خبرگزاری فارس: محمود حجتی در گزارش خود به نمایندگان در جلسه علنی مجلس 24 خرداد 95 گفت: توسعه مکانیزاسیون یکی از مسائلی است که اگر بناست امنیت غذاییمان را حفظ کنیم و به امنیت غذاییمان پایدار در کشور برسیم باید آن را مدنظر داشته و به آن توجه داشته باشیم.
وی افزود: خوشبختانه در این سالها این توفیق حاصل شد تا با پشتیبانی بانک کشاورزی از نیمه دوم سال 92 هیچ محدودیتی در این مدت زمانی تاکنون در ارتباط با ارائه تسهیلات از طریق خطوط اعتباری که توسط بانک کشاورزی ایجاد شده در ارتباط با انواع و اقسام ماشین آلات کشاورزی نداشتهایم و در این سالها حدود 2 هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار جذب شده و این خط اعتباری همچنان ادامه دارد.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: منابعی ای را که صندوق توسعه ملی با مصوبه مجلس سالانه در اختیار وزارت کشاورزی به صورت تسهیلات قرار میدهد این منابع در جهت افزایش تولید و کاهش مصرف آب در حوزه کشاورزی سالم بودن تولید هزینه میشود.
حجتی خاطرنشان کرد: موضوع آبخیزداری با توجه به مسائل اقلیمی که ما داریم از موضوعاتی است که در دستور کار ماست که این هم یکی از طرحهای اقتصاد مقاومتی است که به طور جد در دستور کار است و امیدواریم که بتوانیم منابع را در این حوزه به خوبی به کار گرفته و در آن هزینه کنیم.
وی افزود: سه طرح محوری که با پشتیبانی رئیس جمهور و هدایت ویژه مقام معظم رهبری در ارتباط با زیرساختها در دستور کار ما قرار گرفت و بخش عمدهای از کشور متاثر از این طرحها هستند و منابع آن از محل صندوق توسعه ملی در اختیار ما قرار میگیرد یکی از آنها طرح معروف 550 هزار هکتاری خوزستان و ایلام است که 50 هزار هکتار آن در ایلام و مابقی در خوزستان است که تا امروز 200 هزار هکتار آن اجرا شده است واگر با بهرهبرداری خوب و آموزش خوب اجرای این طرح همراه شود به کشاورزی این محدوده تبدیل به یک کشاورزی مدرن و با بهره خواهد شد و در حال حاضر 9 هزار نفر پیمانکار و متخصص در این کار در 91 کارگاه که در این ارتباط فعال هستند کار میکنند.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: موضوع رودخانههای مرزی طرح دیگری است که محدوده آن حدود 220 هزار هکتار و 120 هکتار آن عمدتا در استانهای غربی و شمال غرب واقع شده و در دست اجراست و طرح سوم طرح 46 هزار هکتاری سیستان است که در دستور کار قرار گرفته و به خوبی در دست اجراست.
حجتی خاطرنشان کرد: ما به خاطر تنوع اقلیمی که در کشور داریم مزیتهای خاصی را داریم که در کمتر مناطقی از دنیا این مزیتها در کنار همدیگر دیده میشود این مزیت به خاطر تنوع اقلیم و پستی و بلندی است که در اختیار داریم و به ویژه در حوزه باغبانی ما مزیت حضور در بازارهای جهانی را داریم.
وی افزود: ما در گیاهان دارویی وضعیت منحصربه فردی را داریم و در تعداد زیادی از محصولات باغی یا منحصر به فرد هستیم و یا جزو 10 کشور اول دنیا هستیم که در این ارتباط دارای مزیتیم و بر همین اساس در یک برنامه میان مدت اعلام کردیم که میتوانیم تراز تجاری بخش کشاورزی مان را به صفر برسانیم.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: تراز غذای کشور در سال 92 منهای 8.1 میلیارد دلار بوده و در 93 به منهای 5.45 میلیارد دلار رسیده و در سال 94 به منهای 3.43 میلیارد دلار رسیده است و امیدواریم در یک افق پنج ساله این میزان به صفر برسد.
حجتی خاطرنشان کرد: این کاهش تراز بخش عمده ای از آن مرهون افزایش تولید و کاهش واردات و افزایش صادرات است و حدود 20 تا 30 درصد آن نیز به کاهش قیمتهای جهانی مربوط میشود.
وی افزود: علیرغم اینکه کشور به صورت کلان وضعیت خوبی را در نرخ رشد نداشت بخش کشاورزی طبق گزارش ارائه شده از مرکز آمار ایران 5.4 درصد رشد داشته و در برنامه ششم توسعه نیز پیش بینی شده که بخش کشاورزی متوسط رشد 5 درصد را داشته باشد.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: یکی از مسائلی که همه مردم جهان از جمله مردم ما و تولید کنندگان ما از آن رنج میبرند سیاستهای تجاری در ارتباط با تولید کشور است . در سالهای برنامه سوم در ارتباط با تولید شکر تولید بر واردات پیش گرفته است.
حجتی اضافه کرد: در سال 85 فاجعهای در تولید شکر کشور رخ میدهد علیرغم اینکه سالهای قبل به طور متوسط 300 تا 400 تن شکر در کشور وارد میشده در این سال 2 میلیون و 537 هزار تن شکر به کشور وارد می شود و این یک سیاست تجاری است.
وی افزود: واردات 2 میلیون و 500 هزار تن شکر در سال 85 تولید ما را تا سال 93 نسبت به واردات کمتر میکند و متاسفانه در سالهای 87 تا 88 تولید ما را در شکر به نصف میرساند چرا که این شکر وارداتی بازار را اشباع کرد. تعرفه آن صفر شد. با یارانه صادراتی محصولات خارجی کشتیها وارد کشور شد.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: اتفاقی که در سالهای 87 و 88 افتاد این بود که تولید کشور از یک میلیون و 200 هزار تن به کمتر از نصف رسید ولی با تنظیم سیاستهای تجاری و پرداختن به مسائل تولید و افزایش بهره وری در یکی دو سال اخیر واردات شکر در سال 92 یک میلیون و 500 هزار تن در سال 93 823 هزار تن و سال 94 ، 521 هزار تن بوده است.
حجتی خاطرنشان کرد: تولید شکر در سال 93 از یک میلیون و 100 هزار تن به یک میلیون و 335 هزار تن و در سال 94 به یک میلیون و 510 هزار تن میرسد.