به گزارش نفت دیلی، برخی از اعضای اوپک خواهان آغاز دوباره بحث درباره تثبیت تولید نفت این سازمان هستند.
برخی منابع اعلام کردند با توجه به موفقیت ایران در بازستانی سهم خود از بازار، چند عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) پیشنهاد آغاز دوباره گفت و گو درباره تعیین سقف تولید برای این سازمان را مطرح کرده اند.
اعضای یاد شده که ونزوئلا، اکوادور و کویت جزو آنها هستند، امید دارند که بار دیگر برای هماهنگی تولید میان ١٤ عضو اوپک و تولیدکنندگان نفت غیر عضو آن، مانند روسیه، تلاش کنند.
پیش از این و در ماه آوریل سال جاری میلادی، کارشکنی عربستان به دلیل پافشاری این کشور درباره لزوم همراهی ایران با طرح تثبیت تولید، سبب شده بود گفت گوی تولیدکنندگان نفت عضو و غیر عضو این سازمان در دوحه قطر با شکست رو به رو شود.
برخی از اعضای اوپک اعلام کردند ممکن است در روزهای پایانی ماه سپتامبر سال جاری میلادی و در حاشیه نشست مجمع بین المللی انرژی در الجزایر، بحث درباره تثبیت تولید نفت دوباره مطرح شود و در آن مقطع، ایران به هدف تولید روزانه چهار میلیون بشکه در روز نزدیکتر شده است.
نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا، روز پنجشنبه (١٤ مرداد ماه) اعلام کرد الوخیو دل پینو، وزیر نفت این کشور، در تماس با محمد بارکیندو، دبیر کل اوپک، پیشنهاد گفت و گوی اعضای این سازمان برای هماهنگی در تولید نفت را مطرح کرده است.
همچنین برخی منابع از احتمال دیدار ویلسون پاستور، وزیر نفت اکوادور، با بارکیندو در مقر اوپک در وین خبر دادند.
منابع نزدیک به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس نیز اعلام کردند عربستان و متحدان آن از هرگونه گفت و گو برای تعیین سقف تولید برای این سازمان، حمایت می کنند.
با این همه، به گفته برخی منابع اوپکی، احتمال دستیابی به توافق نهایی در حاشیه مجمع بین المللی انرژی در الجزایر، چندان بالا نیست و هرگونه تصمیم گیری درباره این مسئله، به همراهی روسیه با آن بستگی دارد.
در همین زمینه، وزارت انرژی روسیه دیروز (جمعه ١٥ مرداد ماه) اعلام کرد: در مقطع کنونی، از سوی اوپک یا ونزوئلا برای برگزاری نشست کشورهای صادرکننده نفت، هیچ پیشنهاد رسمی به روسیه ارائه نشده است.