به گزارش نفت دبلی، معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که سوخت رسانی به کشتی ها (بانکرینگ) در اقتصاد مقاومتی جایگاه ویژه ای دارد، گفت: تهیه و تامین سوخت کشتی های ایرانی از سوی پالایشگاه های کشور سبب توسعه و رشد اقتصادی شده است.
محمد سعیدنژاد، در نخستین همایش سوخترسانی دریایی در خلیج فارس، با بیان این که ظرفیت کنونی مخازن مخصوص ارائه خدمات بانکرینگ کشور یک میلیون و ٩٠٠ هزار تن در سال است، اظهار کرد: بزودی با ساخت۷۹۰ هزار تن مخزن جدید، ظرفیت مخازن بانکرینگ در بنادر کشور افزوده می شود.
وی افزود: با ساخت مخازن جدید مخصوص ارائه خدمات بانکرینگ، تاسیسات زیر بنایی بنادر در توسعه اقتصادی کشور تقویت می شوند.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان این که در بخش ترانزیت و بانکرینگ از ظرفیت های موجود بهره کافی نبرده ایم، گفت: ٤٠٠ میلیون نفر در پسکرانه بنادر خلیج فارس تا آسیای میانه سکونت دارند و باید با برنامه ریزی از این ظرفیت استفاده کرد.
سعید نژاد با بیان این که پس از برجام، محدودیت های بخش دریایی و دریانوردی کشور برداشته شد و شرایط بیمه، ردهبندی و ورود خطوط لاینری فراهم است، گفت: هم اکنون در زمینه نقل و انتقال پول در بخش دریایی از طریق بانکهای اروپایی توفیقاتی حاصل شده است.
ارائه خدمات بانکرینگ پارسال به ٤,٤ میلیون تن رسید
این مقام مسئول با اشاره به این که سازمان بنادر و وزارت راه و شهرسازی و وزارت نفت مکلف شدند تسهیلات لازم برای توسعه این صنعت را فراهم کنند، تصریح کرد: پارسال میزان بانکرینگ اجرایی شده از سوی ایران از سالانه ٣,٣ میلیون تن به ٤.٤ میلیون تن افزایش یافت است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان این که با تدوین قوانین جدید آمادگی تضمین سرمایهگذاری در این حوزه ایجاد شده است، اظهار کرد: در نظر داریم با همکاری صندوق توسعه ملی برای توسعه صنعت بانکرینگ به بخش خصوصی تسهیلات اعطا کنیم.
افزایش ٤ برابری کشتی های با سوخت ال ان جی در جهان
وی با اشاره به این که پارسال ١٤٠ میلیون تن مجموع عملیات بنادر کشور بود که از این رقم ٤٥ میلیون تن آن کالای خشک وارد شد، گفت: در چهار سال گذشته کشتیهای که در سراسر جهان از سوخت ال ان جی استفاده می کنند چهار برابر شده و ما باید در این حوزه سرمایهگذاری جدی کنیم.
در ادامه این همایش محمدرضا فیاض، دبیرکل انجمن صنعت بانکرینگ با بیان این که پس از برجام تحریمهای حمل و نقل دریایی در بسیاری از عرصهها کاهش یافت، گفت: سوخترسانی به کشتیها در خلیج فارس از دغدغههای مهم سالهای اخیر دستاندرکاران این صنعت به شمار می رود و باید از ظرفیتها در این حوزه استفاده کرد.
٣٠ درصد نفت کوره بانکرینگ در فوجیره راایران تامن می کند
دبیرکل انجمن صنعت بانکرینگ ادامه داد: ٨٠ درصد تجارت جهانی از طریق دریا انجام میشود و این تجارت بدون وجود سوخت شناورها مفهومی ندارد.
وی افزود: هم اکنون سه بندر از ٤٠٠ بندر فعال دنیا ٢٢ درصد کل تجارت جهانی و بانکرینگ را انجام میدهند که بندر فجیره، سنگاپور و هلند از مهمترین این بنادر هستند.
دبیرکل انجمن صنعت بانکرینگ گفت: بندر فجیره در امارات ٣٠ درصد نیاز نفت کوره خود را از ایران تأمین میکند.
فیاض با بیان این که جنوب ایران ١٤٠٠ کیلومتر خط ساحلی دارد و این مزیت ظرفیت مطلوبی را برای توسعه صنعت بانکرینگ فراهم می کند، گفت: سازمان بنادر و دریانوردی، فعالان صنعت بانکرینگ و وزارت نفت باید برای توسعه صنعت بانکرینگ تعامل جدی داشته باشند.
این مقام مسئول ادامه داد: امارات سالانه از محل بانکرینگ ٢٧ میلیارد دلار درآمد دارد اما درآمد ما سه میلیارد دلار است.
دبیرکل انجمن صنعت بانکرینگ با تأکید بر این که باید سهم بالایی از بانکرینگ خلیج فارس را بر عهده بگیریم، گفت: بانکرینگ در مقوله اقتصاد مقاومتی میگنجد و ارتقای این صنعت در زمره اقتصاد مقاومتی است.
نخستین همایش تخصصی بانکرینگ درخلیج فارس امروز با حضور مدیرعامل سازمان بنادرو دریانوردی ایران، مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران، مدیران کل و کارشناسان ستادی بنادر کشور، مدیران ارشد و انجمن های صنفی مرتبط دیگر متخصصان این صنعت در محل سازمان بنادر و دریانوردی کشور برگزارشد.