پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


جزئیات تامین مالی حدود 60 میلیارد دلاری طرح‌های صنعت پتروشیمی
تاريخ خبر: دوشنبه، 14 شهريور 1390 ساعت: 13:19

به گزارش نفت دیلی، شرکت ملی صنایع پتروشیمی قصد دارد در طول برنامه پنجم 69 طرح پتروشیمی را در مناطق گوناگون کشور در سه اولویت اجرا کند که در این میان به دنبال حضور چشمگیر بخش خصوصی و تامین اعتبار مورد نیاز طرح‌ها از فاینانس‌های خارجی است.
مهندس رستم قاسمی در جلسه هفته گذشته با مسئولان شرکت ملی صنایع پتروشیمی آخرین وضعیت این صنعت  و راهکارهای تامین منابع مالی مورد نیاز پروژه های پتروشیمی کشور را بررسی کرد.
بر اساس گزارش مدیران شرکت ملی صنایع پتروشیمی اولویت نخست تامین مالی شامل 24 طرح است که تاکنون اعتبار اولیه 12 مورد از آنها تامین و اعتبار لازم برای احداث دو طرح از صندوق توسعه ملی کسب شده است، ضمن آن که 10 طرح دیگر نیز به سازمان سرمایه‌گذاری معرفی شده‌اند تا از طریق فاینانس‌های خارجی تامین اعتبار شوند؛ البته از میان این 10 طرح معرفی شده به سازمان، سرمایه‌گذاری ال.سی چهار طرح‌ بوشهر، سلمان فارسی، هنگام و مسجد سلیمان گشوده شده است.
طبق برآوردهای اولیه برای پروژه‌های اولویت نخست 14،895 میلیون دلار و  74،568 میلیارد ریال سرمایه‌گذاری نیاز است.
اولویت دوم نیز شامل 24 طرح است که سه طرح از آنها تامین اعتبار شده، چهار پروژه به صندوق توسعه ملی و یک طرح نیز به فاینانسر معرفی شده‌اند، همچنین 16 طرح دیگر برای کسب منابع مالی لازم به سازمان سرمایه‌گذاری معرفی شده بودند که از میان آنها هم قرارداد تجاری 7 پروژه لردگان، فسا، جهرم، فیروزآباد، مرجان، ونیران و داراب منعقد شده است.
برای اولویت دوم نیز 9،868 میلیون دلار سرمایه‌گذاری ارزی و 37،878 میلیارد ریال سرمایه‌گذاری ریالی پیش‌بینی شده است.
در اولویت سوم 21 طرح برنامه‌ریزی شده که دو مورد از آنها معرفی به صندوق توسعه ملی بوده؛ درحالی که تکلیف سرمایه‌گذار دو پروژه نودان و لارستان هنوز مشخص نیست. از 17 طرح باقی مانده این دسته نیز تاکنون قرارداد تجاری 10 مجتمع سبلان، دنا، کیمیای پارس خاورمیانه، گناوه و دشتستان، دهلران، دی پلیمر آرین، آرمان، سیراف انرژی، پارس ونو و اردشیر پارسا منعقد شده است.
سرمایه‌گذاری تقریبی 21 طرح اولویت سوم 34،860 میلیون دلار و 138،951 میلیارد ریال برآورد شده است.
سرمایه‌ مورد نیاز برای ساخت این تعداد پروژه نزدیک به 59.623 میلیون دلار و 251 هزار و 397 میلیارد ریال پیش بینی شده است و متولیان صنعت همراه علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در صدد گشودن راهی هستند تا تخصیص اعتبارات مورد نیاز به این صنعت در پروسه کارهای اداری و گاه تحریم‌ها دچار خدشه نشود.
در همین رابطه چندی پیش با رایزنی‌های متولیان صنعت پتروشیمی و موافقت نمایندگان مجلس، سقف سرمایه‌گذاری دولت در طرح‌های پتروشیمی که قرار است در مناطق محروم ساخته شود، از 49 درصد تا 100 درصد افزایش پیدا کرد.
در نهایت با بهره‌برداری از این تعداد طرح در پایان برنامه پنجم 50 میلیون تن دیگر به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی در کشور افزوده می شود و این ظرفیت به حدود 100 میلیون تن در سال ارتقا پیدا کند.