پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


چرایی توقف فعالیت دستگاه‌های خودپرداز سرنگ
تاريخ خبر: سه شنبه، 24 بهمن 1396 ساعت: 14:42

خبرگزاری ایسنا: سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه خدمات کاهش آسیب در کشور مورد توافق همه گروه‌های فعال حوزه مبارزه با مواد مخدر است گفت: همانطور که در جلسه مشترک ستاد مبارزه با مواد مخدر و کمیته درمان تصویب شده است، امکان راه‌اندازی « اتاق تزریق» در استان‌هایی که این درخواست را دارند، در صورت فراهم شدن شرایط و تصویب شورای هماهنگی استان‌ها فراهم خواهد شد.

پرویز افشار با اشاره به دلایل ادامه پیدا نکردن طرح توزیع سرنگ، سوزن و بسته‌های بهداشتی به معتادان از طریق دستگاه‌های خودپرداز گفت: خدمات کاهش آسیب طیفی از درمان‌های نگهدارنده مانند متادون درمانی، بوپرنورفین، تا توزیع سر نگ و سوزن را شامل می شود افزود: از آنجایی که معتادان عمدا در خرابه‌ها و بیقوله‌ها و مکان‌هایی که دسترسی به آنها دشوار است حضور دارند، توزیع خدمات بهداشتی و درمانی به آنها تنها از طریق گروه‌های Out reach« تیم امداد رسانی سیار» امکان پذیر است. این افراد در قالب گروه‌های یک تا سه نفره بااستفاده از کوله پشتی‌هایی شامل سرنگ و سوزن ، وسایل پانسمان و وعده‌های غذایی به محل اقامت معتادان مراجعه می‌کنند.

وی با بیان اینکه جانمایی دستگاه‌های خود پرداز توزیع سرنگ، سوزن و لوازم بهداشتی در محل اقامت این معتادان امکان پذیر نیست تصریح کرد: محل اقامت این معتادان دائما در حال تغییر است و قرار دادن چنین دستگاه‌هایی به شکل عملی کارایی بالایی ندارد. به همین دلیل ما باید به دلیل تغییر مکان معتادان این گروه‌ها را به سراغشان بفرستیم.

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه با بیان اینکه گروه‌های امداد رسانی سیار سرنگ، سوزن و لوازم بهداشتی و وعده‌های غذایی گرم و یا سرد را به محل اقامت معتادان می برند ادامه داد: تمام مراکز DIC که نزدیک به 200 مرکز فعال در کل کشور هستند بین 1 تا 3 گروه امداد رسانی سیار را در اختیار دارند که این گروه‌ها توزیع خدمات مذکور به معتادان را انجام می‌دهند.