پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


مدل جدید قراردادهای نفتی جامعیت دارد
تاريخ خبر: دوشنبه، 1 شهريور 1395 ساعت: 11:08

به گزارش نفت دیلی، عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: قراردادهای جدید نفتی به قدر کافی پخته شده و انتقادهای باقیمانده در مسیر تنظیم قراردادها قابل اجرا و اعمال است.

محمدرضا نجفی با اشاره به جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی درباره مدل جدید قراردادهای نفتی گفت: بر اساس سخنان موافقان و مخالفان در جلسه امروز، مدل جدید قراردادهای نفتی با توجه به اعمال نظر کارشناسان و صاحبنظران حوزه‌های حقوقی، اقتصادی، صنعتی، امنیت ملی و بازرسی هم اکنون جامعیت، کیفیت بسیار مناسب و خوبی برای اجرا دارد.

وی افزود: تقریبا همه دیدگاه های اعلام شده بویژه دیدگاه های مقام معظم رهبری در الگوی جدید قراردادی نفت اعمال شده و ایجاد مانع در راه اجرای این قراردادها با توجه به شرایط و موقعیت اقتصادی کشور بیش از این به صلاح منافع ملی نیست.

نایب رئیس مجمع نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌ که پختگی این قراردادها به حد کفایت رسیده است، اعلام کرد: اندک انتقادهای باقیمانده از این قراردادها را می‌توان در مسیر امضای قراردادها اعمال کرد، اما هم اکنون مسائل بنیادی و عمیقی در زمینه اصلاحات که سبب نگرانی باشد در متن قراردادهای جدید وجود ندارد.

به گفته وی، الگوی جدید قراردادهای نفتی با صرف وقت فراوان و کار کارشناسی دقیق با توجه به حفظ منافع ملی و صیانت از ذخایر کشور برای خروج ایران از وضع رکود تهیه شده است و بدون شک با اجرای آن بزودی شاهد توسعه بخشهای مختلف اقتصاد، صنعت و اشتغال در کشور خواهیم بود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی منافع اجرای این قراردادها را بیش از ضرر آن دانست و تصریح کرد: اجرای این قراردادها کشور را در مسیر توسعه و بهره‌وری از منابع قرار خواهد داد و بیش از این نباید کار را متوقف کرد.

وی با تاکید بر این‌که باید هر چه زودتر در مورد قراردادهای نفتی در کشور به اجماع رسید، گفت: قراردادهای نفتی در حد ضرورت و لزوم اصلاح و کامل شده و جامعیت و کفایت لازم برای اجرا دارد.

نجفی اعلام کرد: ادامه این روند نه تنها سودی برای کشور ندارد بلکه موجب هدررفت منافع ملی ما در میدان های مشترک خواهد شد بنابراین باید هر چه سریع‌تر موارد اختلافی را به پایان رساند و زمینه را برای رشد و توسعه اقتصاد و صنعت کشور فراهم کرد.

به اعتقاد وی کشور در چند سال اخیر لطمه‌های جبران ناپذیری از ناحیه تحریمهای اعمالی متحمل شده که این قراردادها می‌تواند خون تازه‌ و انرژی مثبتی را در شریانهای اقتصادی کشور وارد نماید و چرخ صنایع کشور را به حرکت وادارد.

عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: هزینه‌های تاخیر در اجرای قراردادهای جدید نفتی بیش از منافع اعلام شده از سوی منتقدان است بنابراین با توجه به این‌که این قراردادها سبب تحرک، توسعه، در همه حوزه‌ها و انتقال فناوری در کشور خواهد شد باید هر چه سریع‌تر اجرایی شود.