پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


احتمال تغییر رویه اوپک اندک است
تاريخ خبر: پنجشنبه، 5 آذر 1394 ساعت: 10:14

به گزارش نفت دیلی، کارشناسان پیش بینی می کنند با توجه به دشواری هماهنگی با تولیدکنندگان غیر عضو اوپک، احتمال تغییر رویه اعضای این سازمان اندک است.

با وجود فشار اقتصادی ناشی از افت کنونی قیمت نفت و احتمال سقوط قیمت این کالا به حدود ٢٠ دلار در سال آینده میلادی، احتمال تغییر رویه کنونی افزایش تولید این سازمان اندک است.

هر گونه تغییر رویکرد برخی تولیدکنندگان عمده اوپکی، مستلزم این است که تولیدکنندگان بزرگ غیر عضو اوپک، بویژه روسیه، همگام با اوپک تولید خود را کاهش دهند.

با وجود اعلام آمادگی روسیه برای رایزنی با اوپک پیش از نشست ماه آینده این سازمان در وین، احتمال همراهی این کشور برای مهار بازار نفت اندک است.

یکی از نمایندگان کشورهای عضو اوپک گفت: اگر کشورهای غیر عضو اوپک برای کمک اعلام آمادگی نکنند، گمان می کنم که هیچ تغییری روی ندهد؛ اوپک به تنهایی تولید خود را کاهش نمی دهد.

اگرچه سیاست افزایش تولید اوپک به افزایش تقاضای نفت و کاهش تولید از ذخایر نامتعارف نفت خام منجر شده، بازار نفت همچنان با عرضه بیش از حد نفت روبروست و تولید نفت روسیه به رقمی بی سابقه رسیده است.

با وجود فشار مالی افت قیمت نفت به عربستان، به نظر می رسد که این کشور و متحدان آن در جنوب خلیج فارس به امید دستاوردهای بلندمدت افزایش تولید، همچنان به عرضه بیش از حد نفت ادامه می دهند.

با این همه، بر خلاف نشست سال ٢٠١٤ اوپک که در آن با سیاست افزایش تولید مخالفتی نشد، به نظر می رسد در نشست ماه آینده این سازمان کشورهایی همچون ونزوئلا به رویه کنونی اعتراض کنند.

یک منبع اوپکی گفت: گمان نمی کنم در نشست ماه آینده اوپک اتفاقی بیفتد زیرا عربستان به کاهش تولید تمایلی ندارد؛ آنها به خودشان آسیب می رسانند و در این میان، به دیگران نیز آسیب می زنند.

در همین فضای پر تنش بود که در ماه نوامبر امسال اعضای اوپک برای تدوین نسخه جدید سند راهبرد بلند مدت این سازمان نتوانستند به توافق دست یابند. در سند یادشده، ایران و الجزایر پیشنهاد کرده بودند که اوپک به سیاست خود در دفاع از قیمت نفت ادامه دهد.

یک فرستاده اوپکی گفت: به باور من اوپکیها برای مهار میزان تولید به توافق نمی رسند و سعودیها بر راهبرد خود پافشاری می کنند.

از سال ٢٠١٢ میلادی که اوپک سقف تولید ٣٠ میلیون بشکه را برای کل اعضای این سازمان تعیین کرد، نظام سهمیه بندی در این سازمان کنار گذاشته شد. در تمام ماههای امسال، اوپک از سقف تولید یاد شده تخطی کرده است.

با پذیرش عضویت دوباره اندونزی در نشست ماه دسامبر اوپک، احتمال دارد سقف تولید این سازمان به ٣١ میلیون بشکه در روز افزایش یابد.

یکی از عناصر مبهم درباره وضع بازار در سال آینده میلادی، میزان افزایش تولید نفت ایران پس از پایان تحریمهاست. برخی منابع اوپکی پیش بینی می کنند این افزایش تولید در حد یکصدهزار تا ٢٠٠ هزار بشکه در روز باشد، اما ایران برای افزایش تولید روزانه به میزان ٥٠٠ هزار بشکه نیز اعلام آمادگی کرده است.