به گزارش نفت دیلی، دومین دستگاه فرآورش سیار نفت ساخت داخل (MOT) در شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون راه اندازی شد.
این دستگاه دارای دبی جریانی 500 تا 3 هزار بشکه در روز و فشار جریانی سیال بین 150 تا 3 هزار پوند بر اینچ مربع (پام) است.
دستگاه فرآورش سیار نفت شامل یک واحد فرآورش، یک واحد بهره بردار و یک واحد نمکزادیی است که درمجموع روی چهار دستگاه تریلر نصب و جابه جا می شود.
کشنده های شماره یک حامل واحد بهره برداری و فرآورش، شماره 2 حامل واحد نمک زدایی، شماره 3 حامل مولد برق و تجهیزات وابسته و شماره 4 اتاق کنترل و سرویس های راه انداز دستگاه را حمل می کند.
دستگاه فرآورش سیار نفت در واقع یک واحد بهره برداری کامل است که با هدف جلوگیری از ارسال نفت به گودال های سوخت و پیشگیری از آلودگی های زیست محیطی ناشی از سوزاندن مواد هیدورکربوری هنگام تعمیرات فنی و تخصصی روی چاه ها استقرار می یابد.
کارشناسان و متخصصان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب نخستین بار طراحی و ساخت این دستگاه را برنامه ریزی کردند و سفارش ساخت آن به یک شرکت داخلی واگذار شد.
اولین دستگاه از این نوع در سال 1378در شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون به کارگیری شد که بر اساس اعلام آن شرکت در مدت 12 سال از هدررفت افزون بر 650 هزار بشکه نفت در چاه های تعمیراتی جلوگیری و ضمن پیشگیری از آثار زیانبار بر روی اکوسیستم آب، خاک و هوا سود و صرفه اقتصادی بالایی برای کشور به همراه داشت.
شرکت نفت و گاز کارون با تولید روزانه بیش از یک میلیون بشکه نفت خام، بزرگ ترین شرکت بهره برداری تابع شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است.
این شرکت راهبری تولید نفت و گاز از میدان های اهواز، منصوری، آبتیمور، رامین و آزادگان را به عهده دارد.