به گزارش نفت دیلی، بازنگری قانون ساخت ساز در حریم خطوط انتقال و تاسیسات تقویت فشار گاز همزمان در دولت و مجلس بررسی می شود.
رضا الماسی با تاکید بر افزایش ضریب ایمنی خطوط لوله و تاسیسات تقویت فشار گاز و مهم برشمردن تامین امنیت مردم ساکن در نزدیکی آنها افزود: کلیات موضوع حریم در شرکت انتقال گاز ایران تصویب شده و مقررات مربوط به آن نیز به تصویب هیئت مدیره شرکت ملی گاز ایران رسیده است.
وی تصریح کرد: مجموعه قوانین مصوب مربوط به ساخت و ساز در حریم خطوط لوله انتقال و تاسیسات گاز نیز برای تصویب در دولت و ارائه آن به مجلس در قالب لایحه در حال تنظیم است.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با بیان این که قانون منع ساخت و ساز بنا از دو طرف خطوط لوله انتقال گاز مربوط به چهار دهه گذشته است، اظهار کرد: با توجه به رشد روزافزون جمعیت، افزایش ساخت ابنیه، همچنین توسعه شبکه انتقال گاز در دوره زمانی یاد شده، بازنگری در قوانین حریم با هدف پیشگیری از خطرهای احتمالی و صیانت از تاسیسات، ضرورتی اجتناب ناپذیر به نظر می آید.
الماسی تصریح کرد: به دلیل اهمیت رعایت ساخت و ساز در حریم خطوط لوله و تاسیسات گاز، تا کنون نشست های متعددی با حضور کارشناسان و متخصصان انتقال گاز در دولت برگزار شده است.
وی همچنین از پیگیری موضوع حریم در مجلس شورای اسلامی خبر داد و اظهار کرد: با توجه به حساسیت این موضوع، نشست های متعددی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شده است.
الماسی گفت: انتظار می رود کلیات مربوط به حریم خطوط لوله گاز که برای بررسی به کمیسیوهای مرتبط مجلس نیز تقدیم شده است، منجر به تصمیم گیری در این نهاد قانون گذار شود.
وی درباره برنامههای امسال این شرکت نیز گفت: با توجه به روند رو به توسعه شهرهای کشور، بازنگری در برنامه های تعریف شده به منظور بهرهگیری هرچه بیشتر از امکانات موجود در اولویت قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران درباره حجم انتقال گاز در سال گذشته نیز گفت: سال گذشته نزدیک به 176 میلیارد متر مکعب گاز از مبادی ورودی به شبکه توزیع کشور وارد شده که سهم واردات حدود 9 میلیارد مترمکعب بوده است.
الماسی افزود: سال گذشته کمتر از 8.5 میلیارد متر مکعب گاز صادر شده است و با توجه به برنامهریزی ها، انتظار می رود صادرات و واردات گاز در امسال نیز همین مقدار (8.5 میلیارد متر مکعب) باشد.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز کشور همچنین اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها را گامی مهم برای مصرف بهینه سوخت به ویژه در بخش گاز خواند و گفت: سال گذشته حجم واردات گاز کشور، حدود نیم میلیارد متر مکعب بیشتر از صادرات آن بوده است و انتظار می رود با اجرای هرچه بهتر قانون هدفمندی یارانه ها این رقم به تعادل برسد و حتی کاهش یابد