پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


لزوم ایجاد بازرگانی مشترک برای هلدینگ‌های پتروشیمی
تاريخ خبر: چهارشنبه، 6 بهمن 1395 ساعت: 12:05

به گزارش نفت دیلی، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: ایجاد شرکت بازرگانی مشترک برای هلدینگ‌های پتروشیمی به منظور جذب سرمایه‌ خارجی بسیار حائز اهمیت است.

مرضیه شاهدایی روز دوشنبه (چهارم بهمن ماه) در همایش ١٠٠ شرکت برتر اقتصادی کشور، صنعت پتروشیمی ایران را به لحاظ راهبردی، ذخایر بالای طبیعی و ظرفیتهای تولید و صادرات در موقعیت بالایی معرفی کرد.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با تاکید بر نقش صنعت پتروشیمی در آینده اقتصاد ایران گفت: این صنعت ٣١ درصد صادرات غیرنفتی و ٣٥ درصد محصولات صنعتی کشور را به خود اختصاص داده است.

 

وی با اشاره به این که صنعت پتروشیمی با فرآوری مواد نفتی و گازی توانسته محصولاتی با ارزش افزوده ایجاد کند و همچنین سبب افزایش اشتغالزایی و درآمد شود، گفت: این صنعت موادی که به صورت خام صادر یا به عنوان سوخت مصرف می شود را به ارزش افزوده تبدیل می کند؛ اما هم اکنون ر کمتر از ١٠ درصد از این ذخایر در صنعت پتروشیمی استفاده می شود.

 

شاهدایی با بیان این که پتروشیمی می تواند یکی از امیدهای آینده صنعت ایران باشد، افزود: در این همایش، ٢٨ هلدینگ پتروشیمی توانستند در میان ٥٠٠ شرکت برتر سال قرار گیرند و بیشترین بازده، سودآوری، فروش و صادرات رتبه هایی بود که به صنعت پتروشیمی اختصاص داشت.

 

وی با اشاره به این که صنعت پتروشیمی از منظر یک بنگاه موفق بوده و در رنکینگ آی سی ای اس، هلدینگ خلیج فارس رتبه ٣٤، شرکت پتروشیمی پارسیان ٦٤ و تاپیکو جایگاه ١١٣ را بین شرکت‌های پتروشیمی جهان به خود اختصاص داده اند، گفت: با توجه به این که رتبه های جهانی برای جذب سرمایه گذاران خارجی بسیار اهمیت دارد، در صورتی که این سه هلدینگ بازرگانی مشترک داشتند، رتبه ایران در میان شرکت‌های پتروشیمی دنیا به ٩ یا ١٠ می رسید.

 

شاهدایی با بیان این که توسعه و حیات این صنعت مستلزم ارتباطات و تعامل با جهان و در نتیجه جذب سرمایه خارجی است، افزود: در شرایط پسابرجام، شرکت‌های دانش محور پتروشیمی جهان برای سرمایه گذاری در این صنعت اقدام کردند زیرا ایران به دلیل دسترسی به آبهای آزاد، خوراک ترکیبی، نیروی کار متخصص و مجرب و موقعیت جغرافیایی مناسب از جاذبه های بالایی برای سرمایه گزاران خارجی برخوردار است که می تواند سبب رشد صنعت شود.

 

معاون وزیر نفت افزود: ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی کشور در سال جاری با توجه به بهره برداری از واحدهای جدید و همچنین تأمین خوراک واحدها افزایش اما ارزش صادرات محصولات پتروشیمی به دلیل کاهش قیمتهای جهانی کاهش یافته است.

 

وی با اشاره به این که میزان ظرفیت تولید نصبی ایران در حال حاضر ٦٤ میلیون تن است که در پنج سال آینده به ١١٠ میلیون تن و در ١٠ سال آینده به ١٤٠ میلیون تن افزایش خواهد یافت، اظهار کرد: برای توسعه صنعت برای ١٠ سال آینده به ٥٥ میلیارد دلار سرمایه نیاز است که با حمایت و اهتمام ویژه ارکان نظام، دولت و ملت و همچنین ایجاد روابط بین المللی مطلوب اتفاق می افتد.

 

شاهدایی ادامه داد: برنامه ریزی های کنونی همسو با سیاست اقتصاد مقاومتی و مقابله با خام فروشی برای افزایش بهره وری است تا توسعه صنایع پایین دست پتروشیمی و افزایش صادرات محقق شود.