پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


اختصاص ١٤٠ میلیارد ریال اعتبار به توسعه فعالیتهای پخش منطقه تربت حیدریه
تاريخ خبر: يکشنبه، 7 شهريور 1395 ساعت: 10:59

به گزارش نفت دیلی، مدیر شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه تربت حیدریه از جذب ١٤٠ میلیارد و ٦٧٠ میلیون ریال اعتبار در سه سال گذشته برای توسعه زیرساختهای اداری و تاسیساتی این منطقه خبر داد.

مجتبی دلبری با اشاره به دستاوردهای شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه تربت حیدریه در دولت یازدهم گفت: با توجه به قرار گرفتن انبار نفت در محدوده شهری، پروژه های متعددی برای افزایش ضریب ایمنی و مباحث پدافند غیرعامل با صرف هزینه ای بالغ بر ٥٠ میلیارد ریال تعریف و اجرا شده است.

وی با اشاره به این که در بخش توسعه زیرساختهای اداری و تاسیسات ٩٠ میلیارد و ٦٧٠ میلیون ریال هزینه شده است، گفت: احداث ساختمان جدید اداری منطقه و استراحتگاه  و نمازخانه رانندگان، ساخت باندوالهای بتنی مخازن، افزایش توان موتور خانه و رینگ آتش نشانی، نصب سامانه فومینگ و کولینگ روی مخازن، خرید خودرو و تجهیزات آتش نشانی جدید، تامین آمبولانس و احداث ساختمان بهداری و بهداشت، پروژه نصب سیستمهای مکانیزه حفاظت الکترونیک و اتاق سرویس، امنیت شبکه نرم افزاری در حوزه پدافند غیرعامل از جمله اقدام هایی است که در سه سال گذشته انجام شده است.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه تربت حیدریه  برگزاری سه هزار و ۳۴۷ نفر ساعت آموزشهای ایمنی و HSE برای کارکنان، اپراتورهای مجاری عرضه و رانندگان نفتکش همراه با بیش از ١٠ مانور واکنش در شرایط اضطراری منطقه به صورت سالانه را با حضور دستگاه های ذیربط شهرستان و همکاران آتش نشانی مناطق همجوار  از دیگر اقدام های منطقه  در این زمینه بیان کرد و افزود: افزون بر اقدام های انجام شده به دنبال افزایش ٩ میلیون لیتر حجم آب ذخیره آتش نشانی هستیم.

وی با ارائه وضع ذخیره سازی مطلوب فرآورده های نفتی منطقه با توجه به ارتباط انبارهای نفتی سه منطقه مشهد، سبزوار و تربت حیدریه به شبکه خط لوله، یکی از دلایل ایجاد سه انبار راهبردی در موقعیتهای جغرافیایی متفاوت در غرب، جنوب و مرکز استان را فراهم کردن امنیت ذخیره سازی بسیار زیاد در شرایط بحران و اضطرار عنوان کرد.

دلبری به کاهش سه درصدی مصرف انواع فرآورده های سوختی در چهار ماه نخست امسال اشاره کرد و گفت: در این بازه زمانی ١٣٩ میلیون و ٦٩٨ هزار لیتر انواع فرآورده های نفتی مصرف شده است.

وی با اشاره به این که مقدار مصرف سی ان جی در منطقه را  ٨٦ میلیون مترمکعب اعلام کرد که از این میزان ٤٦ میلیون مترمکعب مربوط به حوزه شهرستان تربت حیدریه است، اظهار کرد: مصرف سی ان جی به عنوان سوخت پاک و ارزان با ١١ درصد رشد در چهار ماهه نخست امسال به ٢٩ میلیون و ٨٥٣ هزار مترمکعب رسید که معادل آن ٢٠ میلیون لیتر بنزین صرفه جویی شد که  سهمی بسزا در بهینه سازی مصرف انرژی به خود اختصاص داد.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه تربت حیدریه با بیان این که مصرف بنزین در این بازه زمانی بدون رشد به ٥٧ میلیون و ٢٠٠ هزار لیتر رسید، ادامه داد: در دوره مورد بررسی مصرف نفت کوره ٦٨ درصد و نفت سفید ١٠ درصد کاهش داشته است.

وی در ادامه از توزیع ١٢٠ هزار کالا برگ نفت سفید در سه سال گذشته خبر داد و گفت: با بررسی های انجام شده حدود ٧٠ هزار خانواری که به گاز شهری متصل شده و یا فاقد شرایط اخذ کالا برگ بوده اند در مرحله دوم توزیع کالابرگ از سبد این شرکت حذف شده اند.

دلبری پایش مصرف کنندگان واقعی از طریق توزیع مرحله دوم کالا برگ نفت سفید، تعیین سهمیه واقعی مصرف کنندگان و کنترل و نظارت مستمر بر سهمیه مصرف کنندگان عمده و جز و نیز توسعه شبکه گاز رسانی را از عمده ترین دلائل کاهش مصرف فرآورده های نفتی  عنوان کرد.

وی با اشاره به سهم ۲۲ درصدی سی ان جی در سبد سوختی کشور افزود: این میزان  در تربت حیدریه ٢٧ درصد است که از میانگین کشوری ٥ درصد بیشتر است و میزان ساعت کارکرد کمپرسورها ۶ ساعت است که همکی این آمار نشان از وضع خوب این سوخت پاک و جانمایی مناسب جایگاه ها در منطقه دارد.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه تربت حیدریه  از اجرای کامل طرح کهاب (هدایت، انتقال و بازیافت بخارات بنزین ) در جایگاههای سوختی  منطقه خبر داد و گفت: این طرح بر اساس سیاستهای کلی شرکت در همه جایگاههای سطح کشور نیز اجرا و یا در دست اجراست که منطقه هم در این زمینه فعالیتهایی را آغاز کرده است.

شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی  منطقه تربت حیدریه در سال ١٣٣٩ تاسیس شد و هم اکنون با حجم عملیاتی سالیانه یک میلیارد و  ۳۰۰ میلیون لیتر انواع  فرآورده( بنزین موتور ، نفت گاز ،نفت سفید و نفت کوره)  و بالغ بر ٨٦ میلیون مترمکعب سی ان جی در سطح منطقه یکی از مناطق مهم عملیاتی ٣٧ گانه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران و هم مرز با کشور افغانستان است.

این منطقه دارای چهار ناحیه مشتمل بر ٩ شهرستان (تربت حیدریه ، مه ولات، رشتخوار ، کاشمر، خلیل آباد ، گناباد،  بجستان و خواف ) با ظرفیت ذخیره سازی حدود ٢٣٥ میلیون لیتر است که عمده فرآورده های نفتــــی مورد نیاز را از طریق خط لوله ٨ اینچ منشعب از خط ٢٢  اینچ تهران به مشهد تامین می کند و سوخت رسانی جنوب خراسان رضوی را عهده دار است، وجود معادن پلاسری سنگ آهن خواف اهمیت ویژه به این منطقه داده است.

انبار نفت منطقه تربت حیدیه  به عنوان انبار مبدا، وظیفه تامین سوخت مورد نیاز استانهای همجوار را در مواقع لزوم به عهده دارد.

منطقه تربت حیدریه دارای  ٢٩ باب جایگاه  اختصاصی عرضه سوخت سی ان جی  ، یک باب جایگاه شرکتی ، ٤٠ باب جایگاه اختصاصی  عرضه مواد سوختی ، هفت باب فروشندگی سکودار ، ١٠ فروشندگی داخل اتاقک، ٢٠٠ فروشندگی و تعاونی روستایی عرضه فرآورده های نفتی است.

تاسیسات گاز مایع این  منطقه با متوسط مصرف ١٧٠٠ تن گاز مایع دارای یک شرکت موزع، ٨ تاسیسات گاز مایع  زیر پوشش شرکتهای موزع بوتان ، پرسی ، امید و فردوس گاز با مجموع ذخیره سازی ٢٣٠ تن  است.

ناوگان حمل و نقل منطقه دارای ١٧٤ نفتکش فعال  شامل ١١٢ دستگاه تریلر ، ٤٨ دستگاه ١٠چرخ و ١٤ دستگاه  شش چرخ است.