به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با بیان اینکه این شرکت طی ٣٦ سال اخیر ٩ هزار کیلومتر چاه نفت وگاز حفاری کرده است، گفت: در حال حاضر صددرصد عملیات حفاری از سوی شرکتهای ایرانی انجام میشود.
حیدر بهمنی همزمان با سی وششمین سالگرد تاسیس شرکت ملی حفاری ایران با اشاره به اینکه بعد از فرمان امام مبنی بر تاسیس شرکت ملی حفاری در یکم دیماه ١٣٥٨، این شرکت تاکنون بیش از سه هزار و ٩٠٠ حلقه چاه را حفاری کرده است، افزود: این درحالی است که قبل از انقلاب اسلامی یکهزار و یکصدحلقه چاه در ایران حفاری شده بود.
بهمنی افزود: ملی حفاری درحالی موفق به حفر این تعداد چاه شده است که شرائط چاهها برای حفاری پیچیدهتر و عمق آنها نیز بیشتر از چاههای حفاری شده قبل از انقلاب بود.
به گفته وی، شرکت ملی حفاری ایران بعد از انقلاب جایگزین ٤٦ شرکت حفاری فعال در ایران شد و کارنامه این شرکت حاکی از عملکرد خوب آن در این سالها بوده است.
بهمنی با اشاره به اینکه در حال حاضرصددرصد عملیات حفاری از سوی متخصصان ایرانی انجام میشود، تصریح کرد: پیش از انقلاب سطح تحصیلات ایرانیان شاغل در امر حفاری بسیار پایین بود اما امروز نه تنها معدل سواد آنها بسیار ارتقا یافته بلکه هماکنون بیش از ٦ هزار کارشناس در مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا در شرکت ملی حفاری ایران مشغول به کار هستد.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران، ورود این شرکت به حفاری در بخش دریا با اجرای فازهای ٩ و ١٠ پارس جنوبی شروع شد و اعتماد به این شرکت سبب شد تا بتواند پروژههای دریایی را اجرا کند.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران اجرای حفاری در فازهای ١٠-٩، ١٨-١٧، ١٤ و ١ پارس جنوبی را از جمله فعالیتهای این شرکت در بخش دریایی طی سالهای اخیر اعلام کرد که حفاری برخی از این فازها به پایان رسیده و به کارفرما تحویل شده و برخی دیگر در حال اجراست.
وی تصریح کرد: ٧٥ درصد حفاری ایران در دریا و خشکی از سوی شرکت ملی حفاری انجام شده و این شرکت تاکنون دو میلیارد دلار پروژه در دریا اجرا کرده است.
بهمنی با اشاره به فعالیت ١٤ دکل ملی حفاری در مخازن مشترک، تصریح کرد: شرکت ملی حفاری ٧٥ دکل حفاری دارد که علاوه بر حفاری چاههای نفتی وگاز، ٢٧ نوع خدمات فنی را نیز ارائه میکند.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: به این ترتیب انجام ٦٥ درصد حفاری کشور و ارائه ٧٠ درصد خدمات جنبی حفاری در اختیار شرکت ملی حفاری ایران است.
وی با تاکید بر تسهیل قوانین برای فعال کردن بخش خصوصی و دولتی در امر حفاری، خاطرنشان کرد: دولت باید از ایجاد سرمایه گذاری در حفاری و حضور سرمایه گذاران ایرانی در این صنعت حمایت کند.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران درباره حضور شرکتهای خارجی بعد از لغو تحریمها در صنعت نفت در قالب قراردادهای IPC، گفت: ملی حفاری قبل از تحریمها با شرکتهای خارجی مانند انی ایتالیا همکاری داشته که در حال حاضر نیز همان شرکتها در حال مذاکره با این شرکت برای دوران پساتحریم و ورود به ایران هستند.
وی درباره اجرای پروژه در منطقه صوفیکم گلستان، افزود: شرکت ملی حفاری ایران تجربه مهندسی و برنامه ریزی حفاری در آبهای عمیق را در میدان رهوم انگلیس که بخشی از مالکیت آن با ایران است، داشته و با اتکا به همین تجربه در مناقصه حفاری در منطقه صوفیکم شرکت کرد و در حال حفاری این میدان است.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران ادامه داد: این شرکت هم اکنون با شرکتهای ملی مناطق نفتخیزجنوب، نفت مناطق مرکزی، نفت فلات قاره، شرکت نفت وگاز پارس و همینطور شرکت نفت خزر قرارداد و توافقنامه و همکاری دارد.
وی از جمله سیاستهای این شرکت را واگذاری کار به بخش خصوصی اعلام کرد و گفت: براین اساس حدود ٤٠ درصد پروژههای ملی حفاری به بخش خصوصی واگذار شده که براساس برنامه ریزی صورت گرفته بنا داریم این میزان را افزایش دهیم.
بهمنی با بیان اینکه ملی حفاری سالانه ٨٠٠ میلیارد ریال در زمینه بومی سازی و خرید تجهیزات و قطعات از منابع داخلی هزینه میکند، ادامه داد: در نتیجه همکاری میان دانشگاهها، پارکهای علم و فناوری، مراکز پژوهشی و سازندگان و صنعتگران کشور از ٣٤ هزار قطعه کاربردی پرمصرف صنعت حفاری تاکنون حدود ٢٠ هزار قطعه بومی سازی شده و به تولید انبوه رسیده است.
شرکت ملی حفاری ایران یکم دیماه ١٣٥٨ به فرمان امام خمینی (ره) تاسیس و جایگزین ٤٦ شرکت خارجی شد.