خبرگزاری تسنیم: در حالی که یک ماه از حاشیهساز شدن شکار اتباع خارجی در عرصههای ملی کشور (و نه صرفا شکارگاهها و قرقهای اختصاصی) میگذرد، مسئولان معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست مصرانه از صدور پروانههای شکار ویژه برای اتباع آمریکایی دفاع میکنند.
اقدامی که هم به لحاظ کارشناسی مورد انتقاد شدید پیشکسوتان، متخصصان، کارشناسان و فعالان محیط زیست وارد شده و هم از جنبه اخلاقی و فرهنگی مورد اعتراض عموم قرار گرفته. اینکه جانورانی با شرایط نامناسبِ زیستگاههای کشور و عملکرد ناموفق سازمان حفاظت محیط زیست در حفظشان، در برابر کمآبی، کاهش علوفه و شیوع بیماریها مقاومت کنند و زنده بمانند تا سازمان حفاظت محیط زیست در قبال دریافت مشتی دلار، مجوز شکارشان را صادر کند و شکارچیان خارجی را به زیستگاهشان وارد کند حقیقتی دردآور است که انجمنهای محیط زیستی با تنظیم نامههایی سرگشاده خطاب به عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به آن معترض شدهاند.
بسیاری از نمایندگان مجلس از جمله اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی هم طی روزهای گذشته نقدهایی را به صدور این پروانههای شکار وارد کرده و خبر از پیگیری این اقدام سازمان حفاظت محیط زیست در کمیسیون مذکور داده و حتی بابت آن از رئیسجمهور توضیح خواستهاند اما حالا شکار اتباع خارجی در ایران از زاویه دیگری هم حاشیهساز شده: تهدید امنیت ملی.
سیدحسین نقویحسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در این باره میگوید: یکی از موضوعاتی که مقام معظم رهبری در اغلب بیانات خود گوشزد میکنند موضوع نفوذ است. نفوذ، امروزه ابعاد و متختصات بسیار متفاوتی دارد و صرفا به این شکل نیست که سرویسهای جاسوسی، جاسوسان خود را به صورت فیزیکی برای فعالیتهای جاسوسی اعزام کنند.
وی ادامه میدهد: پروژه نفوذ در قالبها و اشکالی مختلف اجرا میشود و در عرصههایی موفقتر است که کسی آنها را سیاسی نمیداند. یکی از حوزههایی که همواره مدنظر نفوذ بوده گردشگری است که فعالیت در آن مستلزم نظارت و توجهی ویژه است. حالا به این گردشگری لایه دیگهای هم اضافه شده و گردشگری شکار نام گرفته. این اصلا قابل درک نیست که ما چطور برای اتباع کشورهای خارجی و به ویژه غربی، مجوز صادر میکنیم تا وارد کشور بشوند و جانوران را در عرصههای محیط زیست و منابع طبیعی شکار کنند و بروند.
نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حضور اتباع خارجی در زیستگاههای کشور با توجه به شرایط کنونی تعجبآور است میگوید: غیر از بحث کارشناسی، آسیب به حیات وحش و انتقادات متخصصان نسبت به صدور این پروانهها، حضور اتباع خارجی در مناطق شاخص کشور میتواند به سادگی بستری برای ثبت فیلم و عکس و مختصات فراهم کند. واقعا نمیدانم با چه توجیهی این پروانهها صادر و چنین هزینههایی به کشور تحمیل شده است.