پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


نگراني اوپک از کاهش بهاي نفت تشديد شده است اما کاهش توليد بعيد است
تاريخ خبر: شنبه، 31 مرداد 1394 ساعت: 14:00

به گزارش نفت دیلی، نمایندگانی در سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) اعلام کردند برخی از کشورهای خلیج فارس عضو این سازمان از کاهش اخیر بهای نفت که پیش بینی شده نبوده است احساس نگرانی می کنند اما معتقد نیستند این سازمان باید از سیاستهایش در خصوص حفظ سهم خود در بازار صرف نظر کند.

بهای نفت خام برنت به 46 دلار در هر بشکه نزدیک شد که پایین ترین سطح آن از آغاز سال 2015 بوده است.

بهای نفت برنت در ماه ژوئیه نیز تحت فشار عرضه زیاد نفت در بازار و نگرانیها در خصوص اقتصاد چین دومین مصرف کننده نفت در جهان 18 درصد کاهش یافته بود.

با این وجود این نمایندگان از جمله نمایندگانی از کشورهای خلیج (فارس) عضو اوپک که خواستند نامشان فاش نشود گفتند چین همچنان نفت خام خریداری و آن را ذخیره می کند و پیش بینی می کنند رشد تقاضا در بازار نفت افزایش دوباره قیمتها را در سال آینده تا 60 دلار در هر بشکه به دنبال داشته باشد.

نماینده یکی از کشورهای عربی خلیج (فارس) گفت :« نگرانی در خصوص دوام اقتصاد چین وجود دارد اما همانگونه که آمارها نشان می دهد نیاز به واردات نفت این کشور روبه افزایش است.»

این نماینده افزود :« بهای نفت بی ثبات باقی خواهد ماند اما بهبود خواهد یافت.»

وی اضافه کرد پیش بینی نمی کند اوپک «به علت عدم اطمینان» در بازار درحال حاضر هیچ اقدامی انجام دهد.

بهای نفت از ژوئن سال گذشته تاکنون بیش از نیمی از ارزش خود را از دست داده است.

کشورهای عربی خلیج (فارس) عضو اوپک از ثروت نسبتا زیادی برخوردار هستند که می توانند با کاهش بهای نفت در بازارهای جهانی در مقایسه با کشورهای آفریقایی عضو اوپک و همچنین ایران و ونزوئلا خود را با شرایط موجود تطبیق دهند.

عربستان سعودی سال گذشته اعضای خلیج (فارس) عضو اوپک را به طرف تغییر راهبرد اوپک سوق داد و اجازه داد بهای نفت کاهش پیدا کند تا آنها بتوانند سهم خود را در بازار در مقابله با دیگر تولیدکنندگان رقیب حفظ کنند.

درحالی که دیگر اعضای غیر خلیجی این سازمان بارها نگرانی خود را از کاهش بهای نفت ابراز کرده اند اما اعضای خلیجی اوپک به ندرت چنین نگرانیهایی از خود بروز داده اند و حتی هیچ نشانه ای وجود ندارد که تصمیم داشته باشند سیاست اوپک را تغییر دهند.

یک منبع دیگر در اوپک گفت :« مطمئنا همه نگرانند اما امیدواریم بازار در سه ماهه پایانی امسال بهبود خود را آغاز کند.»

وی این بهبود را به پایان اقدامات نگهداریهای فصلی در پالایشگاهها نسبت داد که تقاضا در بازار نفت را تقویت خواهد کرد.

برخی مسئولان اوپک از راهبرد حفظ سهم در بازار در نشست اخیر این سازمان در ژوئن حمایت کردند.

در حال حاضر این نمایندگان پیش بینی می کنند با افزایش پیش بینی شده در تقاضای جهانی نفت ، بهای نفت با نزدیک شدن به پایان سال 2015 بهبود یابد.

اما این دیدگاه با موج اخیر کاهش بهای نفت و افزایش نگرانیها درباره تقاضای نفت در چین تغییر کرده است.

یک نماینده سومی در اوپک گفت :« پیش بینی می شود تا زمان تحقق افزایش پیش بینی شده تقاضا در سال آینده ، بهای نفت سیر نزولی داشته باشد و پس از آن ممکن است به حدود 55 تا 60 دلار در هر بشکه برسد.»

اوپک درحال حاضر پیش بینی می کند رشد تقاضای جهانی نفت در سال آینده سرعت بگیرد و از یک میلیون و 280 هزار بشکه در روز در سال 2015 به یک میلیون و 340 هزار بشکه در روز در سال آینده برسد.

این سازمان همچنین پیش بینی می کند با توجه به کندی رشد عرضه کشورهای غیر عضو اوپک ، تقاضای نفت خام این سازمان افزایش یابد.

با وجود ادامه کندی تقاضای نفت خام در چین ، مقامات این کشور از کاهش بهای نفت برای تامین ذخایر راهبردی خود استفاده می کنند و مصرف کنندگان نیز با وجود کندی رشد اقتصادی که شاخصی برای کاهش تقاضا به شمار می رود به هزینه کردن در این زمینه ادامه می دهند.

نمایندگانی در اوپک و منابعی در این بخش می گویند عربستان سعودی که به شدت از سیاست حفظ سهم در بازار حمایت می کند به سختی از این سیاست صرف نظر خواهد کرد به ویژه اینکه ایران و عراق خود را برای تقویت صادرات نفت خام خود آماده می کنند.

یک منبع در بخش نفت و کارشناس در اوپک گفت :« کشورهای خلیج (فارس) از کاهش بهای نفت نگرانند اما تا زمانی که عربستان سعودی سیاست خود را تغییر ندهد هیچ تغییری در این رویکرد وجود نخواهد داشت. درحال حاضر عربستان سعودی که مسئول آن است به این سیاست پایبند خواهد بود.»

با توجه به اینکه ابهام درباره اوضاع اقتصادی چین نگرانیها را درباره افزایش تولید نفت در بازارهای جهانی افزایش داده است پیش بینیها نشان می دهد خود اوپک نیز با بیش از دو میلیون بشکه در روز مازاد عرضه مواجه است.

عربستان سعودی و عراق بزرگترین تولیدکنندگان نفت در جهان امسال تولید خود را به سطح بی سابقه ای رساندند و کشورهایی مانند روسیه نیز سطح تولید خود را بالا نگه داشته است.

اعضای اوپک پیش از چهارم دسامبر نشست برگزار نخواهند کرد و همچنین آنها درخواست الجزایر را برای برگزاری نشست فوق العاده رد کردند.

درحالی که قوانین اوپک می گوید درخواست برگزاری نشست فوق العاده به رای اکثریت اعضای اوپک که تعداد اعضای آن 12 کشور است نیاز دارد اما منابعی داخل این سازمان می گویند تا زمانی که عربستان سعودی از چنین نشستی حمایت نکند احتمال برگزاری هیچ نشست فوق العاده ای وجود ندارد.

یک منبع دیگر در اوپک گفت :« نشستهای فوق العاده به هماهنگی و توافق یا دست کم پیشنهادی نیاز دارد که وزیران از آن حمایت کنند اما فکر نمی کنم چنین چیزی رخ دهد.»