پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


ادامه روند افزایش تولید نفت در میدان مشترک سلمان
تاريخ خبر: چهارشنبه، 6 آبان 1394 ساعت: 11:23

به گزارش نفت دیلی، رئیس سکوی نفتی میدان مشترک سلمان با اشاره به فعالیت شبانه روزی سه دکل حفاری در این میدان مشترک گفت: روند افزایش تولید نفت در این میدان ادامه دارد.

بهمن یزدان پناه با بیان این که از پارسال تاکنون تولید از این میدان ٩ هزار بشکه افزایش یافته است، گفت: تولید نفت در اکثر چاه های این سکو با گازرانی (گس لیفت) تولید می شود، وانگهی برای برداشت صیانتی از این میدان مشترک روزانه ٣٠ هزار بشکه آب به این میدان تزریق می شود.

وی با اشاره به تولید نفت از ٤٩ حلقه چاه در میدان مشترک سلمان گفت: نفت تولید شده از این میدان پس از فرآورش در تاسیسات جزیره لاوان بارگیری و صادر می شود.

رئیس سکوی نفتی میدان مشترک سلمان با اشاره به مالکیت سه چهارمی ایران در میدان نفتی سلمان گفت: طبق اطلاعات موجود هم اکنون با تکیه بر همت و تلاش نیروی انسانی تولید ایران از این میدان بیشتر از شریک اماراتی است.

میدان نفتی سلمان از یک تاقدیس نامتقارن به ابعاد تقریبی ۱۱ کیلومتر در ۱۴ کیلومتر تشکیل شده‌است. این میدان از نظر زمین‌شناسی به سه لایه تولید نفت تحتانی و فوقانی مربوط به دوره ژوراسیک و یک لایه بوئیب مربوط به دوره کرتاسه تشکیل شده‌است.

میدان سلمان همچنین یک لایه گازی به نام خوف نیز دارد. این میدان در جریان فعالیت شرکت نفت لاوان در دهه ۱۹۶۰ میلادی کشف شد. نخستین چاه اکتشافی آن در ژوئن ۱۹۶۵ حفر شده و تولید آن از سال ۱۹۶۸ آغاز شد. از لحاظ موقعیت جغرافیایی این میدان در ۱۴۴ کیلومتری جنوب جزیره لاوان قرار گرفته‌است و با میدان ابوالبوخوش امارات دارای ذخایر مشترک است. میدان نفتی سلمان براساس آخرین آمارهای ارائه شده هم‌اکنون دارای ۴۴ حلقه چاه نفتی و ۱۰ حلقه چاه گازی است.

نفت استخراج شده از میدان سلمان به وسیله یک خط لوله ۲۲ اینچی زیردریایی به جزیره لاوان منتقل می‌شود تا در تاسیسات خشکی فرآورش نهایی شده و برای صادرات یا تامین خوراک مجتمع پالایشی لاوان ذخیره شود. میدان سلمان از میدانهای قدیمی تولید نفت ایران است که همچنان از ذخایر قابل قبولی برخوردار است.  اجرای بموقع و کارشناسی طرحهای توسعه می‌تواند باعث افزایش عمر و برون‌داد چاههای این منطقه شود.