به گزارش نفت دیلی، مجری طرح توسعه فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی از تزریق ٩,٥ میلیارد مترمکعب گاز شیرین از این فازها به شبکه سراسری و درآمدزایی ١.٥ میلیارد دلاری از دیماه ٩٣ تا مردادماه امسال خبر داد.
حسن بویری، دیروز ( سه شنبه، ١٢ مردادماه) در محل نصب سکوی ١٨B پارس جنوبی در خلیج فارس و در جمع خبرنگاران با بیان این که طرح توسعه فازهای ١٧ و ١٨ شامل ٢ مرحله است، افزود: مرحله نخست، شامل راه اندازی ٢ سکو، پالایشگاه و حفاری ٢٢ حلقه چاه بود که این مهم دیماه ١٣٩٣ انجام شد.
بویری افزود: از دیماه ٩٣ تا مردادماه امسال، با اجرای بخش نخست این طرح تزریق ٩,٥ میلیارد مترمکعب گاز شیرین به شبکه سراسری، تولید حدود ٦ میلیون بشکه میعانات گازی و صادرات ٤ میلیون بشکه از آن، ٨٢ هزار تن اتان، ٨٦ هزار تن بوتان و ١٣٥ هزار تن پروپان محقق شده است که درآمدزایی ١.٥ میلیارد دلاری را برای کشور به همراه داشت.
وی بخش دوم طرح توسعه این فازها را شامل راه اندازی سکوهای ١٧B و ١٨B اعلام کرد و گفت: با راه اندازی کل طرح فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی ٥٦ میلیون مترمکعب در روز به ظرفیت برداشت گاز ایران از میدان پارس جنوبی اضافه می شود که امیدواریم تا بهمن ماه این مهم عملیاتی شود.
پالایشگاه فازهای ١٧ و ١٨ با ظرفیت کامل در مدار است
مجری طرح توسعه فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی با بیان این که هم اکنون بخش پالایشگاهی این فاز با ظرفیت کامل در مدار است، تصریح کرد: هم اکنون هر چهار ردیف تصفیه گاز پالایشگاه در حال تولید هستند. ردیفهای سوم و چهارم گاز خود را از دریا و از سوی سکوهای ١٧A و ١٨A می گیرند. ردیفهای اول و دوم هم تا زمانی که سکوهای ١٧B و ١٨B راه اندازی شوند گاز خود را از فازهای ٦ تا ٨ پارس جنوبی دریافت می کنند.
وی با بیان این که فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی از چهارسکوی تولیدی هریک با ظرفیت برداشت ١٤ میلیون مترمکعب گاز تشکیل شده است، اظهارکرد: ٢ سکوی ١٧A و ١٨A دیماه ٩٣ وارد مدار شدند و اینک سکوی ١٨B با ظرفیت برداشت ١٤ میلیون مترمکعب گاز در روز از طریق ١١ حلقه چاه این سکو نصب شد.
فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی از جمله فازهای اولویت دار برای بهره برداری بودند با این حال ساخت سکوهای ١٧B و ١٨B از برنامه زمان بندی عقب بود، از سوی دیگر ساخت سکوهای فاز ١٤ که از اولویت برخوردار نبود نیز جلوتر از ساخت پالایشگاه بود، بنابراین در اسفندماه ٩٣ با تمهید وزارت نفت بنا شد ٢ سکوی فاز ١٤ که دارای تشابه مهندسی با فازهای ١٧ و ١٨ بودند، جابجا شوند.
بویری با اشاره به جابجایی سکوها تصریح کرد: با انجام تغییرات جزئی بر روی سکوهای جایگزین شده فاز ١٤ با فازهای ١٧ و ١٨ و عملکرد خوب شرکت ایزوایکو سکوی ١٨Bساخته شد.
سکوی ١٨B آذرماه امسال راه اندازی می شود
بویری با بیان این که برای ساخت سکوی ١٨B حدود ٩ میلیون نفر ساعت در بازه زمانی ١٨ ماه تلاش کرده اند، گفت: این سکو در یارد ایزوایکو در بندرعباس با وزن ٢ هزار و ٣٠٠ تن ساخته شده است که پیش بینی می شود در آذرماه امسال راه اندازی شود.
مجری طرح توسعه فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی افزود: همه فعالیتهای مربوط به مدیریت، مهندسی و اجرای ساخت و نصب سکوی ١٨B از سوی متخصصان داخلی انجام شده است.
بویری تعداد چاههای سکوی ١٨B را ١١ حلقه اعلام کرد و گفت: متراژ حفاری انجام شده در این یازده حلقه ٤٥ هزار متر بوده و متوسط عمق حفاری هر چاه نیز چهار ماه است که از سوی یکی از پیمانکاران بخش داخلی انجام شده است.
وی مدت زمان حفاری ١١ حلقه چاه سکوی ١٨B را ٣١ ماه اعلام کرد و افزود: هم اکنون عملیات حفاری این چاهها به پایان رسیده است. چاهها نیز تست شده و آماده عملیاتی شدن هستند.
سکوی ١٧B پایان شهریورماه امسال بارگیری می شود
بویری پیشرفت بخش ساخت سکوی ١٧B را ٨٨ درصد و پیش راه اندازی آن را ٤٠ درصد اعلام و تصریح کرد: براساس برنامه زمان بندی، ٣٠ شهریورماه امسال این سکو نیز از یارد بندرعباس بارگیری شده و تا نیمه مهرماه در دریا نصب می شود.
مجری طرح توسعه فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی گفت: براساس برنامه ریزی انجام شده سکوی ١٧B نیز اواخر بهمن ماه راه اندازی خواهد شد. ضمن این که حفاری ١١ حلقه چاه این سکو نیز از پیشرفت ٩٩ درصدی برخوردار است.
نخستین واحد گوگردزدایی ٣٠ مهرماه وارد مدار می شود
بویری از وارد مدار شدن نخستین واحد گوگردزدایی فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی در ٣٠ مهرماه خبرداد و افزود: همچنین در زمینه افزایش استانداردهای زیست محیطی فعالیتهایی شامل تصفیه آب پسماند پالایشگاه و جلوگیری از سوزاندان گازهای اسیدی در دستور کار است.
وی افزود: اصلاحاتی که از سوی سازمان محیط زیست برای ارتقای استانداردها در بخش پالایشگاه به شرکت نفت وگاز پارس ابلاغ شده بود به پیمانکار ارجاع شد و آنها هم اکنون در حال انجام این اصلاحات هستند.
مجری طرح توسعه فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی با اشاره به اجرای برجام و تسهیل در واردات برخی از اقلام مورد نیاز توسعه این طرح ادامه داد: برخی از اقلام مانند توربینها و توربوکمپرسورها که به طور عمده ساخت شرکتهای اروپایی بودند به دلیل تحریمها تحویل نشدند که خوشبختانه پس از اجرای برجام همه تجهیزات تحویل شده است.
بویری گفت: عمده تجهیزات تحویل شده ساخت زیمنس بودند که از اردیبهشت ماه تحویل آنها که شامل ٦ دستگاه توربوکمپرسور می شود انجام شده و هم اکنون تجهیزات در حال نصب هستند.
با اجرای فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی روزانه ٥٦ میلیون مترمکعب گاز از میدان گازی پارس جنوبی برداشت می شود.