پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


برآیند شاخص‌های مدیریت دانش شرکت ملی صادرات گاز ایران
تاريخ خبر: سه شنبه، 16 شهريور 1395 ساعت: 09:39

به گزارش نفت دیلی، مدیریت دانش راهکاری برای اندازه گیری دانش سازمان ها و شاخصی برای رتبه بندی در گزارش ها به شمار می آید و اصلی ترین مزیت رقابتی سازمان هاست، در پژوهش شاخص‌های تدوین مدیریت دانش شرکت ملی صادرات گاز ایران با در نظر گرفتن سه حوزۀ «فرهنگ سازمانی»، «ساختار سازمانی» و «وضع فناوری اطلاعات» بررسی شده است.

سازمان‌های پیشتاز و پیشرو که رهبری بازارهای جهانی را در دست دارند از معتبرترین و روزآمدترین دانش حوزه کسب و کار بهره می گیرند. اهمیت این موضوع به حدی است که بسیاری از سازمان‌ها دانش خود را اندازه‌گیری می‌کنند و به عنوان سرمایۀ فکری سازمان و شاخصی برای رتبه‌بندی شرکت خود در گزارش‌هایشان بازتاب می دهند.

مدیریت دانش‌های نهفته در شرکت با انواع رویکردهای انسانی، سازمانی و فناورانه با پاسخ به پرسش هایی مانند «چه نوع دانایی و دانش برای کار و سازمان حیاتی است؟»، «این دانش چگونه بر عملکرد مجموعه تاثیر خواهد داشت؟» و «امروزه چگونه دانش، مدیریت می‌شود؟» مجموعۀ دانایی‌های موجود در سازمان را تدوین و مجموعه را در تنظیم سند راهبرد مدیریت دانش یاری می‌کند.

زیرا مدیریت سرمایۀ فکری برای تولید دانش بیشتر برای اهداف توزیع سریع و موثر دانش در سازمان، امکان ذخیره‌سازی آن را با قابلیت بازیابی بموقع فراهم و دانش را در سه بعد فرهنگ، ساختار و فناوری اطلاعات به محور تبدیل می‌کند.

از این‌رو تدوین مدل مدیریت دانش در میان شرکت‌های صنایع سنگین کشور همچون نفت و گاز با هدف استفاده از دارایی‌های فکری مبتنی بر دانش که به تولید ارزش و ثروت منجر می‌شود، یکی از اولویت‌های مدیران مربوطه است.

بررسی شاخص‌های تدوین مدیریت دانش شرکت ملی صادرات گاز ایران با در نظر داشتن سه حوزۀ «فرهنگ سازمانی»، «ساختار سازمانی» و «وضع فناوری اطلاعات» با هدف ساماندهی دانش‌های تولید شده، دسترسی کنترل شده و طبقه‌بندی مستندات دانشی سازمان، حکایت از آن دارد که به ترتیب ابعاد «فرآیندهای مدیریت دانش»، «حمایت از تغییر» و «ساختار سازمانی» به طور نسبی بهبود یافتنی است.

در جریان مصاحبه‌های انجام شده هم ابعاد «زیرساخت اطلاعاتی»، «چشم انداز تغییرات» و «فرهنگ دانش» دارای قوت نسبی معرفی شد.