به گزارش نفت دیلی، مهندس محمود زیرکچیان زاده از مذاکرات نهایی با شرکت سرمایه گذاری سپهر انرژی بانک صادرات ایران برای تبدیل روزانه سه میلیارد فوت مکعب گاز میدان های گازی اطراف جزیره لاوان در خلیج فارس خبر داد.
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران تبدیل گاز به فرآورده های پتروشیمی برای افزایش ارزش افزوده را از مهمترین محورهای کاری کنونی این شرکت برشمرد و گفت: مذاکرات نهایی با شرکت سرمایه گذاری سپهر انرژی بانک صادرات برای تبدیل گازهای میدان های گازی اطراف جزیره لاوان تا سقف سه میلیارد فوت مکعب در روز در حال انجام است.
وی ادامه داد: هم اکنون مطالعات در مورد امکان سنجی احداث مجتمع های پتروشیمی در منطقه عملیاتی لاوان در حال انجام است و به زودی با ورود به فاز اجرای یک هاب بزرگ پتروشیمی در جزیره لاوان ایجاد خواهد شد.
مهندس زیرکچیان زاده با اشاره به این که سرمایه گذرای برای توسعه میدان گازی موجود در اطراف جزیره لاوان برای تولید محصولات پتروشیمی از سوی شرکت سرمایه گذاری سپهر انرژی بانک صادرات انجام خواهد شد، گفت: گاز این میدان از طریق خط لوله به جزیره لاوان منتقل و در این جزیره به محصولات پتروشیمی تبدیل خواهد شد.
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران اظهار داشت: این شرکت در کنار تولید مستمر نفت در چهار منطقه عملیاتی خارک، لاوان، سیری و بهرگان زیرساخت های لازم برای ایجاد دو منطقه جدید کیش و قشم را هم اکنون فراهم کرده است.
وی با بیان این که تبدیل گاز به برق GAS TO WIRE برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای منابع نفتی و گازی یکی دیگر برنامه های شرکت نفت فلات قاره است، گفت: هم اکنون برای تحقق این هدف با شرکت مپنا تفاهم نامه منعقد کرده ایم.
مهندس زیرکچیان زاده تصریح کرد: بر اساس تفاهم صورت گرفته، شرکت مپنا با استفاده از گاز میدان فروز بی که از پتانسیل بالایی برخوردار است، در فاز اول سه هزار مگاوات در روز و در صورت اطمینان از تامین دراز مدت گاز مورد نیاز نیروگاه در فاز دوم 6 هزار مگاوات برق تولید تولید می کند.
براساس این تفاهم نامه، که فروردین ماه سال جاری در حضور احمد قلعه بانی، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، به امضای محمود زیرکچیان زاده، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره و عباس علی آبادی، مدیرعامل مپنا رسید، برای نخستین بار در کشور پروژه صادرات برق از طریق گاز GTW اجرایی خواهد شد.
نیروگاه این میدان گازی در مجموع در فاز اول و دوم آن 6 هزار مگاوات برق تولید خواهد کرد. میدان گازی فروز بی ،میدانی با ذخیره 29 تی سی اف گاز درجا است که کشف آن به تازگی نهایی شده است.
مدیر عامل مپنا پیشتر گفته بود: چنانچه مذاکرات نهایی با وزارت نفت به خوبی پیش برود، مسئولیت توسعه یک میدان بزرگ گازی کشور به مپنا سپرده میشود، همچنین اجرای این پروژه، افزون بر ایجاد افزایش ارزش افزوده قابلتوجه از گاز خام تولیدی میدان، به عنوان یک اقدام عظیم ملی، نقش مهمی در افزایش وزن ژئوپولیتیک کشور در منطقه خواهد داشت.
علی آبادی کشورهای عراق، ترکیه، پاکستان و به طور کلی کشورهای منطقه را از بازارهای هدف در زمینه صادرات برق و گاز از این میدان گازی در سال های آینده دانست.