خبرگزاری فارس: از شایعه تا واقعیت، بعضی شایعات این ویژگی را دارند که پس از هربار تکذیب، دوباره در موقعیتهای حساس دیگر مطرح شوند و آن قدر جولان بدهد که خیلیها آن را باور کنند؛ شایعه «انتقال آب به خارج از کشور» از این دست شایعهها است. شایعه ای که هم در سال 82 مطرح شد، هم در سال 95 و هم این روزها.
آمدنیوز به عنوان آتش بیارترین رسانه این روزهای ضدانقلاب، طی روزهای اخیر و همزمان با شور شدن آب برخی شهرهای خوزستان این شایعه قدیمی را بارها به انحای مختلف منتشر کرد.
برخی دیگر از کانالها و صفحات مجازی با انتشار تصویر زیر این شایعه که « خوزستان و کارون آب ندارند، آنوقت آب ایران به کویت صادر میشود!» را مطرح میکنند.
جالب است که این شایعه اردیبهشت ماه سال 1395 هم در شبکه های اجتماعی تحت عنوان «انتقال آب دز به خارج از استان» مطرح شده بود. شایعهای که ریاست اداره حفاظت محیط زیست دزفول آن را تکذیب کرد.
همچنین «مهدی سراجالدین میرقائد» رئیس اداره حفاظت محیط زیست اندیمشک نیز همان زمان به همشهری توضیح داد: تونل غدیر قرار است آب را به شهرستانهای اهواز، آبادان، خرمشهر و روستاهای واقع در این مسیر منتقل کند که فقط مصرف آشامیدن دارد.
اما اصل ماجرا چیست؟
هدایت فهمی، معاون مدیـرکل دفتر بـرنـامهریزی کلان آب و آبـفای وزارت نیـرو با تکذیب «انتقال 10 هزار لیتر آب در ثانیه به کویت به مدت 30 سال» گفت: تا جایی که بنده اطلاع دارم هیچ وقت تفاهمنامه انتقال آب به کشور کویت در زمان دولت اصلاحات و وزارت آقای بیطرف اجرایی نشد.
اما یکی از بهترین اشخاصی که میتواند در این باره توضیح دهد، معاون وزیر وقت در امور آب است که از قضا امروز، وزیر نیروی دولت دوازدهم است.
رضا اردکانیان بابیان این که انتقال و فروش آب به دیگر کشورها صحت ندارد، توضیح داد: قرارداد فروش آب به کویت که قبلا در دهه هشتاد مطرح شده بود با مخالفت بنده در آن زمان و الان مواجه شده است و اکنون هم هیچ تصمیم، طرح و پروژهای برای انتقال و فروش آب به خارج از کشور وجود ندارد.
وزیر نیرو تاکید کرد: برخی افراد در عرصه های مختلف آب، شایعات جدیدی را برای رسیدن به منافع خود ایجاد کردند، همانگونه که لوله طرح آب غدیر را به عنوان مسیر انتقال آب به خارج از کشور معرفی و مردم را در این مناطق تحریک کردند.
وی همچنین قول داد مشکل آب خوزستان با بهرهبرداری از پروژه تونل آبرسانی غدیر تا 15 تیر ماه برطرف میشود.