خبرگزاری مهر: دومین جمعه مصادف با سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را باید روز غافلگیرکنندهای برای نمایشگاه دانست. روی که طلیعه آن با غافلگیری بازدید رهبر انقلاب اسلامی از نمایشگاه کتاب شروع شد. بازدیدی که بیش از یک ساعت و نیم به طول انجامید و در آن بخشی از تازهترین آثار منتشر شده در کشور به رویت معظمله رسید.
پس از آن، اما نوبت به مردم رسید که بار دیگر با حضوری غافلگیرکننده یکی از روزهای طلایی عرصه نشر و کتاب را در نمایشگاه رقم بزنند.
حضور جمعیت در نمایشگاه کتاب تهران در روز گذشته به حدی بود که در بسیاری از بخشها از جمله سالنهای کودک و نوجوان مسیر تردد مسدود شده و در غرفهها نیز جایی برای ایستادن و خدمات رسانی به مخاطبان وجود نداشت. در سالنهای شبستان نیز وضعیت به مراتب بهتر از این نبود و ازدحام جمعیت منجر به خشنودی اهالی کتاب و فروشندگان شده بود. حتی باران و باد شدید عصر دیروز تهران نیز بهانهای برای آن نشد که مردم علاقهمند به حضور در این رویداد ید شرکت در آن را بزنند.
با این همه ترافیک سنگین در محدوده مصلی و سختی رفت و آمد به این مکان دیروز بسیاری از بازدید کنندگان نمایشگاه کتاب را رنجاند و آنها را برای رسیدن به این نقطه دچار ناراحتی کرد. با این همه سرپرست شهرداری تهران روز گذشته در اظهار نظری بیان داشت که برگزاری نمایشگاه کتاب در محل فعلی در سال جاری اقدامی هوشمندانه خواند و گفت: برگزار نشدن نمایشگاه کتاب امسال در شهر آفتاب حرکت هوشمندانهای بود چراکه چند روز پیش باد و باران نظم شهر آفتاب را به هم زد و به سازههای موقت، چراغهای برق و زیرساختهای نمایشگاه آسیب زد.
سرپرست شهرداری تهران همچنین گفت: شهر آفتاب برای اصلاحات نیاز به ۵۰ میلیارد تومان هزینه داشت. ما میدانستیم که حتی اگر این مقدار هزینه کنیم، بازهم دچار مشکل میشویم. به همین دلیل تصمیم این شد که نمایشگاه را به مصلا منتقل کنیم و خدمات کاملتری را در این مکان ارائه دهیم.
روز گذشته قائم مقام نمایشگاه کتاب از شگفتی و غافلگیری دیگری نیز خبر داد که بر اساس آن در ۹ روز اول این نمایشگاه حدود ۹۵ میلیارد تومان کتاب فروخته شد؛ این در حالی است که کل فروش نمایشگاه در سال گذشته در شهر آفتاب ۸۳ میلیارد تومان بوده است.
به گفته شهرام نیا نمایشگاه کتاب تنها در روز پنجشنبه گذشته فقط در شبکه کارتخوانهای بانک شهر ۱۲ و نیم میلیارد تومان و حدود ۵ میلیارد تومان هم فروش نقدی داشته است.
وی همچنین اعلام کرده است که نمایشگاه کتاب در در روز نهم (پنجشنبه) تقریبا ۵۵۰ هزار بازدیدکننده و در ۴ ساعت اول امروز حدود ۲۵۰ هزار بازدیدکننده داشته است.
در حوزه مراودات نشر روز گذشته در نمایشگاه کتاب قرارداد فروش حق رایت ۳۰ عنوان کتاب ایرانی به کشور تونس به امضا رسید که این آثار پس از ترجمه از حمایت دبیرخانه طرح گرنت نیز برخورداد خواهند بود همچنین در دیدار معاون رئیس نمایشگاه کتاب شانگهای با قائم مقام سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران توافقات اولیه برای مبادله غرفه میان دو نمایشگاه انجام شد.