پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


15 میلیون تن ظرفیت تولید پتروشیمی در چابهار ایجاد می‌شود
تاريخ خبر: شنبه، 22 مرداد 1390 ساعت: 15:19

به گزارش نفت دیلی، مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی چابهار را قطب آینده صنعت پتروشیمی ایران اعلام کرد و از هدف‌گذاری برای تولید 15 میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی در این منطقه خبر داد.
رمضان اولادی تجربیات ساخت واحدهای پتروشیمی در مناطق ماهشهر و عسلویه را یادآور شد و افزود: با استفاده از تجربیات گذشته و با این هدف که دیگر اتیلن یا متانولی صادر نکنیم، واحدهای پتروشیمی چابهار را به گونه‌ای طراحی کردیم که زنجیره تولید آن‌ها تا محصولات میانی کامل شود.
چابهار نیازمند 20 میلیارد دلار سرمایه و روزانه 20 میلیون مترمکعب گاز طبیعی
مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی سرمایه‌گذاری لازم برای تولید 15 میلیون تن محصول در چابهار را 20 میلیارد دلارخواند و یادآور شد: خوراک پیش‌بینی شده برای این منطقه گاز طبیعی به میزان 20 میلیون مترمکعب در روز و اتان به میزان 3.6 میلیون تن در سال است.
وی تصریح کرد: گاز طبیعی موردنیاز منطقه از خط لوله هفتم سراسری (خط لوله صلح) تامین می‌شود؛ هم اکنون این خط تا ایرانشهر کامل شده و برای ادامه آن از ایرانهشر به چابهار نیز، شرکت ملی گاز ایران قراردادهای لازم را با پیمانکاران منعقد کرده است که پیش‌بینی می‌شود حداکثر تا دو سال و نیم آینده به چابهار برسد.
اولادی ادامه داد: برای تامین اتان نیز پیش‌بینی شده است ظرف 36 ماه خط لوله‌ 24 تا 28 اینچی از پارس جنوبی در عسلویه تا چابهار کشیده شود که البته چند شرکت بخش خصوصی هم برای اجرای این پروژه اعلام آمادگی کرده اند.
مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این که در چابهار ساخت دو واحد الفینی هر کدام به ظرفیت یک میلیون تن در سال برنامه‌ریزی شده است، گفت: هم‌اکنون از فاز 12 پارس جنوبی اتانی استحصال نشده است که درخواست داده‌ایم در صورت امکان با ساخت یک واحد بازیابی، اتان این فاز را استخراج کنیم که به این ترتیب، شمار واحدهای الفینی منطقه از دو واحد به سه واحد افزایش می‌یابد و اقتصاد طرح نیز بیش از گذشته توجیه‌پذیر می‌شود.
مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی درباره زمین مورد نیاز برای ایجاد صنعت پتروشیمی در چابهار گفت: برای این منظور به 3 هزار هکتار زمین نیاز است که هزار هکتار آن برای توسعه فازهای آینده منطقه باتوجه به خوراک‌های متنوع و قابل دسترس، هزار هکتار برای احداث واحدهای بالادست پتروشیمی و هزار هکتار نیز برای توسعه واحدهای میانی و پایین‌دستی پیش‌بینی شده است.
وی با بیان این که کارشناسان شرکت ملی صنایع پتروشیمی سه اولویت را برای انتخاب زمین در نظر گرفته‌اند، تاکید کرد: هفته آینده با همکاری یک مشاور این اولویت‌ها را براساس معیارهای زیست‌محیطی، دوری و نزدیکی به دریا و ... بررسی و مناسب ترین منطقه را شناسایی می کنیم.
اولادی افزود: اگر زمین مناسب را پیدا کنیم، برنامه داریم اواخر نیمه دوم امسال، مکان واحدها را مشخص و فراخوان‌های لازم را نیز صادر کنیم.