پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


قیمت نفت در ٢٠١٧ به روزگار ثبات باز می‎گردد
تاريخ خبر: چهارشنبه، 8 دی 1395 ساعت: 10:35

به گزارش نفت دیلی، یک کارشناس نفتی اعلام کرد در سال آینده میلادی، قیمت نفت به ثبات میرسد و سرمایهگذاری در صنعت نفت، جان تازه میگیرد.

الن والد، کارشناس نشریه فوربز، در یادداشتی به پیشبینی آینده صنعت نفت در سال آینده میلادی پرداخت که در ادامه، بخشهایی از آن میآید.

قیمت نفت به احتمال زیاد در سال ٢٠١٧ میلادی سرانجام ثبات را تجربه میکند. سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) پس از نشست موفقیتآمیز خود در ماه نوامبر امسال، دوباره عملکردی مثبت دارد و اعضای آن برای محدود کردن تولید و افزایش قیمتها، تلاش میکنند.

حتی اگر توافق اوپک به طور کامل اجرا نشود و دوام نیابد و حتی اگر همراه کردن کشورهای غیر عضو او این سازمان با توافق کاهش تولید با چالشهایی روبهرو شود، حرکت این سازمان اکنون به روشنی در جهت محدود کردن هماهنگ تولید است.

پیامهایی که روسیه و اوپک میفرستند، به خودی خود میتوانند سبب جهش قیمت شوند و اگر این پیامها به مرحله عمل برسند، کف قیمت نفت ٥٥ دلار برای هر بشکه خواهد بود.

از سوی دیگر، پیشبینی میشود برنامههای دولت عربستان برای واگذاری سهام شرکت سعودی آرامکو نیز ثمربخش باشند، اما سرمایهگذاران در این شرکت باید توجه داشته باشند که مدیریت آن همچنان در اختیار دولت عربستان خواهد بود و آنها، تنها در حاشیه باقی خواهند ماند.

افزایش قیمت نفت همچنین سبب خواهد شد که در آمریکا، برخی تولیدکنندگان نفت شیل جان دوباره بگیرند. تغییر سیاستهای دولتی در پی پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات آمریکا فرصتهایی بسیار برای سرمایهگذاری و تجارت در صنعت نفت ایجاد خواهد کرد.

حفاری در زمینهای ملی و قلمرو فراساحلی آمریکا برای تولیدکنندگان کوچک و بزرگ نفت، آسانتر خواهد شد. همچنین، پروژههای زیرساختی نفت، از جمله خطوط لوله، از امکانهایی نو برخوردار میشوند. با این همه، اگر خطوط لوله دوباره رونق یابند، بازار انتقال نفت با راهآهن، از رونق خواهد افتاد.

با توجه به تحولات یاد شده در کنار دور بودن بازار نفت از قیمتهای سه رقمی که پیش از سال ٢٠١٤ میلادی رقم خورده بود، میتوان انتظار داشت سرمایهگذاری در انرژیهای تجدید پذیر در سال ٢٠١٧ میلادی همچنان کم رونق بماند.

از سوی دیگر، برای سرمایهگذاریهای پرخطر در بخش انرژی، میتوان پروژههای پالایشی در هند و آمریکا را در نظر گرفت. بعید است هند در زمینه مصرف انرژی جای چین را بگیرد اما هند اکنون به سومین مصرفکننده بزرگ انرژی در جهان بدل شده است و به زودی به افزایش ظرفیت پالایشی نیازمند خواهد بود.

پالایشگاههای آمریکا نیز به ویژه برای توان استفاده بهتر از حجم و نوع نفت خام شیل تولیدی در این کشور، نیازمند نوسازی هستند. با این همه، پیش از افزایش ظرفیت پالایشی آمریکا در سال ٢٠١٧ میلادی، باید منتظر افزایش صادرات نفت خام این کشور در این سال بود.