به گزارش نفت دیلی، با وجود مکاتبه رسمی ونزوئلا با دیگر کشورهای عضو اوپک در خصوص برگزاری نشست فوق العاده این سازمان با دستورکار بررسی نحوه افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی، هنوز کاراکاس پاسخ مثبت قاطعی به پیشنهاد خود دریافت نکرده است.
نمایندگان دو کشور عضو اوپک از نامه نگاری ونزوئلا به اعضا خبر داده اند در حالی که نمایندگان چهار کشور دیگر عضو این سازمان نسبت به تشکیل چنین نشستی اظهار تردید کرده اند.
بدون نام بردن از کشورهای مخالف درخواست اخیر ونزوئلا، به چند کشور حوزه خلیج فارس به عنوان مخالفان برگزاری نشست فوق العاده اوپک اشاره کرده است.
در حالی که قیمت نفت به کمتر از ٢٨ دلار برای بشکه سقوط کرده که از سال ٢٠٠٣ بی سابقه بوده و باعث فشار بر کشورهای غیرثروتمند اوپک مانند ونزوئلا شده است، عربستان و چند متحد عربی آن در منطقه خلیج فار از حفظ سقف تولید کنونی برای تداوم اشباع بازار و فشار بر رقیبان خارج از اوپک قیمت های کنونی برای آنها به صرفه نیست، حمایت کرده اند.
نماینده یک کشور عضو اوپک که رویترز مشخصات وی را اعلام نکرد، در تحلیل وضع کنونی بازار نفت چنین گفت: کشورهای حوزه خلیج فارس تغییری در موضع خود در قبال راهبرد سهم بازار نداده اند. علاوه بر این، هیچ کدام از کشورهای غیر اوپک نشانه ای از تمایل به همکاری با این سازمان برای کاهش تولید ابراز نکرده اند.
وی افزود: ایران نیز پس از رفع تحریمها هنوز صادرات اضافی به بازار نداشته است. پس هنوز هیچ چیز تغییر نکرده است.
در این میان، نماینده یکی دیگر از اعضا که در این گزارش کشور وی به عنوان یکی از تولیدکنندگان عمده خاورمیانه معرفی شده است، پیش بینی کرد که روند کاهشی قیمت نفت به علت چالشی بودن آن برای دیگر تولیدکنندگان متوقف خواهد شد.
رویترز به نقل از این نماینده آورده است: زمان زیادی طول نخواهد کشید. اگر هر بشکه نفت به ٢٠ دلار برسد، بسیاری از تولیدکنندگان از بازار خارج می شوند.
درخواست ونزوئلا در شرایطی مطرح شده است که بر اساس تقویم کاری اوپک، نشست عادی اعضای این سازمان در ماه ژوئن ٢٠١٦ برگزار خواهد شد.