به گزارش نفت دیلی، نظرسنجی مؤسسه پلاتس نشان می دهد که در ماه نوامبر میانگین تولید نفت اوپک به ٣١ میلیون و ١٧٠ هزار بشکه در روز رسیده است.
نظرسنجی مؤسسه پلاتس از مسئولان نفتی و کارشناسان نشان می دهد که در ماه نوامبر میانگین تولید سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به ٣١ میلیون و ١٧٠ هزار بشکه در روز رسیده که ٩٠ هزار بشکه نسبت به ماه اکتبر این سال بیشتر است.
مارگرت مککوایل، کارشناس مؤسسه پلاتس گفت: ناتوانی اوپک در توافق برای تعیین سقف تولید، الزاماً به معنای افزایش تولید این سازمان نیست؛ سقف تولید پیشین، سهمیه انفرادی کشورها را مشخص نمی کرد و امکان اجرای آن وجود نداشت و در نتیجه، می توان گفت که سیاست اوپک تغییری نکرده است.
تولید روزانه نفت عراق در ماه نوامبر، ١٠٠ هزار بشکه افزایش یافت و صادرات نفت از جنوب این کشور به رقم بی سابقه سه میلیون و ٣٦٥ هزار بشکه در روز رسید.
با این همه به گفته عادل عبدالمهدی، وزیر نفت عراق، بخشی از رشد صادرات این کشور به دلیل فروش نفت ذخیره سازی شده در دوره های گذشته است؛ به گونه ای که در یکی از روزهای ماه نوامبر، این کشور چهار میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه نفت صادر کرد.
وزیر نفت عراق همچنین در حاشیه نشست اخیر اوپک در هفته های گذشته اعلام کرده بود که این کشور می تواند در سال آینده میلادی، تولید روزانه خود را تا ٢٠٠ هزار بشکه نیز افزایش دهد.
تولید نفت عربستان هم در ماه نوامبر همچنان بالای سطح ١٠ میلیون بشکه در روز باقی ماند.
پیش بینی می شود که در سال آینده میلادی، تقاضای روزانه برای نفت اوپک به ٣٠ میلیون و ٨٤٠ هزار بشکه برسد که بسیار پایین تر از سطح تولید کنونی این سازمان است.
تازه ترین گزارش ماهانه این سازمان نشان می دهد که تا پیش از سه ماه سوم سال آینده میلادی، تقاضا برای نفت این سازمان از مرز ٣١ میلیون بشکه در روز فراتر نخواهد رفت.
پایان تحریمهای ضد ایرانی نیز از دیگر عوامل مؤثر در رشد عرضه نفت اوپک در سال آینده میلادی است.
بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران، اعلام کرد که بلافاصله پس از پایان تحریم ها، ایران می تواند تولید روزانه نفت خود را ٥٠٠ هزار بشکه افزایش دهد و سپس، در یک دوره ٦ ماهه، ٥٠٠ هزار بشکه دیگر به تولید روزانه ایران افزوده خواهد شد.
در صورت تحقق معاهده صلح میان طرف های درگیر در لیبی، تولید نفت این کشور بحران زده نیز می تواند از رشدی چشمگیر برخوردار باشد.
میانگین تولید نفت لیبی در ماه نوامبر سال جاری میلادی ٣٨٠ هزار بشکه در روز بود که ٤٠ هزار بشکه نسبت به ماه پیش از آن کاهش داشت.
اندونزی از ماه ژانویه سال ٢٠١٦ میلادی به تعلیق عضویت خود در اوپک پایان می دهد و تولید نفت این کشور نیز به مجموع تولید نفت اوپک افزوده خواهد شد.
بر پایه آمار رسمی اندونزی، میانگین صادرات نفت این کشور در ماه نوامبر سال جاری میلادی ٣٧٣ هزار و ٨٣٠ بشکه و میانگین واردات این کشور ٣٦٩ هزار و ٣١٠ بشکه در روز بوده است.
برآورد شرکت بی پی نیز نشان می دهد که اندونزی در سال ٢٠١٤ میلادی روزانه ٨٩٥ هزار بشکه نفت تولید می کرده است.