به گزارش نفت دیلی، نخستین همایش بهرهوری و تعالی در صنعت نفت عصر دیروز در حالی به کار خود پایان داد که نقش نیروی انسانی به عنوان ارزشمندترین سرمایه صنعت نفت و محور اصلی اجرای برنامه های افزایش بهره وری از سوی مدیران صنعت نفت مورد تاکید قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بعدازظهر روز گذشته (دوشنبه نهم خرداد) در مراسم اختتامیه نخستین همایش بهره وری و تعالی در صنعت نفت با بیان این که بهره وری و تعالی در صنعت نفت، موضوعی اساسی به شمار می آید، گفت: ارتقای بهره وری در صنعت نفت در پدیده های اصلی اجتماعی همانند کاهش تورم، افزایش سقف رفاه عمومی، افزایش اشتغال و افزایش توان سیاسی کشور در جهان موثر است.
عبدالحسین بیات صنعت نفت را تاثیرگذارترین صنعت کشور خواند و گفت: صنعت نفت در تمام موارد حتی مسائل سیاسی جامعه تاثیرگذار است؛ نمونه آن اعتصاب سراسری کارکنان صنعت نفت علیه نظام طاغوتی در زمان انقلاب اسلامی است.
بیات ارزشمند ترین سرمایه صنعت نفت را نیروی انسانی آن برشمرد و گفت: اگر بهره وری و تعالی در مجموعه نیروی انسانی رخ دهد، در همه بخش ها تاثیرگذار خواهد بود.
بر پایه این گزارش، جلیل سالاری، نماینده شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی نیز در این همایش گفت: این شرکت با دارا بودن 14 هزار کیلومتر خط لوله، 11 میلیارد لیتر ظرفیت ذخیره سازی فرآورده های نفتی، تولید و فرآورش روزانه یک و نیم میلیون بشکه نفت خام و انتقال 230 میلیون لیتر فرآورده اصلی و 15 میلیون لیتر فرآورده ویژه، می تواند ظرفیت های زیادی در زمینه بهره وری و تعالی در کشور داشته باشد.
وی انتقال بهینه فرآورده های نفتی سامانه انتقال اطلاعاتی، سامانه کارت هوشمند سوخت خودروها (19 میلیون خودرو)، سامانه تجارت آسان برای خرید فرآورده های نفتی در شهرستان ها، پروژه کهاب و تنوع سبد سوخت و توسعه جایگاه های سی.ان.جی را که هم اکنون به 1680 مورد رسیده است، از جمله پروژه های این شرکت در زمینه افزایش بهره وری و تعالی اعلام کرد.
بر اساس این گزارش، مصطفی کشکولی به عنوان نماینده شرکت ملی گاز ایران نیز در این مراسم، بهره وری و تعالی را مهم ترین بخش زنجیره تولید و مصرف گاز خواند و گفت: شرکت ملی گاز ایران هم اکنون تلاش زیادی را برای افزایش بهره وری در نیروی انسانی به عنوان مهم ترین عامل ایجاد کننده بهره وری و تعالی در حال انجام دارد.
عباس خنیفر، مدیر توسعه منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران، یکی دیگر از سخنرانان مراسم اختتامیه نخستین همایش بهره وری و تعالی در صنعت نفت بود که راه رسیدن به بهره وری و تعالی ایده آل را در اختیار داشتن ابزارهای علمی و مدیریتی خواند و گفت: هم اکنون مدل های مختلفی برای ارتقای بهره وری در صنعت نفت وجود دارد که می بایست با توجه به شرایط حاکم و محدودیت های موجود پیاده سازی شود.
خنیفر گفت: اگر واقع بینانه به عملکرد نیروی انسانی صنعت نفت بنگریم، در می یابیم که با توجه به شرایط کنونی در این صنعت، نیروی انسانی نه تنها بهره ور است که با ایثارگری در مناطق بد آب و هوایی فعالیت می کند.