به گزارش نفت دیلی، معاون وزیر نفت پاکستان اعلام کرد گاز وارداتی از ایران برای بخش خانگی پاکستان استفاده نمیشود.
محمد اعجاز چودهری، معاون وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان همچنین گفت: گاز وارداتی از ایران برای تامین سوخت نیروگاههای تولید برق، صنایع و کارخانههای تولید کودشیمیایی استفاده خواهد شد.
وی افزود: دولت پاکستان برای پاسخگویی به نیازهای رو به رشد انرژی در داخل یا باید انرژی وارد کند یا باید برای تامین برق و گاز خود منابع جدید هیدروکربوری کشف کند.
معاون وزیر نفت پاکستان یادآور شد: خط لوله گازی ایران-پاکستان در سال 2014 به بهرهبردای میرسد و چنانچه تاخیری در بهرهبرداری از این خط لوله رخ دهد، بحران گازی در پاکستان تشدید خواهد شد.
چادوری درباره پروژه واردات گاز طبیعی مایع شده (ال.ان.جی) پاکستان نیز گفت: این پروژه در حال توسعه است، ضمن آن که 17 شرکت بینالمللی به عرضه انرژی و گاز به پاکستان علاقه مندند.
بنا بر این گزارش، پاکستان هماکنون با کمبود 2 میلیارد و 500 میلیون فوت مکعب گاز روبهروست؛ در حالی که تقاضای گاز این کشور 6 میلیارد فوت مکعب است.
این مقام ارشد پاکستانی گفت: چنانچه این شرایط ادامه داشته باشد، قطع گاز پاکستان احتمال دارد از دو روز نیز بیشتر شود.
وجود شکاف میان عرضه و تقاضای گاز در پاکستان به ناکافی بودن سوخت و گسترش اعتراض ها در این کشور منجر شده است و دولت پاکستان به منظور حل این معضل، تمام راهکارهای لازم را در دستور کار قرار داده که از جمله آنها امضای قرارداد ساخت خط لوله گازی با ایران است.
آخرین ضمیمه قرارداد صادرات گاز ایران به پاکستان، خرداد ماه گذشته با حضور دکتر سید مسعود میرکاظمی، وزیر پیشین نفت، میان نعیم شرافت، مدیرعامل شرکت گاز ایالتی پاکستان و سیدرضا کساییزاده، نماینده وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران، به طور رسمی امضا و قرارداد آن نافذ شد.
با نافذ شدن قرارداد میان دو کشور، قرار است ایران از فروردین 1393 (2014 میلادی) روزانه 21 میلیون و 500 هزار متر مکعب و سالانه 8/7 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی به کشور پاکستان صادر کند.