به گزارش نفت دیلی، قیمت نفت خامهای سبک و سنگین ایران در هفته منتهی به هفت اکتبر(جمعه، ١٦مهرماه) با افزایش بیش از پنج دلاری شاهد بیشترین افزایش قیمت در میان نفت خامهای شاخص شدند.
کمتر از ٢٠ روز از تصمیم تاریخی اوپک در الجزایر مبنی بر کاهش تولید نفت به سطح ٣٢ میلیون ٥٠٠ تا ٣٣ میلیون بشکه در روز نمی گذرد که قیمت نفت دست در دست عوامل دیگر رشد بی سابقه ای را در چند ماهه اخیر تجربه کرد.
قیمت نفت قیمت نفت خام سبک ایران در هفته منتهی به هفت اکتبر (جمعه، ١٦مهرماه) با پنج دلار و ٢٤ سنت افزایش به ٤٧ دلار و ٨٥ سنت برای هر بشکه رسید، میانگین قیمت نفت خام سبک ایران از ابتدای امسال تاکنون ٣٩ دلار و سه سنت بوده است.
قیمت نفت خام سنگین ایران با پنج دلار و ٧٩ سنت افزایش به ٤٦ دلار و ٥٥ سنت برای هر بشکه رسید؛ میانگین قیمت نفت سنگین ایران امسال تاکنون ٣٦ دلار و ٩٠ برای هر بشکه بوده است.
قیمت سبد نفتی اوپک نیز در هفته مورد بررسی، به ٤٧ دلار و ٥٠ سنت برای هر بشکه رسید که نسبت به هفته پیش از آن، چهار دلار و ٦٦ سنت افزایش نشان می دهد.
به گزارش مدیریت کل امور اوپک و روابط با مجامع انرژی، هر بشکه نفت خام دبلیو تی آی آمریکا در هفته منتهی به هفت اکتبر با ٢ دلار و ٧٨ سنت افزایش، ٤٩ دلار و ٥٢ سنت برای هر بشکه معامله شد.
همچنین قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال با ٢ دلار و ٨٥ سنت افزایش ٤٩ دلار و ٥٣ سنت برای هر بشکه معامله شد.
قیمتهای نفت خام شاخص دوبی و عمان به ترتیب با چهار دلار و٨٦ و چهار دلار و ٦٤ سنت افزایش به ٤٨ دلار و ٦٣ و ٤٨ دلار و ٨١ سنت برای هر بشکه رسید.
عوامل متعددی در هفته مورد بررسی در تقویت قیمتها نقش داشتند. در همین رابطه میتوان به کاهش سطح ذخیرهسازی نفت خام در آمریکا اشاره کرد.
بر اساس گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، سطح ذخیرهسازی نفت خام در آن کشور در هفته منتهی به ٣٠ سپتامبر با ٣ میلیون بشکه کاهش به ٤٩٩,٧٤٠ میلیون بشکه تنزل کرد. این در حالی است که پیش از این، کارشناسان افزایش یک میلیون بشکهای را برای آن پیشبینی کرده بودند.
سطح ذخیرهسازی نفت خام آمریکا در پنج هفته متوالی اخیر حدود ٢٦ میلیون بشکه کاهش یافت. البته بهرهبرداری از پالایشگاههای آمریکا با وجود کاهش سطح ذخیرهسازیها به پایینترین سطح از ماه آوریل رسیده است. زیرا بسیاری از پالایشگران در حال انجام تعمیرات دورهای در پالایشگاههای خود هستند. سودهای پالایشی چشمگیر در حوزه آتلانتیک تاثیر چندانی بر تقاضا برای نفت خامهای این حوزه نداشته است.