به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در باره توان فنی مهندسی کشور و شکست تحریم های غرب تصریح کرد: هم اکنون رشته تکمیلی درون چاهی تولید داخل بیش از 10 ماه است که در یکی از چاهها نفتی کشور قرار دارد و بدون کوچکترین مشکلی کار می کند که این سند قدرتمند صنعت نفت در شکست تحریم های شرکت های غربی به ویژه شرکت های آمریکایی است.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در بازدید روز گذشته (پنجشنبه 16 تیر) جمعی از نمایندگان مردم در خانه ملت از تاسیسات نفت و گاز شرق و میدان گازی خانگیران با بیان اینکه با ثبت این موفقیت هم اکنون در حال رایزنی با وزارت دفاع برای تولید خط تولید این کالای پیشرفته مورد نیاز صنعت نفت هستیم ، افزود: در حال حاضر تجهیزات سرچاهی (well head) با فشارهای 3 و 5 هزار پی اس آی را تولید می کنیم و تجهیزات برای فشار 10 هزار پی اس آی را نیز طراحی کرده و منتظر آزمایش میدانی آن هستیم.
مهندس مهدی فکور با بیان اینکه گستره عملیاتی این شرکت در 27 استان کشور پراکنده است، افزود: در منطقه شرق و شمال شرق پتانسیل تولید از 6 میدان گازی وجود دارد که هم اکنون تنها از 2 میدان خانگیران و گنبدلی تولید صورت می گیرد.
وی گفت: شرکت نفت مناطق مرکزی ایران هم اکنون با ظرفیت تولید روزانه 325 میلیون مترمکعب گاز بزرگترین تامین کننده گاز کشور بوده و بر اساس اهداف برنامه 1404 برای افزایش این میزان تولید به روزانه 500 میلیون مترمکعب تلاش می کند.
ایران کریدور انتقال انرژی شرق و غرب آسیا
فکور با تاکید بر وجود پتانسیل های تولید گاز در منطقه شرق و شمال شرق کشور تصریح کرد: در صورت توسعه مخازن گازی این منطقه ایران می تواند به کریدور انرژی شرق و غرب آسیا تبدیل شود و در عین حال امکان ترانزیت گاز ترکمنستان به اروپا نیز فراهم می شود.
وی با اشاره به مذاکراتی که پیش از این برای صدور و ترانزیت گاز به اروپا صورت گرفته است، یادآور شد: ایران مطمئن ترین و اقتصادی ترین مسیر انتقال انرژی به اروپاست و هم اکنون نیز توان ترانزیت بخشی از گاز ترکمنستان به ترکیه و سپس اروپا از مسیر ایران وجود دارد.
عضو هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران با اشاره به برنامه های افزایش تولید نفت این شرکت نیز گفت: تولید نفت این شرکت در افق 1404 روزانه 500 هزار بشکه خواهد بود و هم اکنون نیز توان تولید 195 تا 200 هزار بشکه در روز را داریم که بر همین اساس مذاکراتی با پالایشگاه آناهیتای کرمانشاه برای تامین روزانه 150 هزار بشکه خوراک مورد نیاز آن را انجام داده ایم.
احتمال تولید نفت در استان کردستان و اثبات ذخایر نفت و گاز در میدان دلاوران
فکور با اشاره به اینکه در آینده احتمال برداشت نفت از استان کردستان نیز وجود دارد، از آغاز عملیات لرزه نگاری در این استان از 18 ماه گذشته خبرداد و گفت: برآورد اولیه ما این است که امکان تولید نفت از منطقه وجود خواهد داشت، همچنین هم اکنون به جز میدان تنگ بیجار، در استان کرمانشاه نیز 2 میدان نفتی و یک میدان گازی قابل توسعه وجود دارد.
عضو هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران از اثبات ذخایر نفت و گاز در میدان دلاوران در غرب کشور خبرداد و گفت: کار اکتشافی در این میدان تمام شده و اطلاعات آن در حال پردازش است.
نیاز عراق به واردات گاز از ایران
فکور با اشاره به درخواست کشور عراق برای واردات گاز از ایران برای تامین سوخت نیروگاهی خود خبر داد و افزود: این کشور خواهان دریافت روزانه 13 میلیون مترمکعب گاز از طریق بصره یا مرز ایلام است که ما توان تامین این گاز را از طریق خط لوله جدیدی که از عسلویه تا دهگلان در حال احداث است داریم.
ضرورت حمایت مجلس از طرح های توسعه صنعت نفت
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با اشاره به اینکه کل بودجه توسعه ای مورد نیاز این شرکت در برنامه پنجم توسعه 4.5 میلیارد دلار است، گفت: این در حالی است که از سال 1385 تا پایان سال 1389 ارزش نفت و گاز تولید شده در این شرکت بیش از 190 میلیارد دلار بوده است و سال گذشته با وجود تحقق 43 میلیارد دلار ارزش نفت و گاز تولیدی تنها 950 میلیارد تومان بودجه برای توسعه و نگهداشت میدان های تحت مدیریت این شرکت اختصاص یافت.
فکور گفت: شرکت نفت مناطق مرکزی پتانسیل های زیادی در تولید نفت و گاز کشور دارد و امیدواریم با تامین به موقع بودجه به اهداف توسعه ای خود دست یابیم.
بر اساس این گزارش در بازدید از مراکز تولید گاز شمال شرق کشور، حجت الاسلام دکتر غلامرضا مصباحی مقدم، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و رئیس کمیته جهاد اقتصادی، حجت الاسلام حسین سبحانی نیا و محمد دهقانی اعضای هیئت رئیسه مجلس، حجت الاسلام محمدعلی رضایی نماینده مردم تربت حیدریه و علی بروغنی نماینده مردم سبزوار در خانه ملت حضور داشتند و از نزدیک با فرآیندهای تولید گاز از منطقه خانگیران آشنا شدند.