به گزارش نفت دیلی، کار نصب تجهیزات واحد تولید اسید نیتریک پتروشیمی کارون به پیشرفت کلی 65 درصد رسید.
ظرفیت تولیدی واحد اسید نیتریک پتروشیمی کارون سالانه 88 هزار تن اسید نیتریک با غلظت 64 درصد و از مواد اولیه و اصلی در تولید تولوئن دی ایزوسیانات است.
خوراک مورد نیاز این واحد 57 تن در روز آمونیاک است که از پتروشیمی رازی تامین میشود.
شرکت ملی صنایع پتروشیمی به منظور واردکردن فناوری تولید ایزوسیاناتها که از جمله مواد پتروشیمی ویژه به شمار میروند، با مشارکت شرکت کماتور سوئد و هانزاشیمی آلمان در سال 1380 شرکت پتروشیمی کارون را تاسیس کرد؛ این شرکت نخستین شرکتی است که با هدف جلب سرمایه خارجی در توسعه صنایع شیمیایی کشور پس از تصویب قانون حمایت از سرمایهگذاری خارجی ایجاد و تاسیس شده است.
ایزوسیاناتها از مواد استراتژیک با سود اقتصادی بالاست و به دلیل کاربرد آن در طیف وسیعی از کالاها، در صنعت پتروشیمی به این مواد توجه ویژه میشود؛ به طوری که در 60 سال گذشته، کاربردیترین ماده پلیمری جهان بوده است. این محصول از موادی است که انحصار تولید آن در اختیار تعداد محدودی از شرکتهای اروپایی و آمریکایی است و حتی دانش فنی آن در اختیار دیگر کشورها و شرکتهای تولیدکننده مواد پتروشیمی قرار نمیگیرد.
شرکت پتروشیمی کارون به عنوان اولین شرکت تولیدکننده این مواد در خاورمیانه، ظرفیت تولید سالانه 80 هزار تن ایزوسیانات را دارد که 40 هزار تن آن به تولوئن دی ایزوسیانات (TDI) در فاز نخست و 40 هزار تن به متیلن دی فنیل دی ایزوسیانات (MDI) در فاز دوم اختصاص دارد.