به گزارش نفت دیلی، دستیار رئیس جمهوری روسیه در امور سیاست خارجی از حضور ولادیمیر پوتین در نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی یی سی اف) در تهران خبر داد.
یوری اوشاکوف امروز (جمعه، ٢٢ آبانماه) در جمع خبرنگاران گفت: گفت ولادیمیر پوتین در نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز در تهران شرکت می کند.
سومین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز دوم آذرماه در تهران برگزار خواهد شد و انتظار می رود در این نشست از نخستین مدل جهانی گاز و راهبرد بلندمدت جی یی سی اف رونمایی شود.
اوشاکوف تصریح کرد: ما در حال آماده شدن برای شرکت در سومین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز هستیم و رئیس جمهوری روسیه در این نشست شرکت می کند.
وی افزود: مطابق معمول انتظار می رود پوتین دیداری با میزبان داشته باشد و احتمال دیدار رئیس جمهوری روسیه با سران کشورهای دیگر نیز محتمل است.
به گفته دستیار رئیس جمهور روسیه در امور سیاست خارجی ، سفر پوتین به تهران یک روزه خواهد بود.
بر اساس این گزارش، اوو مورالس، رئیس جمهوری بولیوی پیش از تور ٩ روزه اروپایی خود برای سفر به آلمان، ایتالیا، فرانسه و ایرلند که از چهارشنبه (١٣ آبانماه) آغاز شد، در یک کنفرانس خبری در منطقه کوچباما گفته بود: در نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی یی سی اف) در تهران و نشست تغییرات اقلیمی که ٣٠ نوامبر (٩ آذرماه) در پاریس برگزار می شود، شرکت خواهد کرد.
وی افزوده بود: پس از بازگشت از تور اروپایی خود باید برای شرکت در نشست سران جی یی سی اف، به تهران سفر کند.
اعضای این مجمع ٦٧ درصد از ذخایر جهانی گاز را در اختیار دارند؛ با آن وجود که گاهی جی یی سی اف به اشتباه "اوپک گازی" نامیده می شود، اما این مجمع همانند سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به دنبال تاثیر و نفوذ روی قیمتها به وسیله تنظیم و تعدیل تولید نیست.
کشورهای عضو مجمع صادرکنندگان گاز، ٤٢ درصد از تولید گاز جهان، ٦٧ درصد از ذخایر گازی جهان، ٣٨ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ٨٥ درصد از تجارت گازطبیعی مایع شده (ال ان جی) را در اختیار دارند.
کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا، امارات، ١٢ عضو اصلی این مجمع جهانی به شمار می روند.
هلند، نروژ، عراق، عمان و پرو به عنوان اعضای ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز مطرح هستند.