پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


پایان ذخایر گاز طبیعی هلند تا ١٧ سال دیگر
تاريخ خبر: شنبه، 27 شهريور 1395 ساعت: 11:41

به گزارش نفت دیلی، ذخایر بزرگ ترین میدان گاز طبیعی اتحادیه اروپا در هلند رو به پایان است.

هلند روز جمعه (٢٦ شهریور ماه) اعلام کرد که ذخایر میدان گاز طبیعی گرونینگن که بزرگ ترین منبع تامین گاز طبیعی در اتحادیه اروپا است، تا ١٧ سال دیگر به پایان خواهد رسید.

پیتر هین فان مولیگن اقتصاددادن ارشد در سازمان مرکزی آمار هلند (سی بی اس) گفت که ذخیره گاز طبیعی این کشور رو به پایان می رود.

فان مولیگن در یک پیام تصویری که در وب سایت سی بی اس منتشر شد، گفت: ما از سال ١٩٥٩ که گاز طبیعی در گرونینگن کشف شد، بالغ بر ٨٠ درصد ذخایر آن را مصرف کرده ایم و چنانچه میزان استخراج در همین سطح باقی بماند، تا ١٧ سال دیگر به پایان خواهد رسید و ما دیگر گاز طبیعی نخواهیم داشت.

این اقتصاددان سی بی اس افزود: سقوط قیمت های گاز طبیعی و تصمیم دولت هلند در ٢ سال گذشته برای کاهش میزان استخراج گاز طبیعی در استان زلزله خیز گرونینگن در شمال این کشور، منجر به کاهش قابل توجه سود از ناحیه فروش این ماده شده است.

دولت هلند در سال ٢٠١٣ حدود ١٣ میلیارد یورو (١٤ میلیارد و ٥٠٠ میلیون دلار) از محل فروش گاز طبیعی درآمده داشته است که در سال گذشته (٢٠١٥)، به حدود پنج میلیارد یورو کاهش یافته است.

هلند در ماه ژوئن اعلام کرد که قصد دارد میزان تولید میدان گاز طبیعی گرونینگن را در طول پنج سال آتی با ١١,١ درصد کاهش از ٢٧ میلیارد متر مكعب کنونی به ٢٤ میلیارد متر مکعب برساند و قرار است تصمیم نهایی در این باره در ماه اکتبر گرفته شود.

تصمیم در باره کاهش استخراج و میزان تولید گاز طبیعی در استان گرونینگن در شمال هلند در پی وقوع یک رشته زمین لرزه ها در این منطقه، ترسیدن ساکنان آن و وارد شدن آسیب به ساختمان ها و بناهای تاریخی این منطقه گرفته شد.

گرچه این زمین لرزه ها کوچک بودند، اما اغلب نزدیک به سطح زمین رخ می دادند.

بر اساس آمار سی بی اس، هلند تا سال ٢٠١٤ پس از نرو‍ژ، دومین صادر کننده گاز طبیعی در اروپای غربی بود و درآمد آن از صدور گاز طبیعی ٢,٦ درصد کل درآمد این کشور را تشکیل می داد.

با این حال از ماه مه سال گذشته (٢٠١٥)، واردات گاز طبیعی هلند برای نخستین بار از صادرات آن فراتر رفت که بزرگ ترین مصرف کننده گاز طبیعی در میان ٣٤ عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (او یی سی دی) به شمار می رود.