پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


سوخت مصرفی پالایشگاه فراشبند از گازهای کم فشار تامین شد
تاريخ خبر: چهارشنبه، 25 آذر 1394 ساعت: 10:45

به گزارش نفت دیلی، به منظور کاهش آلودگیهای زیست محیطی و جلوگیری از سوزاندن گاز ارسالی به فلر در پالایشگاه فراشبند، سوخت این پالایشگاه از گازهای کم فشار تامین شد.

علی منتصری مدیر امور فنی شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی درباره جزییات این پروژه اظهار داشت: این طرح از دوماه پیش توسط همکاران منطقه عملیاتی آغار و دالان و با پیشنهاد و نظارت امور فنی عملیاتی شرکت تهیه و اجرا شد که نتایج پایش صورت گرفته بیانگر کاهش ماهانه حدود یک میلیون و ٢٠٠ هزار مترمکعبی از گازهای ارسالی به فلر است.

وی افزود: این موضوع علاوه بر کاهش آلودگیهای زیست محیطی، سالانه از سوزانده شدن ١٤ میلیون و ٥٠٠ هزار مترمکعب گاز به ارزش تقریبی چهار میلیون و ٣٠٠ هزار دلار جلوگیری می کند.

منتصری تصریح کرد: با توجه به این که سوخت مصرفی پالایشگاه فراشبند از طریق گازهای پرفشار خروجی چاهها تامین می شد، با هدف کاهش گازهای ارسالی به فلر در پالایشگاه فراشبند، موضوع استفاده از گازهای کم فشار پالایشگاه به عنوان گاز سوخت در دستور کار امور فنی شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی قرار گرفته است.

وی از تهیه شرح نیاز و انجام مهندسی پایه طرح پیشگیری از انتشار گازهای خروجی از واحد  احیای گلایکول واحدهای نمزدایی پالایشگاه فراشبند خبر داد و اظهار کرد: جهت حذف گازهای آلاینده خروجی از واحد احیای گلایکول واحدهای نم زدایی پالایشگاه از طریق مشعل سرد، گزینه نصب همزمان کولرهای هوایی و اجکتور به عنوان یک طرح مورد بررسی قرار گرفت.

منتصری تصریح کرد: به این ترتیب، گازهای پراکنده شده در محوطه پالایشگاه به طور کامل حذف می شود که از نظر تامین مسائل زیست محیطی و سلامت کارکنان بسیار حائز اهمیت است و همچنین با اجرای این طرح روزانه حدود ٢٥٠ بشکه مایعات گازی استحصال می شود که صرفه اقتصادی دارد.

براساس اعلام شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، پالایشگاه فراشبند واقع در منطقه عملیاتی دالان از توابع شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی است. این پالایشگاه از لخته گیرهای جداکننده گاز از مایع، تفکیک گرهای دو وسه فازی، شش واحد نمزدایی گاز با تری اتیلن گلایکول، یک واحد تقلیل نقطه شبنم هیدروکربوری، واحد تثبیت مایعات گازی، مخازن ذخیره، ایستگاه بارگیری مایعات گازی، سیستمهای ارسال و دریافت توپک و پمپهای ارسال مایعات گازی برخوردار است و گاز تولیدی آن بنا به نیاز می تواند جهت تزریق در میدانهای نفتی با خط لوله ۴۲ اینچ به طول ۳۳۰ کیلومتر به مناطق نفتخیز و یا توسط خط لوله ۳۰ اینچ به طول ۲۵ کیلومتر به خط لوله سراسری گاز شماره ٢ ارسال شود. همچنین مایعات گازی تولیدی توسط خط لوله هشت اینچ به طول ۱۵۴ کیلومتر به پالایشگاه فجرجم و در نهایت به بندر طاهری و یا توسط یک خط لوله به پالایشگاه شیراز فرستاده  می شود.