خبرگزاری مهر: عوامل سریال «پایتخت ۵» امروز چهارشنبه ۲۹ فروردین از طرف سازمان اوج تجلیل شدند. مراسم تجلیل از عوامل این سریال با حضور مرتضی میرباقری معاون سیمای رسانه ملی، علیرضا برازش مدیر شبکه یک، سیروس مقدم کارگردان، الهام غفوری تهیه کننده، محسن تنابنده، احمد مهرانفر، نسرین نصرتی، ریما رامین فر و سایر بازیگران این سریال آغاز شد.
در ابتدای این مراسم احسان محمدحسنی رییس سازمان رسانهای اوج با تشکر از کسانی که این سریال را همراهی کردند، گفت: خواستیم به تیم خوب، سختکوش و دوست داشتنی «پایتخت» خداقوت بگوییم. من ابتدا میخواهم از مردم ایران تشکر کنم که همراهی کردند و اگر لطف آنها نبود تاثیرگذاری سریال مشخص نمیشد. تشکر دوم من از اصحاب رسانه است که اجازه ندادند حاشیهها تن این سریال را آزار دهد و از حاشیهها صیانت کردند، چون برای سریالی با این عظمت و با پروداکشن بزرگ حواشی هم طبیعی بود.
وی ادامه داد: تشکر ما از تیم «پایتخت» و بزرگ این تیم سیروس مقدم است. او با صبر و متانت کار را به این نقطه رساند و لبخند را بر لبهای مردم نشاند. همچنین الهام غفوری تهیه کننده سریال نیز با حوصله، سختیها و پیچیدگیهای این کار طاقت فرسا را تحمل کرد. محسن تنابنده نیز نشان داد با تیزهوشی پای اعتقادی که دارد و حرفی که میزند، ایستاده است. تنابنده مثل فرش دستباف است و هرچه میگذرد ارزش و اعتبار او بیشتر میشود. البته همه اعضای این تیم نشان دادند که کم فروشی نکرده اند.
محمدحسنی اظهار کرد: از صداوسیما هم تشکر میکنم که سازمان اوج را یار خود دانست. از زمان بازگشت مرتضی میرباقری ثبات هم به شبکهها بازگشته است.
رییس سازمان اوج عنوان کرد: فکر میکنم برای همه ثابت شده که اوج، رقیب تلویزیون نیست بلکه رفیق است و هیچ فاصله و دیواری بین ما وجود ندارد. از حبیب والی نژاد در سازمان اوج نیز تشکر میکنم که نشان داد پول اثر هنری نمیسازد بلکه دل، کار هنری میکند وگرنه خیلی سازمانها در کشور هستند که پول دارند.
مرتضی میرباقری معاون سیما در این مراسم بیان کرد: ممنونیم از مجموعهای که این اثر فاخر را خلق کرد و از هنرمندان آن به این ترتیب تجلیل میکند. کاری که در سریال «پایتخت» انجام شد از حوزههای مختلف علوم اجتماعی و انسانی قابل بررسی است. انسان در دوره جدید و در مواجهه با مدرنیسم با مسایلی مثل اضطرابها و استرسها روبرو میشود. من توفیقی داشتم در چند سال اخیر مطالعهای را در کشور انجام دهم و میخواهم با استناد به آن گزارش چند نکته را بیان کنم.
وی اضافه کرد: جامعه ایران اکنون دچار آسیبهای اجتماعی فراوانی شده است و علاوه بر آنها بلایای طبیعی نیز افزایش یافته و همچنین در منطقهای زندگی میکنیم که دچار بحران است. البته امروز در قلب اروپا نیز ناامنی وجود دارد بنابراین ما باید دنبال کارهایی باشیم که آستانه تحمل جامعه را افزایش دهند. ما باید با مشارکت مردم قدرت حل مساله را بالا ببریم.
میرباقری عنوان کرد: امیدواری، شادابی و نشاط اجتماعی یک نیاز واقعی جامعه امروز ایران است و ما در محیط مدرسه و کار به این مولفهها نیازمندیم چرا که به هر میزان که اینها افزایش یابد قدرت حل مساله نیز بالا میرود.
معاون سیما با اشاره به ویژگیهای سریال «پایتخت» گفت: این سریال نیز در بحث ارتقای نشاط اجتماعی بسیار موفق بوده است. سریال «پایتخت ۵» ۸۰ درصد مخاطب داشت و ۹۲ درصد از آن رضایت داشتند و دیگران که این سریال را ندیدند موقعیت تماشا را نداشتند و اینگونه نبوده است که ببینند و علاقهمند نباشند.
وی اضافه کرد: اگر سازمان اوج در کنار این کار قرار نمیگرفت و مشاورههای جدی نمیداد این سریال به تولید نمیرسید. مدافعان حرم هم این کار را دیدند و هیچ کس نگفت تصویری که از داعش نمایش داده شد آماتور بود، چون محتوای زیادی در اختیار عوامل قرار گرفت و مشاورههای خوبی انجام شد.
میرباقری در ادامه سخنانش اظهار کرد: این کار بسیار بزرگ و فاخر بود و اگر قرار است تداوم یابد باید ایدههای ناب داشته باشد.
وی با اشاره به نقدهایی که به سریال وارد شده است، گفت: ما از نقد صادقانه و هوشمندانه استقبال میکنیم، اما نیازمندیم سعه صدر خود را بالا ببریم. امیدواریم باز هم بتوانیم کارهای عظیم تری را به سامان برسانیم.
سیروس مقدم در ادامه این مراسم پشت تریبون قرار گرفت و با شوخی گفت: من شبیه موساد و اسراییلیها نیستم نه؟ من شبیه پایتختیها هستم.
وی درباره ادامه ساخت این سریال بیان کرد: «پایتخت» نه متعلق به من است و نه اوج و نه تلویزیون بلکه به مردم تعلق دارد و چنان قدرتی دارد که خودش تعیین میکند تولیدش ادامه مییابد یا خیر. ما از طریق «پایتخت» میتوانیم حرفهایی را بیان کنیم که در جاهای دیگر نمیتوان گفت.
مقدم با اشاره به سفر خود به مشهد و رفتن به موسسهای برای کودکان معلول بیان کرد: در این سفر کودکان معلول از من درباره ارسطو و هما میپرسیدند و این برای من بسیار جالب بود. کدام موساد و یا صهیونیست کاری را که ما در پایتخت انجام دادیم، انجام میدهد. بخشی از دوستان شماره عینکها را عوض کنند و واقعیتر ببینند.
وی تاکید کرد: «پایتخت ۵» ساخته نمیشد مگر با حمایتهای مادی و معنوی سازمان اوج. حمایتهای مادی یعنی پول و حمایتهای معنوی مثل سی دیهایی از مستندهای درباره داعش که در اختیار ما قرار گرفت و مشاورههایی که انجام شد. همچنین حمایتهای مرتضی میرباقری باعث شد سریال با کمترین ممیزی و ملاحظه پخش شود. امیدوارم این تعامل سازنده و سه گانه با اوج و صداوسیما بیشتر باشد تا بتوان شاهد آثار خوب بود.
در ادامه ریما رامین فر در جمله کوتاهی به نمایندگی از تهیه کننده سریال بیان کرد و گفت: الهام غفوری یک آرزو دارد و آن این است که مناطق آزادی که در کشور داریم آنقدر پیشرفت کند تا ما به دلیل نمایش یک یا چند صحنه متهم نشویم صنعت گردشگری ترکیه را تبلیغ میکنیم.
محسن تنابنده نیز در سخنان کوتاهی عنوان کرد: وقتی سریالی به فصل پنج میرسد بعضی فکر میکنند کار سادهتر شده است، ولی وقتی به فصل پنج میرسید یعنی به غول پنجم رسیده اید و کار پنج برابر سختتر شده است به همین دلیل لازم میدانم از خشایار الوند که در بخش فیلمنامه بسیار سعه صدر داشت و بارها کار را بازنویسی کرد، تشکر کنم.
وی اضافه کرد: در «پایتخت» دیگر همه چیز گروهی است و ما با شرایط سختی تلاش کردیم کار به ثمر برسد در حالی که ورود به بعضی از اتمسفرهای قصه بسیار سخت بود. ما میدانیم نواقص زیادی داشتیم، ولی این شکل جدیدی از کار بود. از آریا عظیمی نژاد هم تشکر میکنم که در موسیقی مکمل کار ما بود.
تنابنده عنوان کرد: من هم مثل آقای میرباقری میخواهم که سعه صدر ما بیشتر شود و اجازه دهیم شرایط مختلف به تجربه برسد. من قول میدهم اگر چنین شرایط آرامی وجود داشته باشد فیلم و سریالهای بهتری ساخته میشود.
همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی از دیگر مهمانان این مراسم بود که در این مراسم بیان کرد: از مظلومیت شهدای مدافع حرم همین بس که بسیاری درِ منزل ما را میزنند و میگویند که چرا همسرت تو و چهار فرزندش را رها کرد و رفت. شبی که ۲ قسمت آخر سریال پخش شد پسرم چند بار از رفتن پدرش سوال کرد و دخترم به او گفت: اگر بابایی نمیرفت این اتفاقات همین جا رخ میداد.
وی در پایان درباره یکی از سکانسهای سریال گفت: سکانسی که خیلی مرا تحت تاثیر قرار صحنهای بود که پسر بچه پیکر پدرش را تکان میداد تا بلند شود.