پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


صرفه جویی ١٣ میلیارد لیتری در مصرف گازوییل
تاريخ خبر: دوشنبه، 9 شهريور 1394 ساعت: 11:18

به گزارش نفت دیلی، طرح توسعه حمل و نقل ریلی می تواند در مصرف گازوییل به میزان بیش از ١٣ میلیارد لیتر صرفه‌جویی ایجاد کند که به تبع آن آلاینده‌های تولیدی و هزینه‌های اجتماعی ناشی از آن نیز کاهش می یابد.

پروانه غریبی، مدیر پروژه طرح توسعه حمل و نقل ریلی در شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با بیان این که شدت انرژی در حمل و نقل ریلی نسبت به حمل‌و‌نقل جاده‌ای در هر دو بخش باری و مسافری، کاهشی درخور دارد، اظهار کرد: برای افزایش سهم حمل‌و‌نقل ریلی نسبت به حمل‌و‌نقل جاده‌ای، از طریق جذب و گسترش سرمایه‌گذاری مورد نیاز و ارتقای بهره‌وری صنعت ریلی کشور، طرح توسعه حمل و نقل بار و مسافر توسط راه‌آهن، سال گذشته از سوی شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت بررسی و به شورای اقتصاد ارسال شد.

وی با اشاره به تصویب تامین بودجه طرح توسعه حمل و نقل ریلی از محل طرحهای بند «ق» تبصره ٢ قانون بودجه ٩٣ در اسفندماه پارسال در شورای اقتصاد، تصریح کرد: این طرح پروژه‌هایی مانند ساخت و دوخطه کردن خطوط، تجهیز ناوگان ریلی با افزودن واگنهای باری و مسافری، ترنست و لکوموتیو را در برمی‌گیرد که با جذب سرمایه‌گذاری از طریق بخش خصوصی و یا عمومی انجام می شود.

غریبی با اشاره به این که طول مدت اجرای این طرح تا پایان سال ١٤٠٢ است، افزود: به میزان صرفه‌جویی سوخت محقق شده ناشی از پروژه‌های سرمایه‌گذاری جدید بخش غیردولتی راه‌آهن، که متن قرارداد بین شرکت راه‌آهن و شرکت سرمایه‌گذار مجری باید به تایید وزارت نفت و همچنین به بهره‌برداری نیز رسیده باشند، متناسب با افزایش حمل کالا و مسافر ریلی و تا سقف اصل سرمایه‌گذاری انجام شده در هر پروژه از سوی وزارت نفت بازپرداخت انجام می شود.

غریبی در مورد بازپرداخت قابل توجهی که برای صرفه‌جویی سوخت حاصل از اجرای این طرح برای پروژه‌های سرمایه‌گذاری جدید در نظر گرفته شده است، یادآور شد: بازپرداخت در نظرگرفته شده، انگیزه مناسبی برای جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و عمومی در طرحهای صنعت ریلی کشور ایجاد کرده که از مشوق صرفه‌جویی سوخت حاصله در این بخش بهره مند شوند.

مدیر پروژه طرح توسعه حمل و نقل ریلی افزود: همچنین این طرح سبب می‌شود با سرمایه‌گذاری در بخشهای مختلف این صنعت در زیرساختها، ناوگان و افزایش امکانات، رضایت مشتریان را فراهم و بالطبع از افزایش تقاضای بازار برای استفاده از بخش ریلی نیز به منافع بالاتری دست یابند که این امر از دیدگاه کلان منجر به افزایش سهم حمل و نقل ریلی نسبت به حمل و نقل جاده‌ای خواهد شد.

وی یادآور شد: اگر شرکت راه‌آهن طرحهای خود را براساس زمان‌بندی اعلام شده اجرایی کند، در مدت اجرای طرح توسعه حمل و نقل ریلی، پیش‌بینی می‌شود که میزان ١٣ هزار و ١٢ میلیون لیتر نفت گاز صرفه‌جویی خواهد شد که با این میزان کاهش مصرف سوخت، به تبع آلاینده‌های تولیدی و هزینه‌های اجتماعی ناشی از آن نیز کاهش می یابند.

غریبی با اشاره به این که اجرای این طرح مستلزم همکاری و هماهنگی همه ذینفعان این طرح و بویژه شرکت راه‌آهن است، یادآور شد: در حال حاضر نیز همسو با اجرای این طرح، از شرکت راه‌آهن درخواست شد که فهرست پروژه‌ها و طرحهای اولویت‌دار خود را به انضمام نمونه قراردادهای سرمایه‌گذاری ارائه کند. همچنین شرکت راه‌آهن باید چگونگی نحوه محاسبه سهم سرمایه‌گذاران را برای بررسی به شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت اعلام کرده و اقداماتی را که برای جذب سرمایه‌گذار انجام داده است نیز ارائه کند.