پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


ایران و لوک اویل قرارداد جدید نفتی امضا کردند
تاريخ خبر: دوشنبه، 5 بهمن 1394 ساعت: 11:43

به گزارش نفت دیلی، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران از امضای قرارداد جدید اکتشافی با شرکت لوک اویل روسیه خبر داد و گفت: ارزش این قرارداد اکتشافی حدود ۶ میلیون دلار بوده که قرار است هزینه‌ها توسط شرکت روسی تامین شود.

هرمز قلاوند مهمترین برنامه شرکت مدیریت اکتشاف را مطالعات مشترک زمین شناسی و ژئوفیزیکی اکتشافی در حوضه‌های رسوبی با پتانسیلهای مستعد اکتشافی با مشارکت دانشگاهها و شرکتهای مطرح اروپایی و آسیایی اعلام کرد.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: دانشگاهها و شرکتهای خارجی، خود هزینه سرمایه‌گذاری در انجام مطالعات اکتشافی را تقبل کرده و شرکت ملی نفت ایران هزینه‌ای را نمی‌پردازد، که این مسئله از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

این عضو هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران از امضای سه قرارداد جدید به ارزش ١٣ میلیون دلار با دانشگاههای معتبر جهان خبر داد و افزود: از  دو سال گذشته تاکنون با وجود تشدید تحریمهای ظالمانه علیه ایران، مدیریت اکتشاف با هماهنگی با شرکت ملی نفت ایران مذاکرات زیادی با ۲۵ شرکت خارجی و دانشگاههای خارجی در زمینه سرمایه گذاری داشته است که منجر به امضای سه قرارداد مطالعات مشترک با دانشگاههای معتبر صاحب صنعت و دانش فنی شده به طوری‌که تاکنون یک قرارداد با شرکت لوک اویل روسیه منعقد شده است.

قلاوند با تاکید بر این‌که بر اساس دستور رکن‌الدین جوادی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران مصوبه طرحهای اکتشاف نفت و گاز کشور با اولویت انتقال دانش و فناوریهای روز جهان ابلاغ شده است، تاکید کرد: در این مصوبات به انتقال دانش و فناوری که مهمترین رکن این مطالعات مشترک بوده اشاره شده به طوری‌که در قراردادهای مربوطه تاکید بر این است در همه پروژه‌های اکتشافی، ارتباط دانشگاهها و شرکتهای خارجی با مدیریت پژوهش و فنآوری شرکت ملی نفت ایران به منظور انتقال دانش و فناوری برقرار شود.

به گفته وی تلاش مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در راستای انتقال دانش و فناوری بر این است تا در برخی فازهای پروژه‌ها همچون فاز عملیات صحرایی از تجارب عملیاتی برخی  استادان مجرب دانشگاههای کشور با هماهنگی مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران استفاده کند.

جزئیات قرارداد جدید اکتشافی با لوک اویل روسیه

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در ادامه در تشریح جزئیات قرارداد مطالعه مشترک زمین شناسی و ژئوفیزیکی اکتشافی با شرکت لوک اویل روسیه، توضیح داد: چگونگی وضع نفتگیرهای هیدروکربوری و ساختارهای زمین شناسی زیرسطحی در غرب کارون و دشت آبادان یکی از موضوعات بسیار مهم با اولویت بالای شرکت ملی نفت ایران است که به مدیریت اکتشاف تکلیف شده است.

عضو هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: در این راستا به منظور تبیین وضع ساختارهای منطقه دشت آبادان و بخش شمالی خلیج فارس بویژه تله‌های چینه‌ای ضمن مذاکره با شرکت روسی لوک اویل، پیشنهاد مطالعه مشترک توسط این شرکت مورد بررسی قرار گرفت و به لحاظ فنی تصویب شد.

وی با بیان این‌که شرکت لوک اویل روسیه درخصوص تهیه مدلهای استاتیک و دینامیک مخزن با به کارگیری تکنولوژیهای نوین ژئوفیزیکی بسیار کارآمد است، گفت: از این رو پس از تشکیل جلسات کارشناسی و تدوین پیش نویس قرارداد مربوطه توسط امور حقوقی و قراردادهای شرکت ملی نفت ایران و طرح موضوع در جلسه هیئت مدیره، مصوبه مربوطه اخذ و عملا این شرکت کار خود را در سال جاری آغاز کرد.

قلاوند ارزش قرارداد جدید اکتشافی امضا شده میان شرکت ملی نفت ایران و لوک اویل روسیه را حدود ۶ میلیون دلار اعلام کرد و یادآور شد: قرار است هزینه اجرای این پروژه از سوی شرکت روسی تامین شود.

همکاری جدید نفتی ایران و بارسلونای اسپانیا

قلاوند در ادامه با اشاره به امضای قرارداد مطالعه مشترک زمین شناسی و ژئوفیزیکی اکتشافی بین شرکت ملی نفت ایران و دانشگاه بارسلونای اسپانیا، گفت: منطقه مورد مطالعه در بخشهای جنوبی حوضه رسوبی زاگرس و در استان هرمزگان قرار دارد.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با اعلام این‌که در این مطالعه از روشهای جدید تفسیرهای زمین شناسی و ژئوفیزیکی به منظور تبیین وضع نفتگیرهای چینه‌ای و ساختمانی پیچیده مجاور گنبدهای نمکی استفاده خواهد شد، تصریح کرد: در نهایت تله‌های هیدروکربوری نفتی و گازی مرتبط با گنبدهای نمکی در منطقه شناسایی و مشخص می‌شوند و سپس موقعیتهای مناسب برای انجام عملیات تکمیلی ژئوفیزیکی نظیر لرزه نگاریهای دو بعدی و سه بعدی و متعاقبا حفاریهای آتی اکتشافی مشخص و پیشنهاد خواهند شد.

وی افزود: این متدولوژی اکتشافی و تکنولوژی پی جویی ذخائر هیدروکربوری مجاور گنبدهای نمکی در حال حاضر در ایران وجود ندارد و منحصر به برخی  شرکتهای نفتی بزرگ جهان است که نخستین بار در ایران استفاده خواهد شد.

به گفته این مقام مسئول این قرارداد در نیمه نخست سال ۱۳۹۳ آغاز شد و پیشرفت فیزیکی مطالعه مشترک با دانشگاه بارسلونا ۵۵ درصد است. هزینه‌های انجام این طرح در حدود ۲ میلیون یورو است که توسط طرف خارجی تامین می شود.

همکاری ۴ میلیون دلاری ایران- ایتالیا

وی در ادامه با اشاره به امضای قرارداد مطالعه مشترک زمین شناسی و ژئوفیزیکی اکتشافی دانشگاه ناپل ایتالیا، گفت: موضوع استفاده از جدیدترین روشهای تفسیر اطلاعات زمین شناسی و ژئوفیزیکی اکتشافی در منطقه مرزی غرب استان کرمانشاه پس از تشکیل جلسات کارشناسی با تیم خارجی و اکتشاف و تیم امور حقوقی و قراردادهای شرکت ملی نفت ایران در هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران مطرح شد و مصوبه مربوطه اخذ و برای اجرایی شدن در اختیار مدیریت اکتشاف شرکت نفت قرار گرفت.

قلاوند تصریح کرد: براساس مفاد قرارداد، مقرر شده همه تاقدیسهای روزمینی با کمک تفسیر اطلاعات ژئوفیزیکی موجود، مورد بررسی زمین شناسی و ژئوشیمیایی و ژئوفیزیکی قرار گیرد و پس از تهیه نقشه‌های دقیق عمقی، اهداف اصلی طرح شامل پیشنهاد موقعیتهای مناسب برای انجام حفاریهای اکتشافی با تاکید بر ساختارهای مرزی و مشترک خواهد بود.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران ارزش این قرارداد را  حدود ۴ میلیون دلار عنوان و خاطرنشان کرد: این قرارداد دیماه امسال امضا شده و همه هزینه‌ها از سوی طرف خارجی تامین خواهد شد.