پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


کی یف می تواند نفت و گاز ایران را به اروپا ترانزیت کند
تاريخ خبر: سه شنبه، 18 اسفند 1394 ساعت: 11:10

به گزارش نفت دیلی، وزیر انرژی و صنایع زغال سنگ اوکراین گفت: همکاریهای تنگاتنگ ایران و اوکراین امکانات خوبی را در بخش استخراج نفت و گاز برای دو کشور به همراه دارد، به طوری که کی یف می تواند نفت و گاز ایران را به اروپا ترانزیت کند.

ولادیمیر دمچشین در مراسم امضای سند جامع پنجمین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و اوکراین که در محل وزارتخانه جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: اوکراین دارای کارخانه های مهم نفت و گاز است که اکنون عملیات انتقال نفت و گاز به کشورهای مختلف را انجام می دهند.

به گفته وی، اوکراین می تواند در ساخت و ساز پالایشگاه نفتی و صنایع انتقال نفت و گاز همکاری هایی با ایران داشته باشد.

وی درباره انرژی برق گفت: کشور ما می تواند در زمینه تولید انرژی برق آبی و زغال سنگ فعالیتهای پیشرفته ای داشته باشد؛ به طوری که اوکراین سالانه هفت میلیون بشکه نفت و فرآورده نفتی و ٢٠ میلیارد مترمکعب گاز در جهان تجارت می کند.

بیژن زنگنه بعدازظهر دیروز (دوشنبه، ١٧ اسفندماه) در دیدار با هنادی زوبکو، معاون نخست وزیر اوکراین با اشاره به این که فعالیت صنعت نفت با شرکتهای اوکراینی به گذشته های دور بازمی گردد که در آن شرکتهای این کشور در صنعت گاز ایران فعالیت داشته اند، یادآور شد: شرکتهای اوکراینی در بخش ساخت توربین و کمپرسورهای گازی با صنعت گاز ایران ز همکاری داشته اند که این همکاری می تواند در پساتحریم ادامه یابد.

وی با تاکید بر لزوم گسترش شناخت فرصتهای همکاری میان تهران و کی یف ساخت تجهیزات را یکی از زمینه های همکاری عنوان کرد و گفت: دو کشور می توانند در زمینه ساخت تجهیزات همکاری خوبی با یکدیگر داشته باشند ضمن این که ظرفیتهای خوبی در این بخش در ایران وجود دارد.

وزیر نفت با بیان این که ما برای سرمایه گذاری شرکتهای خارجی پروژه های زیادی را طراحی کرده ایم به بخش پتروشیمی اشاره کرد و افزود: به عنوان نمونه بخش صنعت پتروشیمی ایران در سالهای آینده به ٥٠ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد که بخشی از این سرمایه گذاری باید از سوی شرکتهای خارجی تأمین شود.

به گفته زنگنه، شرط موفقیت شرکتهای اوکراینی در ایران این است که همه مراحل انجام پروژه از طریق سیستم بانکی این کشور فاینانس شود در غیر این صورت سطح عملیات نفتی در حد محدودی باقی می ماند.

وزیر نفت همچنین با اشاره به این که بخش بالادستی صنعت نفت و گاز به بیش از ١٣٠ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد، یادآور شد: ما نمی توانیم با اتکا به درآمدهای جاری این کارها را انجام دهیم؛ این میزان سرمایه گذاری باید از طریق منابع خارجی تأمین شود.