به گزازش نفت دیلی، معاون سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اگر کیفیت بنزین تغییر نمیکرد و بنزین یورو٤ توزیع نمیشد در آن صورت ما از همان شهریورماه در شرائط هشدار و اضطرار قرار میگرفتیم.
سعید متصدی، معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست با اعلام این که بدترین شرائط آلودگی هوای امسال، روز گذشته (دوشنبه ٢٣ آذرماه) با شاخص حدود ١٦٥ بوده است، گفت: آلودگی هوای تهران و بقیه کلانشهرها به طور کلی ریشه در عوامل گوناگونی دارد و با یک یا چندین فعالیت هم کاهش پیدا نمیکند، اما دولت موفقیت بسیار زیادی در کاهش آلودگی هوا داشته است.
اگر کیفیت بنزین تغییر نمیکرد از شهریورماه در شرائط اضطرار بودیم
وی افزود: اگر کیفیت بنزین تغییر نمیکرد و بنزین یورو٤ توزیع نمیشد در آن صورت ما از همان شهریورماه در شرائط هشدار و اضطرار قرار میگرفتیم.
متصدی با اعلام این که در اواخر سال ٩٢ فعالیتهای خوبی در جهت کاهش آلودگی هوا انجام شد، تصریح کرد: با این که این فعالیتها اواخر سال ٩٢ انجام شد تعداد روزهای پاک و سالم ما نسبت به سال ٩١ به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرد.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست میزان آلودگی هوای امسال را با سال گذشته مقایسه کرد و گفت: با همه شرائطی که در بهار، توفان گرد و غبار داشتیم و اکنون نیز شاهد شرائط سختی هستیم، امسال نسبت به پارسال ٦ روز وضعمان بهتر است، یعنی امسال ١٤ روز هوای پاک با شاخص زیر ۵۰ داشتهایم.
وی ادامه داد: امسال شاخص ما بیشترین حدی که به خود دیده چیزی کمتر از ١٧٠ بوده یعنی همین دیروز با شاخص ١٦٥ است و تا دیروز شاخص بالاتر از آن نداشتهایم، اما در سالهای ٩١ و ٩٢ وقتی شاخصها را نگاه کنید میبینید که ما با شاخص ١٨٠ و ١٩٠ و حتی در بعضی مواقع ٢٠٠ و بالاتر روبرو بودیم.
متصدی با اعلام این که غلظت آلودگی هوای تهران کاهش یافته است، گفت: کاری که روی سوخت انجام شده است فقط مربوط به آلاینده های پارامتریک نیست، مهمترین آلایندهای که در زمینه بنزین مطرح بوده، آلاینده های آروماتیک و بنزن بوده است، آلاینده بنزن سرطانزاست، آسیبهای آن قطعی است و زیان آن حتی از شرائط اضطراری بدتر است.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: امروز خوشبختانه با تغییر سوخت و یورو٤ شدن آن، میزان آروماتیکها کاهش پیدا کرده و ١٠٠ واحد پایین آمده است و همین باعث شد که غلظت آلاینده ها هم کاهش پیدا کند.
وی تصریح کرد: بحث آلودگی هوا نیازمند یک تلاش جمعی است، بیش از یک سال است که اصلاحیه قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا در مجلس است و ما منتظریم که هر چه زودتر این اصلاحیه تصویب شود تا اقدامهای پایدار و اجرایی قدرتمند بیشتری داشته باشیم، بنابراین، فکر میکنم نمایندگان مجلس بهتر است وظیفه قانونگذاری و کمکی را که از راه وضع قانون و مقررات میتوانند به کاهش آلودگی هوا کنند بیشتر مد نظر قرار بدهند تا این که بخواهند به مباحث مربوط به راندمان سوخت و بحثهای اثرگذاری سوخت روی آلودگی هوا ورود پیدا کنند.