پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


زیرساخت‎های مناطق همجوار تاسیسات نفتی تقویت می‎شود
تاريخ خبر: پنجشنبه، 9 دی 1395 ساعت: 09:30

به گزارش نفت دیلی، تقویت زیرساختهای مناطق همجوار تاسیسات نفتی در دستور کار وزارت نفت قرار دارد؛ در این راستا فردا (٩ دی ماه) کلنگ بخش نهایی طرح تاسیسات آب شیرین‌کن انتقال آب دریا به شهرستان جم زده میشود.

اجرای تاسیسات آبشیرین‌کن یکی از مهمترین بخشهای طرح انتقال آب دریا به شهرستان جم است که عملیات اجرایی آن از سه سال پیش از سوی سازمان منطقه ویژه پارس به نمایندگی از وزارت نفت آغاز شده است و بخش نهایی این طرح با حضور وزیر نیرو کلنگزنی میشود.

 

شهرستان جم چند سالی است که با مشکلاتی در زمینه تامین آب روبروست و ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای آبرسانی به این شهرستان یک ضرورت به شمار میآید و یکی از راهکارهای مناسب برای رفع کمبود منابع آبی در شهرستان جم، استفاده از آب دریا و شیرین‌سازی آن است. 

 

مهدی یوسفی، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در این زمینه می گوید: یکی از اولویت‌های ما در این منطقه، تکميل پروژه آبرسانی شهرستان جم با هدف انتقال ۵۱ هزار متر مکعب آب به این شهرستان است.

 

یوسفی ادامه می دهد: بخشی از این آب طبق طرح اولیه از خط کوثر تامین میشود که طَی سالهای گذشته با تامین مالی صورت گرفته از طرف نفت ایستگاهها و خطوط آن ساخته شده است و بخش دیگر پس از شیرین‌سازی آب دریا در منطقه ویژه پارس به شهرستان جم منتقل می‌شود که این انتقال با استفاده از هفت ایستگاه پمپاژ آب صورت می‌گیرد.

 

وی با اشاره به انتقال آب شیرین‌سازی‌شده در پارس جنوبی به ۳۲ شهر و روستای شهرستان جم، عنوان کرد: آب به ۲۹ روستا و سه شهر جم، ریز و انارستان و سه شهرک پردیس، توحید و شهید تندگویان منتقل می‌شود.

 

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با اشاره به توافقهای صورت گرفته بین وزارت نفت، وزارت نیرو و استانداری بوشهر برای آبرسانی به شهرستان جم، اضافه کرد: این طرح با اعتبارات وزارت نفت توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) اجرایی می شود.

 

بر اساس این گزارش، این پروژه به دلیل اتمام اعتبار مصوب وزارت نفت به میزان ۵۱۰ میلیارد ریال و عدم تامین اعتبار لازم از سوی وزارت نیرو تقریبا متوقف شده بود که با تلاش سازمان منطقه ویژه پارس در سال ١٣٩٣، اعتبار ریالی این پروژه به میزان یک هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال و اعتبار ارزی ۱۲ میلیون دلار تصویب شد و پروژه با عقد تفاهمنامه تکمیلی مابین وزارت نفت و وزارت نیرو شتاب گرفت.