پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


سود و صرفه اجرای طرح پیمایش ۳۱۰۰ میلیارد تومان بوده است
تاريخ خبر: شنبه، 17 تير 1396 ساعت: 15:37

به گزارش نفت دیلی، منصور ریاحی امروز (شنبه، ۱۷ تیرماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: برای راه اندازی سامانه تخصیص سهمیه نفت‌گاز (گازوئیل) به ازای پیمایش از ظرفیت‌های سامانه هوشمند سوخت استفاده کردیم و در این زمینه توانستیم به نتایج مثبت زیادی دست یابیم.

به گفته وی، عرضه نفت‌گاز به ازای پیمایش در چهاردهم بهمن سال ۹۳ در هیئت دولت تصویب و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران متولی اجرای آن شد، پس از آن بود که به منظور روان سازی تامین سوخت نفت‌گاز مورد نیاز ناوگان حمل و نقل این مصوبه به همه دستگاه‌های اجرایی ذیربط اعلام شد.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران افزود: در همان زمان یک کارگروه تخصصی هفته‌ای یک بار و کارگروه‌های فرعی نیز هفته دو بار نشست‌هایی را به این منظور برگزار می‌کردند، به گونه ای که اجرای طرح از مهر ۹۴ آغاز شد.

ریاحی با بیان این‌که بر اساس زیرساخت‌هایی که داشتیم یک سامانه جدید به نام آی فم طراحی کردیم، گفت: این سامانه جدید عرضه نفت و گاز را به طور هوشمند براساس پیمایش مشخص می‌کند.

وی با اشاره به این‌که این اقدام بسیار کارآمد بود، افزود: پیش از اجرای این طرح روزانه ۱۲۰ میلیون لیتر نفت‌گاز تخصیص داده می‌شد که به‌طور میانگین روزانه حدود ۵۱ میلیون لیتر آن مصرف می‌شد و یک شکاف ۷۰ میلیون لیتری میان تخصیص و مصرف وجود داشت.

به گزارش شانا، منظور از تخصیص ۱۲۰ میلیون لیتر نفت گاز، اعتباری است که در کارت‌های سوخت صاحبان این خودروها شارژ شده که تنها ۵۱ میلیون لیتر آن مصرف و مابقی سهمیه سرماه سوخت می شده است.

ریاحی افزود: پس از اجرای طرح و استفاده از سامانه آی فم، سهمیه‌ها به صورت پلکانی در عرض دو سال کاهش یافت و هم اکنون سهمیه تخصصی ما رسیده به ۶۷,۸ میلیون لیتر در روز و برداشت از آن هم ۴۲.۵ میلیون لیتر روزانه است.

به گفته وی، هم اکنون که حدود ۲۲ ماه از تصویب و اجرای طرح می گذرد، حدود سه میلیارد لیتر نفت گاز که معادل میانگین هفت میلیون لیتر در روز می شود، صرفه جویی انجام شده که بر اساس قیمت‌های صادراتی ۳۱۰۰ میلیارد تومان نیز سود اقتصادی ایجاد کرده است.

خودروهای نفت گاز سوز درون شهری هرچه سریعتر در این سایت ثبت نام کنند

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت: هم اکنون نفت گاز در دو حوزه درون و برون شهری توزیع می شود، متولی حوزه درون شهری سازمان شهرداری و وزارت کشور و متولی حوزه برون شهری نیز سازمان راهداری است.

ریاحی ادامه داد: حدود ۸۳۰ هزار خودروی سنگین وجود دارد که ۳۳۰ هزار آن مربوط به برون شهری است که بر اساس بارنامه، به آنها سهمیه تعلق می گیرد و بقیه نیز خودروی درون شهری است که از این تعداد حدود ۲۰۰ هزار خودروی آن در سامانه ثبت نام کرده اند و بقیه هنوز ثبت نام انجام نداده اند.

ویبا تاکید بر این‌که اگر این تعداد خودروی باقیمانده در سامانه UTCMS.IR ثبت نام نکنند، سهمیه شان به صورت پلکانی کاهش خواهد یافت، تصریح کرد: ما دو نوع سهمیه پایه و عملکردی داریم و در صورتی‌که بقیه خودروها در سایت مورد نظر ثبت نام نکنند، تنها یک سهمیه پایه به آنها تعلق خواهد گرفت.

وی افزود: این تعداد خودروی باقیمانده تا مهرماه فرصت ثبت نام در سایت یادشده را دارند.

۵۰۰ جایگاه عرضه سوخت در این ماه وارد مناقصه دیسپچینگ می شود

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با بیان این‌که طرح دیسپچینگ در این شرکت عملیاتی شده است، افزود: در این طرح اطلاعات انبار، مخازن و ... در جایگاه‌ها وارد سیستم می شود و کاملا در حال کنترل است.

ریاحی با بیان این‌که ۵۰۰ جایگاه عرضه سوخت در این ماه وارد مناقصه می شود، اظهار کرد: این طرح کاملا با هزینه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در حال انجام است و در مراحل بعدی باقیمانده ۳۴۰۰ جایگاه عرصه سوخت به تدریج وارد این سیستم خواهند شد.

وی از نصب دوربین های پلاک خوان به عنوان یکی دیگر از اقدام‌های شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران نام برد و گفت: هم اکنون این دوربین به عنوان پایلوت در نیروگاه شهید رجایی به منظور جلوگیری از عرضه خارج از شبکه نصب شده که قرار است به ۶ نیروگاه دیگر نیز تسری یابد.

فروش مرزی به کاهش قاچاق کمک کرده است

وی از طرح فروش مرزی به عنوان یکی از راه‌های مهم در کاهش قاچاق نام برد و افزود: این طرح به سه روش در حال اجراست.

به گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، فروش سوخت در پایانه های مرزی یکی از این روش‌هاست، به این صورت که باک خودروهایی که از مرز رد می شوند به‌وسیله دستگاهی کنترل می شود و مابه التفاوت میزان آن طبق نرخ تعادلی از خودرو دریافت می شود.

ریاحی افزود: روش دوم طرح فروش سوخت در بازارهای مرزی به منظور صادرات است که از تناژ ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ لیتر انجام می شود و سومین روش نیز فروش سوخت به خانوارهای مرزنشین در شعاع ۲۰ کیلومتری است.

وی تشریح کرد: طبق مصوبه موجود برای هر خانواده مرزنشین تا شعاع ۲۰ کیلومتری سهمیه ای در نظر گرفته شده که قیمت آن کمی پایین تر از قیمت اصلی است.

وی همچنین از سامانه تجارت آسان به منظور درخواست سیستمی مصرف کننده فرآورده‌ها به عنوان یکی دیگر از اقدامات این شرکت در جهت پیشگیری از عرضه خارج از شبکه فرآورده نام برد، افزود: همچنین توزیع نفت سفید به سرپرستان خانوارهایی که از نعمت گاز بهره مند نیستتند، با تعبیه دستگاه‌های پوز در پست بانک‌های محله‌های مورد نظر نیز از دیگر اقدام‌های این شرکت به شمار می‌رود.