پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


تولید یک میلیارد فوت مکعبی گاز از فاز ١٤ پارس جنوبی
تاريخ خبر: يکشنبه، 4 بهمن 1394 ساعت: 11:35

به گزارش نفت دیلی، دو سکوی تولیدی فاز ١٤ با توان تولید یک میلیارد فوت مکعب گاز تا پایان سال ٩٥ به بهره برداری می رسد.

مرتضی زرین گل، مجری طرح توسعه فاز ١٤ با تاکید بر ضرورت افزایش حجم برداشت از منابع گازی مخزن مشترک پارس جنوبی، گفت: پیشرفت عملیات حفاری این فاز برای توسعه زودهنگام بخش دریایی این پروژه به ٦٤ درصد رسیده است.

به گفته وی، تا پایان سال ٩٥، دو سکوی تولیدی فاز ١٤ با توان تولید یک میلیارد فوت مکعب گاز به بهره برداری خواهد رسید.

مجری طرح توسعه فاز ١٤ تصریح کرد: با توجه به اولویت گذاری تکمیل بخش فراساحل، تسریع در توسعه و برداشت گاز از سکوهای دریایی این فاز در دستور کار وزارت نفت قرار گرفته است.

وی افزود: تا پایان سال ٩٥ از مجموع چهار سکوی این فاز، دو سکوی ١٤C و ١٤A با توان تولید از ٢٢ حلقه چاه، تکمیل و آماده ارسال گاز به پالایشگاه دیگر طرحهای درحال بهره برداری خواهد شد.

زرین گل درباره عملیات لوله‌گذاری دریایی این فاز نیزعنوان کرد: همه تجهیزات کامل نصب خطوط لوله ١٠٥ کیلومتری این فاز به محل سایت منتقل شده و آماده اجرای مراحل لوله گذاری است.

مجری فاز ١٤ همچنین از تکمیل بخشی از خط لوله پالایشگاه خشکی این فاز خبر داد و گفت: تامین منابع مالی از اصلی ترین مسائل پیش روی این طرح بوده؛ ضمن این که پیشرفت عملی پالایشگاه خشکی فاز ١٤ به ٥٠ درصد رسیده است.

زرین گل در ادامه با یادآوری و ابراز تاسف از حادثه فوت سه نفر از کارگران بخش پیمانکار این طرح، با اشاره به پذیرش سهل انگاری و عدم انجام تمهیدات ایمنی لازم از سوی پیمانکار مربوطه، بر ضرورت نظارت عالیه کارفرمای طرح در پیگیری حقوق این افراد و ارائه هشدارهای لازم برای پیشگیری از هرگونه اقدامهای آسیب زا و زیان بار تاکید کرد.

فاز ١٤ پارس جنوبی با هدف تولید روزانه ٥٦ میلیون و ٥٠٠ هزار مترمکعب گاز ترش و ٧٥ هزار بشکه میعانات گازی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در حال اجراست. همچنین تولید سالانه بیش از یک میلیون تن گاز مایع، یک میلیون تن اتان مصرفی واحدهای پتروشیمی و تولید روزانه ٤٠٠ تن گوگرد از دیگر تولیدات این فاز خواهد بود.

اجرای این پروژه از سوی کنسرسیومی از شرکتهای ایرانی متشکل از ایدرو، شرکت ملی حفاری ایران، ایزوایکو و شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران در حال انجام است.