پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


واکنش رهبر به سخنان ارضی علیه روحانی
تاريخ خبر: يکشنبه، 4 شهريور 1397 ساعت: 13:04

نامه نیوز: سخنان منصور ارضی در مراسم روز عرفه و اشاره دوباره به ماجرای استخر و فوت آیت الله هاشمی در حالی مطرح شد که هنوز تب اعتراضات و انتقادات نسبت به تجمع طلاب در مدرسه فیضیه داغ بود. بسیاری از علمای مذهبی و فعالان سیاسی به شعار‌های مطرح شده در آن تجمع اعتراض داشتند و آن را فاجعه خواندند. با این حال جریان خاصی که در برگزاری یا به حاشیه رانده شدن آن تجمع دست داشت، قصد کوتاه آمدن ندارد و این بار از تریبون دیگری برای بیان همان حرف‌ها استفاده کرد. لحن توهین آمیز و ادبیات بی سابقه آقای مداح نیز دلیل دیگری شد تا فعالان سیاسی و مذهبی یک بار دیگر در تقبیح اینگونه رفتار‌های سخن بگویند. محمد تقی رهبر عضو جامعه روحانیت مبارز و امام جمعه موقت اصفهان یکی از منتقدان این رویه است. او در گفتگو با «نامه نیوز» گفت: «شبیه این حرف‌ها از قم نیز نقل شد. شاهد بودیم که علما همچون آیت الله مکارم و آیت الله نوری همدانی نیز به آن واکنش نشان داده و اعتراض کردند.»

وی با تاکید بر اینکه این رویکرد در شان حوزه و مجالس مذهبی نیست، گفت: «بهتر است که هرکسی کار خود را انجام دهد و در حیطه وظیفه خود عمل کند. به هر حال کسانی که مجالس مذهبی شرکت می‌کنند برای دعا، توسل و زیارت آمده اند و به دنبال فضای آرامش بخش معنوی هستند لذا نباید به نحو دیگری فضا را مدیریت کرد».

فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به اینکه انتقادات بسیاری مطرح است و می‌توان از تریبون‌های مختلف برای بیان آن استفاده کرد، گفت: «خود ما هم منتقد هستیم، اما نقد و تذکر نباید با تعابیری باشد که در شان مراسم مذهبی و حوزه‌های علمیه نیست».

وی شعار‌ها در تجمع طلاب فیضیه و سخنان منصور ارضی را یک رویه نادرست خواند و گفت: «باید هرکسی در حوزه و محدوده اختیارات خود متمرکز شده و عمل کند. منظور این نیست که کسی حق دخالت در سیاست را ندارد، اما دخالت در امر سیاست نباید تشنج آمیز و سوال برانگیز باشد.»

رهبر ادامه داد: «بسیاری از چهره‌های سیاسی و روزنامه‌ها منتقد هستند، اما در عین حال حرمت افراد و اشخاص را نگاه می‌دارند.»

عضو جامعه روحانیت مبارز با تاکید بر اینکه رویکرد ائمه نیز این شیوه برخورد و حکومت نبوده است، گفت: «در نهج البلاغه آمده است که وقتی برخی از یاران به معاویه دشمنام می‌دادند، حضرت فرمودند: «انی اکرم ان تکون ...»، یعنی من دوست ندارم که شما دشنام دهید، از خدا بخواهید که بین ما و آن‌ها صلح و صفا برقرار کند. البته این فقط مثال است و در مثل مناقشه نیست. ما که امروز معاویه نداریم، اما میخواهم بگویم حتی در مقابل معاویه نیز حضرت علی (ع) چنین نگاه و نظری داشتند. پس باید راه و رسم حکومت داری، انتقاد و ... را از ایشان و نهج البلاغه بیاموزیم».

رهبر در پایان خاطر نشان کرد: «تاکید ما بر این است که مجالس مذهبی و حوزه‌های علمیه نباید بستری برای طرح برخی مسائل هنجار شکنانه باشد، اما با این وجود انسان است دیگر خطا می‌کند».