به گزارش نفت دیلی، واحد پژوهش و فناوری شرکت پالایش نفت آبادان موفق شد پروژه پژوهشی بهینه سازی تولید بخار، افزایش بازدهی بویلرها و کنترل مناسب شرایط عملیاتی واحد مرکزی تولید بخار این پالایشگاه را تعریف و توسط دانشگاه صنعتی شریف اجرا کند.
در مناطق نفتخیز جنوب، مهندس ناظر پروژه در این باره گفت: این پروژه با هدف انجام مطالعات امکان سنجی و ارائه یک راهکار مناسب و اجرایی برای تغییر شرایط کاری دیگهای بخار بویلرهای واحد مرکزی تولید بخار آب پالایشگاه آبادان و متناسب با محدودیتهای واحدهای مصرف کننده پایین دست تعریف و اجرایی شد.
مسعود نعمت اللهی با بیان این که واحد مرکزی تولید بخار پالایشگاه آبادان مشتمل بر ٥ بویلر، وظیفه تولید بخشی عمده از بخار آب مورد نیاز واحدهای عملیاتی را برعهده دارد، افزود: استفاده از بخار آب با دما و فشار بالاتر در مصرف کننده های پایین دست عامل اصلی کاهش طول عمر، افزایش تعمیرات و افزایش هزینه بهره برداری در سالهای اخیر بوده است.
وی اظهار کرد: این پروژه پژوهشی در ٢ فاز اجرایی و در مدت ١١ ماه انجام شد که در فاز نخست، نرم افزار محاسبات طراحی بویلر برای دیگهای بخار این واحد عملیاتی طراحی و تولید شد و با استفاده از آن میتوان محاسبات مرتبط با افت فشار، مقادیر فشار و انتقال حرارت در بخشهای مختلف بویلر، مقدار مصرف سوخت، مقدار هوای مورد نیاز برای احتراق، کارایی و گردش طبیعی بویلر را با دقت بالایی انجام داد و در فاز دوم پروژه با انجام محاسبات ظرفیتهای مختلف بویلر، طرح ارتقای بهینه آن و بررسی ملاحظات فنی صورت گرفت.
در این ارتباط مسئول بخش مهندسی سوخت و احتراق شرکت پالایش نفت آبادان نیز گفت: در صورت پیاده سازی طرح ارتقای بهینه بویلر، علاوه بر اصلاح شرایط بخار تولیدی و حفظ بازده بویلرها، از مصرف سوخت هر بویلر حدود ٥ درصد کاسته می شود.
عیسی خوشرو افزود: این میزان کاهش، سالیانه حدود ١٠ میلیارد ریال صرفه جویی در هزینه سوخت مصرفی واحد مرکزی تولید بخار پالایشگاه آبادان را در پی خواهد داشت.