به گزارش نفت دیلی، دانش فنی ساخت واحدهای شیرین سازی گاز با بهره گیری از فناوری غشا، با همکاری شرکت گرسیس روسیه (GRASYS) و شرکت ملی گاز ایران، داخلی سازی می شود.
مدیر مهندسی و توسعه شرکت پالایش گاز فجرجم در بازدید خبرنگاران از این پالایشگاه گفت: هم اکنون شیرین سازی گاز در کشور از طریق محلولهای شیمیایی آمین انجام و این در حالی است که علاوه بر این روش، از فناوری غشایی نیز در دیگر کشورها استفاده می شود.
حسن شمشیری با بیان این که دستیابی به دانش فنی این فناوری از سوی شرکتهای ملی گاز و پتروشیمی ایران در دستور کار قرار گرفته است، افزود: ساخت یک پایلوت در پالایشگاه فجرجم برای تحقق این پروژه در دستور کار قرار گرفته و قرارداد آن نیز با شرکت گرسیس روسیه (GRASYS) امضا شده است.
وی ادامه داد: با توجه به برنامه ریزی انجام شده، قرارداد اجرایی این پروژه شامل ساخت و نصب پایلوت طرح در سال ٩٥ نهایی و در سال ٩٦ نیز نتایج به دست آمده آنالیز و بکار گرفته می شود.
شمشیری درباره دلیل اجرای این پروژه در پالایشگاه فجرجم گفت: متالوژی این پالایشگاه برای تصفیه گاز با یکهزار PPM طراحی شده است و برای این که بتوانیم خوراک خود را از مخزن پارس جنوبی دریافت کنیم باید متالوژی متناسب با این گاز را داشته باشیم.
مدیر مهندسی و توسعه شرکت پالایش گاز فجرجم یادآور شد: در صورتی که بتوانیم از فناوری غشا در پالایشگاه فجرجم استفاده کنیم و گاز با پنج هزار PPM پارس جنوبی را به یکهزار PPM کاهش دهیم، امکان دریافت خوراک از این مخزن بدون تغییر در متالوژی تجهیزات پالایشگاه فراهم می شود.
به گفته وی، این پروژه با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت، مدیریت پژوهش و فناوری و معاونت عملیات شرکت ملی گاز ایران در حال اجراست.
شرکت پالایش گاز فجرجم در شهرستان جم و شرقی ترین نقطه استان بوشهر واقع شده است و با هشت واحد تصفیه، ظرفیت فرآورش ١٢٥ میلیون مترمکعب گاز در روز را دارد.