پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


استقبال وزارت نفت از بخش خصوصی برای ایجاد 40 میلیون تن ظرفیت ال‌ان‌جی
تاريخ خبر: سه شنبه، 4 مرداد 1390 ساعت: 12:44

به گزارش نفت دیلی، معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت گفت: از سرمایه گذاران در بخش ال.ان.جی و ایجاد فناوری آن استقبال می‌شود و مبنای مذاکره با بخش خصوصی در این باره، قیمت تعیین شده خوراک در کارگروه نفت است.
محسن خجسته مهر با بیان اینکه قیمت خوراک ال.ان.جی به تفکیک در بخش های گاز ترش، گاز شیرین، گاز از میدان های مستقل و مشترک در کارگروه نفت مشخص و به تصویب رسیده است، افزود: قیمت خوراک ال.ان.جی با حفظ منافع کشور تعیین شده است و بر این اساس مبنای قیمت تولید ال. ان.جی در پارس شمالی، قیمت تعیین شده در کارگروه نفت بوده و درصورتی که سرمایه گذار از این قیمت تمکین کند، آماده واگذاری پروژه هستیم.
وی «فاز 12 پارس جنوبی، پارس شمالی و گلشن و فردوسی» درمجموع با ظرفیت 40 میلیون تن را از پروژه های تعیین شده برای اجرای طرح های ال.ان.جی در کشور خواند و گفت: در اجرای این پروژه، فاز 12 پارس جنوبی با ظرفیت 10 میلیون تن، پارس شمالی با ظرفیت 20 میلیون تن و گلشن و فردوسی با ظرفیت 10 میلیون تن پیش بینی شده است.
معاون وزیر نفت فاز 12 پارس جنوبی را جدی ترین پروژه وزارت نفت برای تولید ان.ال.جی خواند و گفت: در پروژه های گلشن و فردوسی و پارس شمالی نیز در حال مذاکره با سرمایه گذارهستیم تا در صورت توافق در توسعه میدان، همچنین قیمت تعیین شده ال.ان.جی، پروژه واگذار شود، در همین حال اولویت وزارت نفت استفاده از گاز پارس جنوبی برای تبدیل به ال.ان.جی است.
خجسته مهر تولید گاز غنی در پایان امسال را روزانه 755 میلیون متر مکعب اعلام کرد و گفت: از این میزان، 105 میلیون متر مکعب، گازهای همراه نفت است که عمده این گاز به تزریق در میدان های نفتی تخصیص می یابد.
وی گفت: هم اکنون گاز مصرفی کنونی کشور روزانه 470 میلیون متر مکعب است، اظهار کرد: 30 میلیون متر مکعب از این گاز به صادرات اختصاص دارد و روزانه 220 میلیون متر مکعب سوخت معادل به نیروگاه ها اختصاص می یابد که بیش از میزان تعیین شده در برنامه است.
وی با تاکید بر این که امکان ندارد روزی نیروگاه های کشور بدون سوخت باشند، گفت: نیروگاه ها باید در فصول گرم سال، ذخیره سازی فرآورده را انجام دهند.
مهندس خجسته مهر با تاکید بر این که اولویت صنعت نفت، تخصیص فرآورده به نیروگاه ها است، اظهار کرد: اگرچه صادرات فرآورده های نفتی شامل نفت گاز و نفت کوره، در ارتقای جایگاه و نقش بین المللی ایران تاثیرگذار است، اما اولویت را به نیروگاه ها داده ایم.
وی در همین حال با اعلام این که در نیروگاه های کشور معادل یک فاز پارس جنوبی هدررفت انرژی داریم، گفت: پس از بخش خانگی، بیشترین مصرف گاز به نیروگاه ها اختصاص دارد.
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت، استفاده از سوخت های پاک و زیست محیطی را دیگر اولویت وزارت نفت خواند و گفت: هم اکنون تنها نیم درصد از سوخت کشور از انرژی های تجدیدپذیر تامین می شود.
خجسته مهر با اعلام این که سیاست ما در ذخیره سازی گاز روشن بوده و باید به سمت ذخیره سازی گاز برویم، گفت: مباحث ذخیره سازی باید از هم تفکیک شود، به این صورت که یک بخش ذخیره سازی در میدان های هیدروکربوری است که مدیریت مهندسی مخزن، مدیریت تزریق و مدیریت تولید در مخازن هیدروکربوری حدودا تخلیه شده باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا ما میدان های هیدروکربوری کاملا تخلیه شده نداریم؛ بنا بر این در بحث ذخیره سازی فرآیندهای تزریق و تولید، امری بالادستی به شمار می آید.
وی تزریق گاز در میدان های غیرهیدروکربوری را بخش دیگری از کار برشمرد و با تاکید بر این که شرکت ملی گاز ایران باید به طور ویژه بر این بخش تمرکز کند، افزود: هدف از تزریق گاز، تزریق در میدان های غیر هیدروکربوری است؛ از این رو شرکت گاز مطالعاتی در این باره انجام داده و پیش تر نیز این شرکت قراردادای با یک شرکت آلمانی در این باره منعقد کرده است.
معاون برنامه ریزی و نظازت بر منابع هیدروکربوری اظهار داشت: موضوع مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد و شرکت ملی نفت ایران نیز برنامه خود را در آن باره ارائه کند، بحث بازگردانی گاز با هدف استفاده بهینه از گاز تولیدی و صیانت از میعانات گازی است.
وی با تاکید بر این که پروژه های بازگردانی گاز باید در شرکت ملی نفت ایران توسعه یابد، گفت: هم اکنون مطالعاتی در باره میدان های گازی که دارای این قابلیت هستند، در حال انجام است که می توان در این باره به میدان پازنان به عنوان شاخص ترین آنها که از سال های دور عملیاتی شده است، اشاره کرد.
خجسته مهر در باره برنامه های شرکت ملی نفت ایران در بخش پروژه های بازگردانی گاز تصریح کرد: مقرر شده است شرکت نفت مناطق مرکزی ایران پروژه های بازگردانی گاز را به وزارت نفت معرفی کند.
معاون وزیر نفت با تاکید بر این که برای تامین سوخت زمستانی نگرانی نداریم، گفت: با اجرای هدفمند سازی یارانه ها، امسال برای نخستین بار در برنامه سوخت زمستانی، پتانسیل صرفه جویی سوخت در بخش خانگی گنجانده شده است که می تواند کمک مطلوبی به کاهش مصرف سوخت باشد.
خجسته مهر، رشد تقاضای سوخت امسال در بخش صنعت را به طور متوسط 22 درصد، در نیروگاه ها 5 درصد، در بخش تجاری _خانگی 15.5 درصد و در بخش سی.ان.جی 25 درصد اعلام کرد.
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت با اعلام این که فازهای 15 و 16، 12 و 17 و 18 پارس جنوبی در سال های 90 و 91 به بهره بردای می رسد، اظهار کرد: امیدواریم زمستان امسال یک واحد از هر یک از فازهای 15 و 16 پارس جنوبی درمجموع با ظرفیت شیرین سازی 25 میلیون متر مکعب به بهره برداری برسد، همچنین فاز 12 پارس جنوبی با پیشرفت کلی 56 درصدی، مهر ماه سال آینده به تولید زودهنگام می رسد.
وی همچنین از تعیین نیاز شرکت ملی نفت ایران به دکل های حفاری به منظور تحقق اهداف نگهداشت توان تولید خبر داد و گفت: بحث تامین دکل های جدید و از سوی دیگر بازسازی و نوسازی ناوگان حفاری از برنامه های جدی وزارت نفت در سال 1390 است که بر این اساس نیاز دکل های حفاری به تفکیک دریایی و خشکی و تامین آن از سوی بخش دولتی و خصوصی مشخص شده و در این زمینه وزارت نفت برنامه ریزی هایی برای کمک و حمایت از بخش خصوصی انجام داده است.