بخش را نیز کاهش دهیم.