پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


اوج گیری بی سابقه تولید نفت اوپک در ماه اکتبر
تاريخ خبر: پنجشنبه، 13 آبان 1395 ساعت: 10:46

به گزارش نفت دیلی، برآورد رویترز نشان می دهد که تولید سازمان کشورهای صادر کنده نفت (اوپک) در ماه گذشته میلادی (اکتبر) با افزایش تولید نیجریه، لیبی و عراق، به سطح بی سابقهای افزایش یافته است.

این ارزیابی بر اساس داده های منابع کشتی رانی و اطلاعات منابع صنعت نفت حاکی است که عرضه روزانه اوپک از ٣٣ میلیون و ٦٩٠ هزار بشکه در سپتامبر به ٣٣ میلیون و ٨٢٠ هزار بشکه در اکتبر، رسیده است.

این میزان، ٨٢٠ هزار بشکه بالاتر از سقف تولید توافق شده در نشست ٢٨ سپتامبر (هفتم مهر ماه) الجزیره است.

به گفته تحلیل گران، تولید نزدیک به ٣٤ میلیون بشکه در روز، موجب تداوم مازاد عرضه خواهد شد که بر بازار نفت سنگینی می کند.

به گفته دیوید هافتون، از شرکت واسطه گری نفت پی وی ام، با توجه به خیزش سطح تولید نفت اوپک به سوی ٣٤ میلیون بشکه در روز، در صورت تثبیت سطح تولید، بازار نفت، نه تنها سال آینده (٢٠١٧)، بلکه تا سال ٢٠١٨ نیز به توازن نخواهد رسید.

تولید اوپک پیش‌تر نیز با توجه به بازگشت اندونزی در سال ٢٠١٥ و پیوستن گابن در ژوئیه سال جاری به عضویت این سازمان، افزایش یافته بود.

عرضه ماه اکتبر اوپک به استثنای تولید گابن و اندونزی، ٣٢ میلیون و ٨٨٠ هزار بشکه در روز بود که بالاترین سطح از هنگام آغاز تحقیق رویترز در سال ١٩٩٧ به شمار می رود.

نیجریه، لیبی و عراق، سردمدار افزایش تولید ماه اکتبر بوده اند.

تولید ماه اکتبر امارات متحده عربی و کویت نیز اندکی بیش از ماه پیش بوده است. این دو کشور هم پیمان عربستان سعودی در منطقه خلیج فارس می گویند که تولید آنها از میزان ارزیابی رویترز و منابعی که اوپک برای نظارت بر تولید اعضا استفاده می کند، بیشتر بوده است.

روند رشد عرضه نفت ایران که در اوایل سال جاری و پس از لغو تحریمها، سریع تر از دیگر کشورهای عضو اوپک بود، با رسیدن تولید این کشور به نزدیک سطح پیش از تحریمها، در ماه اکتبر کاهش یافت.

در میان کشورهای عضو اوپک با ظرفیت تولید کمتر، بیشترین کاهش متعلق به آنگولا به علت تعمیر خط لوله انتقال نفت خام دالیا بوده است که صادرات این کشور غرب آفریقا را به کمترین سطح در ١٠ سال گذشته رساند.

تولید نفت گابن، کوچکترین عضو اوپک نیز به علت اعتصاب کارکنان بخش صنعت نفت این کشور افریقایی کاهش یافت.