پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


انتقال 70 درصد گاز تولیدی کشور از منطقه 10 عملیات به مبادی مصرف
تاريخ خبر: شنبه، 1 مرداد 1390 ساعت: 13:25

به گزارش نفت دیلی، منطقه 10 عملیات شرکت انتقال گاز ایران، انتقال دهنده بیش از 70 درصد گاز پالایشگاه های کشور به مبادی مصرف است.
مدیر منطقه 10 شرکت انتقال گاز ایران با تاکید بر اهمیت راهبردی این منطقه عملیاتی به دلیل واقع شدن در قطب انرژی کشور (عسلویه) افزود: روزانه 370 میلیون متر مکعب گاز از این حوزه عملیاتی با مبادی مصرف انتقال داده می شود.
حمید خدری تصریح کرد: با وجود ظرفیت های خالی برخی خطوط از جمله دوم، ششم و خط لوپ، منطقه 10 قابلیت انتقال روزانه 700 میلیون متر مکعب گاز را دارد که با تشخیص دیسپچینگ شرکت ملی گاز امکان پذیر خواهد بود.
وی حوزه عملیاتی منطقه 10 عملیات شرکت انتقال گاز ایران را بوشهر و خوزستان اعلام و تصریح کرد: خطوط لوله متعددی مانند خط دوم، سوم، چهارم، پنجم، ششم و هفتم از این منطقه عبور داده شده است که مجموع آن به بیش از 1700 کیلومتر می رسد.
مدیر منطقه 10 عملیات شرکت انتقال گاز ایران گفت: گاز پالایش شده در پالایشگاه های فجر جم، پارسیان و مجتمع گاز پارس جنوبی با عبور از خطوط لوله یاد شده با بهره گیری از تاسیسات تقویت فشار مثل آب پخش، خورموج و کنگان به مبادی مصرف انتقال داده می شود.
مدیر منطقه 10 شرکت انتقال گاز ایران، انتقال گاز به حوزه نفتی آغاجاری به وسیله خط پنجم سراسری را یکی از فعالیت های شاخص این منطقه برشمرد و گفت: هم اکنون در این خط لوله با ظرفیت انتقال 110 میلیون مترمکعب، 35 میلیون مترمکعب گاز جریان دارد که بخش عمده آن به حوزه نفتی آغاجاری تزریق می شود.
مدیر منطقه 10 شرکت انتقال گاز ایران درباره ساخت و ساز در حریم خطوط لوله نیز گفت: برای مقابله بهتر با موضوع ساخت و ساز در حریم خطوط لوله گاز، طرح جامع تهیه شناسنامه تجاوز به حریم در دست اجراست.
خدری با بیان این که سال گذشته 70 میلیون تومان در بخش مقابله با ساخت ساز در حریم خطوط لوله هزینه شده است، گفت: با تهیه این شناسنامه، ساخت و سازهای غیرقانونی درحریم خطوط لوله تا حد زیادی قابل پیشگیری خواهد بود، ضمن این که مردم نیز به منظور حفظ سلامت خود می بایست از ساخت و ساز در حریم خطوط لوله بپرهیزند.
مدیر منطقه 10 شرکت انتقال گاز ایران درباره فعالیت های ترمیمی خطوط لوله با هدف آمادگی در سهولت هرچه بیشتر انتقال گاز نیز گفت: سال گذشته همه خطوط لوله این منطقه عملیاتی پیگ رانی هوشمند شد و با پایش های پایداری که در طول خطوط لوله انجام می شود، مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
وی تصریح کرد: امسال نیز با پیش بینی 10 تا 14 میلیارد تومان، برای فعالیت های عمرانی ازجمله پیگ رانی هوشمند، تمیزکننده و نشت یابی هزینه خواهد شد.