پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


نمی خواهیم عضو اوپک شویم
تاريخ خبر: چهارشنبه، 29 مهر 1394 ساعت: 15:09

به گزارش نفت دیلی، جمهوریهای اتحاد جماهیر شوروی سابق که نفت خام به بازار عرضه می کنند و بیشتر تصمیمات خود را تحت حمایت روسیه می گیرند، اعلام کرده اند که تمایلی برای کاهش سطح تولید و پیوستن به اوپک ندارند. این به معنای آن است که نشست روز چهارشنبه (٢٩ مهرماه) شانس کمی برای ایجاد تغییر در بازار به نفع تولیدکنندگان خواهد داشت.

بیشتر جمهوریهای جماهیر شوروی سابق که تولید نفت دارند تاکنون صندوقهایی برای ذخیره سازی درآمدهای ناشی از فروش نفت ایجاد کرده اند که به آنها این امکان را می دهد که فشار کمتری را از افت قیمت نفت در بازارهای جهانی متحمل شوند. این صندوقها، چیزی شبیه صندوق توسعه ملی در ایران هستند و این امکان را به این کشورها می دهند که شرائط قیمت پایین نفت را بهتر مدیریت کنند و بعضی از آنها حاضر نیستند تولیدشان را از ترس از دست دادن سهم بازار کاهش دهند.

دانیل یرگین، معاون رئیس اتاق فکر IHS در واشنگتن، در این باره گفته است: من فکر نمی کنم که این کشورها با اوپک همکاری کنند. آذربایجان و قزاقستان دو تولیدکننده غیر عضو اوپک هستند که در بیشترین حد ممکن نفت خام تولید می کنند.

تولیدکنندگان غیر عضو اوپک امروز در یک نشست فنی در وین شرکت خواهند کرد که به دعوت ونزوئلا ترتیب داده شد. آذربایجان، برزیل، کلمبیا، قزاقستان، نروژ، مکزیک، عمان و روسیه به این نشست دعوت شده اند.

قرار است روسیه ایلیا گالکین، یکی از مقامهای وزارت انرژی روسیه و رئیس دپارتمان همکاریهای بین المللی این وزارتخانه را به این نشست اعزام کند ولی اعلام کرده که هیچ دلیلی برای کاهش تصنعی عرضه نمی بیند.

قزاقستان و آذربایجان بزرگترین عرضه کنندگان نفت شوروی سابق پس از روسیه هستند و اعلام کرده اند که می توانند با قیمتهای کنونی کشورهای خود را اداره کنند.

ولادیمیر شکولنیک، وزیر انرژی قزاقستان، در مصاحبه ای با رویترز گفت: قزاقستان یکی از مقامهای وزارت انرژی خود را به نشست روز چهارشنبه خواهد فرستاد. وی همچنین اظهار داشت که آستانه تاکنون به اندازه کافی تولید خود را کاهش داده است.

ناتیگ علی یف، وزیر انرژی آذربایجان نیز گفته است که این کشور هم به این نشست دعوت شده ولی قرار نیست در آن شرکت کند.

روز سه شنبه (٢٨ مهرماه) گفت: آذربایجان هیچ نیازی به شرکت در این نشست نمی بیند. همانطور که همه می دانند، نفت تولیدی آذربایجان در اختیار یک کنسرسیوم است و این کشور به تنهایی نمی تواند در مورد حجم تولیدات خود تصمیم بگیرد.