پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


آمادگی شرکت ملی نفتکش برای حمل نفت ایران پس از لغو تحریمها
تاريخ خبر: پنجشنبه، 24 دی 1394 ساعت: 09:17

به گزارش نفت دبلی، مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران از آمادگی این شرکت برای حمل نفت ایران بعد از لغو تحریمها خبر داد و گفت: همه شرکتهایی که در فهرست تحریمهای آمریکا و اروپا قرار دارند، بلافاصله بعد از برداشته شدن تحریمها از این فهرست خارج می شوند.

علی اکبر صفایی در نشست خبری  به مناسبت برگزاری مراسم شصتمین سالروز تأسیس شرکت ملی نفتکش ایران که قرار است یکشنبه آینده (٢٧ دیماه) برگزار شود، گفت: تحریم نفتکشها نیز همانند دیگر تحریمهای بخش نفت بلافاصله بعد از برداشته شدن تحریمها و اجرای برجام برداشته خواهد شد.

وی دراین باره که شنیده ها حاکی از آن است که تحریم موسسات بیمه ای برای نفتکشها با تأخیر برداشته خواهد شد، خاطر نشان کرد: بیمه نفتکش نیز همانند همه خدمات مربوط به بخش نفت بعد از لغو تحریمها برداشته می شود.

به گفته صفایی، تیم مذاکره کننده هسته ای حساسیت زیادی را روی مسائل دریایی و نفتکشها داشته و به همین دلیل، تحریم نفتکشها نیز همانند دیگر بخشهای نفتی با اجرای برجام برداشته می شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران با بیان این که کشور هم اکنون در شرائط حساسی قرار دارد و خبرهای خوبی درباره لغو تحریمها در چند روز آینده به گوش می رسد، تصریح کرد: برداشتن تحریمها شرائط خوبی را برای نفتکشهای ایرانی فراهم می کند و آنها می توانند بار دیگر فعالیت خود را در اروپا گسترش دهند.

وی افزود: شرکت ملی نفتکش ایران از دو سال گذشته سناریوهای مختلف پس از لغو تحریمها را بررسی کرده تا براساس منافع این شرکت حرکت کند.

صفایی با اشاره به این که این شرکت در شرائط خوبی قرار دارد که این موضوع با شصتمین سالروز این شرکت مصادف شده است، اظهار کرد: در شصتمین سالروز این شرکت بیش از ٦٠٠ نفر میهمان حضور خواهند داشت که از این میزان ٢٣٠ نفر از شرکتهای خارجی و بخصوص شرکتهای اروپایی خواهند بود.

وی با بیان این که بیشتر کشورهایی که در حوزه دریایی حرفی برای گفتن دارند، در این مراسم حضور پیدا خواهند کرد، افزود: ما از این فرصت برای معرفی توانمندی شرکت ملی نفتکش به عنوان بزرگترین ناوگان نفتکش دنیا استفاده خواهیم کرد، کمااین که در طول یک سال گذشته این اطلاع رسانی به صورت مستمر انجام شده است.

تدوین برنامه پنجساله شرکت ملی نفتکش

مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران از تدوین برنامه پنجساله در این شرکت با لحاظ کردن همه شرائط بین المللی و داخلی خبر داد و گفت: با تهیه این نقشه استراتژیک، نقشه راه این شرکت در آینده مشخص خواهد شد ضمن این که این برنامه هر سال مورد بازبینی و ارزیابی قرار خواهد گرفت و یک برنامه دینامیک و منعطف است که پس از تصویب در مجمع جزئیات آن را تشریح خواهیم کرد.

وی درباره میزان حمل محصولات نفتکش از سوی این شرکت در ٩ ماه نخست امسال تصریح کرد: بیش از ٧٠ میلیون تن محصولات نفت و گاز حمل شده است که با توجه به برنامه ریزی انجام شده و افزایش تولید نفت ایران بعد از لغوتحریمها، این شرکت آمادگی کامل دارد که بهترین خدمات را ارائه دهد.

به گفته صفایی، ظرفیت ناوگان شرکت ملی نفتکش ١٥ میلیون و ٥٠٠ هزار تن است که بیش از ٩٥ درصد آن هم اکنون استفاده می شود.

وی دراین باره این که پیش بینی شما از وضع حمل و نقل دریایی در سال ٢٠١٦ چیست، گفت: به نظر می رسد امسال سال به نسبت مناسبی برای این بخش باشد.

٧٠ حمله دریایی ناموفق به نفتکشهای ایرانی

مدیرعامل شرکت ملی نفتکش درباره میزان حمله دزدان دریایی به نفتکشهای ایرانی در سال ٢٠١٥ اظهار کرد: متأسفانه شمار دزدان دریایی بخصوص در حوزه خلیج عدن در سال ٢٠١٥، افزایش پیدا کرده اما خوشبختانه حملات آنها موفق نبوده است؛ دزدان دریایی در این سال ٧٠ حمله ناموفق دریایی به نفکشهای ایرانی داشته اند که با تلاش نیروهای نظامی دریایی کشور به سرانجام نرسیده است.

صفایی درباره حضور شرکت ملی نفتکش در زمینه LNG و FLNG با اشاره به این که یکی از سیاستهای این شرکت تنوع در حوزه درآمدی است، گفت: در این زمینه حضور در بخشهای FLNG، LNG و FTSO برنامه ریزی خوبی انجام شده و این شرکت با توجه به سابقه درخشان و داشتن منابع مالی حدود ٣,٥ میلیارد دلاری آمادگی فعالیت در این بخش را دارد.

به گفته وی، در این زمینه مذاکراتی با شرکتهایی از فرانسه، آلمان و بلژیک انجام شده است.

مدیرعامل شرکت ملی نفتکش درباره کاهش قیمت نفت و تاثیر آن بر نرخ حمل و نقل دریایی گفت: همیشه رابطه مستقیمی میان این دو موضوع وجود ندارد و گاهی رابطه آنها معکوس خواهد بود به عنوان مثال گاهی قیمت نفت در یک بازار کاهش پیدا می کند و تقاضا برای خرید آن بخصوص  از سوی کشورهایی که به دنبال افزایش ذخایر استراتژیک خود هستند بالا می رود.

وی با اشاره به این که طبق آخرین اطلاعات در یک ماه گذشته دولت چین افزایش ذخایر استراتژیک را در برنامه داشته است که براساس آن، تعداد روزهای ذخایر خود را از ٩ روز به ٩٠ روز مصرف روزانه برساند، خاطر نشان کرد: این تصمیم سبب شد نرخ حمل و نقل دریایی تغییر پیدا کند و در حوزه نفت افزایش پیدا کند.

تحریم ایران را از بازار اروپا دور کرد

صفایی درباره برنامه توسعه این شرکت با اشاره به این که این شرکت همیشه برنامه توسعه و نوسازی ناوگان را دارد، تصریح کرد: در هیچ مقطعی این برنامه متوقف نشده است و براساس برنامه پنجساله ای که تدوین شده است توسعه ونوسازی نفتکشها ادامه پیدا می کند و این برنامه دینامیک بازنگری می شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفتکش درباره اجاره نفتکشها که سئوال یکی از خبرنگاران بود، گفت: این شرکت خدماتی که در حوزه حمل ونقل دریایی نفت ارائه می دهد بالای استاندارد است و آنچه ایران را از بازارهای اروپایی دورکرده تنها مسائل تحریم بود.

وی با بیان این که مذاکرات گسترده ای با شرکتهای بزرگی که اجاره کننده بین المللی هستند انجام شده است، افزود: خوشبختانه سابقه درخشانی از شرکت ملی نفتکش در دنیا  وجود دارد و در این زمینه مشکلی وجود ندارد ضمن این که بیشتر این شرکتها در شصتمین سالگرد این شرکت  درتهران حضور پیدا می کنند.

به گفته صفایی، ایران هم اکنون در بازارهای بین المللی حضور دارد و فقط در اروپا تردد نمی کند که بعد از لغو تحریمها این اتفاق خواهد افتاد و برنامه ریزی و مذاکرات در این زمینه انجام شده است.

غلبه فشارهای سیاسی بر ابزارهای فنی

مدیرعامل شرکت ملی نفتکش درباره توانمندی این شرکت با اشاره به این که ایران ٥ هزار و ٨٠٠ کیلومتر مرز آبی دارد، افزود: ایران کشوری است که فاکتورهای وابستگی به دریای آن بیش از ٩٠ درصد است به عبارتی تجارت خارجی آن وابسته به دریاست که پتانسیل بزرگی است.

وی با بیان این که این پتانسیل سبب شد سالهای پیش تصمیم گرفته شود شرکت ملی نفتکش و شرکت بنادر ایجاد شود، گفت:  شرکت ملی نفتکش هم اکنون بزرگترین ناوگان در دنیاست و این افتخاری برای کشور است ضمن این که نیروی انسانی بزرگترین سرمایه این شرکت است.

صفایی درباره نحوه همکاری با موسسات بیمه ای و رده بندی که در دوران تحریم ایران را ترک کردند، خاطرنشان کرد: سیاستگذاری چگونگی همکاری با موسسات رده بندی که تحت پرچم ایران است برعهده سازمان بنادر و دریانوردی است اما در زمینه نفتکش باید گفت برخی موسسات ایران را ترک کردند اما برخی دیگر در ایران ماندند و تلاشهای زیادی کردند.

وی با بیان این که مسائل تحریم مسائلی سیاسی است در حالی که مباحث دریایی کاملا فنی است، یادآور شد: من شاهد بودم برخی از این موسسات رده بندی و برخی شرکتهای بیمه ای عضو آی جی ای همیشه پشتیبان ایران بودند اما گاهی فشارهای سیاسی به حدی می رسید که بر ابزارهای فنی غلبه می کند.

به گفته صفایی، این شرکت در راستای منافع شرکت ملی نفتکش، ارائه خدمات بالای استاندارد و شرائط بهتر برای کشور با موسسات رده بندی همکاری خواهد کرد.

حمایت از موسسه پی اند آی کیش بعد از لغو تحریمها

مدیرعامل شرکت ملی نفتکش درباره همکاری با بیمه های داخلی  پس از لغو تحریمها و بازگشت بیمه های بین المللی گفت: بیمه دریایی ساختاری است که در سطح بین الملل به اسم موسسه آی جی ای (IGA) مشهور است که ١٣ شرکت عضو این گروه هستند و خدمات بیمه ای دریایی در سطح دنیا ارائه می دهند.

وی با بیان این که در حوزه داخلی در حوزه نفت و نفتکش موسسه پی اند آی کیش وجود دارد که این موسسه، هم اکنون در کشورخارجی اعتبار پیدا کرده و در حال تردد است، گفت: این یک مجموعه داخلی است که با حمایت مجموعه بیمه، شرکت کشتیرانی، اتحادیه مالکان و شرکت ملی نفتکش و همچنین مذاکره با موسسه آی جی ای بعد از لغو تحریمها نیز فعالیت خود را در مجموعه دریایی ادامه خواهد داد، ضمن این که دارای ظرفیت خوبی است.

آی جی ای (IGA) در واقع یک بیمه بالاتر از "پی اند آی کلاب " است، یعنی کلوب کلوبهاست و اعضای آن ١٣ شرکت P&I هستند. در واقع این بیمه سطح خسارتهایی را که از یک حد بالاتر می رود، پوشش می دهد. هم اکنون شرکتهای بیمه "پی اند آی کلاب" خسارتی که نزد خودشان بیمه شده را تا ٨ میلیون دلار پرداخت می کنند، اگر از این میزان بیشتر شود تا ٦٠ میلیون دلار را "آی جی ای" می دهد و از ٦٠ میلیون دلار بیشتر را بیمه های اتکایی پوشش می دهند.

آمریکاییها نیستند

صفایی دراین باره که آیا در شصتمین سالگرد شرکت ملی نفتکش شرکتهایی از آمریکا حضور دارند آن را تایید نکرد و گفت: بیشتر حاضران در این برنامه از کشورهای اروپایی هستند.

وی درخصوص این که عمده محلهای تردد نفتکشهای ایرانی بعد از لغو تحریمها چه کشورهای هستند، اظهار کرد: هنوز پیش بینی در این زمینه زود است اما کشورهایی که قبلا در آنها تردد انجام می شد هم اکنون در اولویت هستند، از جمله کشورهایی مثل اسپانیا، یونان، فرانسه، هلند، ایتالیا و ... هستند.

مدیرعامل شرکت ملی نفتکش در این باره که آیا در زمینه خرید کشتیهای ال ان جی بر تاکنون کارعملی انجام شده است، با بیان این که قیمت هر کشتی ال ان جی بر استاندارد بیش از ٢٢٠ میلیون دلار است، اظهار کرد: در این زمینه مکاتباتی با وزارت نفت انجام شده است ضمن این که همزمان با راه‌اندازی طرحهای تولید LNG، فعالیتهای اجرایی به منظور راه اندازی ناوگان دریایی حمل LNG هم آغاز خواهد شد.