به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت زیرساخت فراگیر پالایشی سیراف با اشاره به پیشرفت فیزیکی ٥٠ درصدی عملیات خاکبرداری پروژه فراگیر پالایشی سیراف گفت: تلاش می کنیم تا پیش از پایان امسال زمین آماده و تحویل سرمایه گذاران این پروژه شود.
علیرضا صادق آبادی ، افزود: هم اکنون در بخشهای شرقی و غربی سایت پروژه پالایشگاهی سیراف بیش از ٣٥٠ دستگاه خودرو سنگین به صورت شبانه روزی مشغول فعالیت هستند، به طوری که در بخشهای شرقی و غربی به ترتیب تاکنون بیش از ١١,٦ و ٦ میلیون متر مکعب خاکبرداری انجام شده است.
مدیرعامل شرکت زیرساخت فراگیر پالایشی سیراف با تاکید بر مدیریت بهینه کارفرما برای استفاده حداکثری از ماشین آلات موجود در این پروژه گفت: به عنوان مثال به طور معمول نخاله ها و مصالح واریزه از سایتهای دیگر باید بیرون برده شود و از یک معدن مصالح مورد نیاز وارد سایت شود، در صورت اجرای این کار با توجه به فاصله محل تخلیه مصالح واریزه و معدن مورد نظر وقت و هزینه زیادی در پروژه هدر می شد، از این رو تصمیم گرفته شد با ساخت یک سرند ابتکاری مصالح و نخاله ها در داخل سایت خارج نشده و از مصالح موجود نهایت استفاده شود، با اجرای این طرح ابتکاری حداقل ٣٠ میلیارد تومان در هزینه های ما صرفه جویی شده است.
وی اجرای عملیات محوطه سازی و فنس کشی، ایجاد گیتهای بازرسی و انتخاب پیمانکار برای ١٠ بسته یی پی سی پروژه از جمله کارهای برنامه ریزی شده برای سال آینده در این پروژه خواهد بود.
در دورانی که وزارت نفت با معضل کمبود نقدینگی برای اجرای طرحهای صنعت نفت مواجه است، با ابتکار دولت قرار است بزرگترین طرح پالایشی کشور به طور کامل توسط بخش خصوصی اجرا شود.
براین اساس، قرار است تولید روزانه یک میلیون بشکه میعانات گازی پارس جنوبی به طور کامل به فرآورده تبدیل و صادر شود. طبق برنامه ریزی انجام شده روزانه ٤٨٠ هزار بشکه میعانات گازی به پالایشگاه های سیراف، ٣٦٠ هزار بشکه به پالایشگاه ستاره خلیج فارس، ١٢٠ هزار بشکه به پتروشیمی نوری و ١٢٠ هزار بشکه به پالایشگاه دوم پارس تخصیص داده می شود تا به فرآورده های مختلف تبدیل شوند.
طرح فراگیر پالایشی سیراف با سرمایه گذاری حدود ٣ میلیارد دلار با هدف جلوگیری از خام فروشی میعانات گازی، ایجاد ارزش افزوده، اشتغالزایی و تضمین تولید حداکثری از میدان گازی پارس جنوبی طراحی شده است.
این طرح به عنوان نخستین مدل مشارکتی در طرحهای صنعت نفت در زمینی به مساحت تقریبی ٣٠٠ هکتار در منطقه پارس ٢ (کنگان)، بین فازهای ١٣ و ١٩ پارس جنوبی احداث خواهد شد.